Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΗΤΑΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ- ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

 Ο Τσίπρας πέρασε στην αντεπίθεση..


Με απόλυτο τρόπο κάλυψε το Γιάνη Βαρουφάκη για το περιβόητο plan B ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση της Φώφης Γεννηματά στην Ώρα του Πρωθυπουργού. Είπε πως ήταν υποχρέωση της κυβέρνησης να καταστρώσει ένα σχέδιο άμυνας όταν οι δανειστές είχαν ήδη εκπονήσει ένα σχέδιο Grexit και μάλιστα επεσήμανε πως το σχέδιο Βαρουφάκη έχει θετικά στοιχεία τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν υπό κανονικές συνθήκες. 


Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για πολιτική σκοπιμότητα και την προέτρεψε, αν ψάχνει για σκάνδαλα, να κοιτάξει στο εσωτερικό του κόμματός της, αναφερόμενος ειδικά στον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για προσπάθεια στοχοποίησης της 5μηνης διαπραγμάτευσης από αυτούς που δε διαπραγματεύτηκαν ποτέ, της διαπραγμάτευσης που έκανε η κυβέρνηση για να υπερασπισθεί τα δίκαια του ελληνικού λαού. προσπάθειες συνειδητής διαστρεύλωσης προθέσεων και πράξεων.
Ο πρωθυπουργός, απαντώντας στη Φώφη Γεννηματά, είπε σαφώς πως είχε δώσει εντολή στο Γιάνη Βαρουφάκη να καταστρώσει ένα σχέδιο άμυνας σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις κατέρρεαν και πως ήταν υποχρέωσή του να το κάνει εφόσον οι δανειστές είχαν δεδηλωμένα εκπονήσει ένα σχέδιο Grexit. "Σχέδιο Grexit δεν είχαμε ποτέ, σχέδιο εκτάκτου ανάγκης προφανώς είχαμε και θα μας εγκαλούσατε αν δεν είχαμε" είπε ο Αλέξης Τσίπρας, υψώνοντας τον τόνο της φωνής του.
Ο Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε στη Φώφη Γεννηματά "εξώφθαλμη πολιτική σκοπιμότητα" και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ πως δεν είχε προετοιμαστεί ποτέ και για τίποτα και πως θέλει τη χώρα "πρόβατο επί σφαγή". 
Για σκάνδαλα, κοιτάξτε στο ΠΑΣΟΚ
Στο σημείο αυτό ο πρωθυπουργός πέρασε στην αντεπίθεση και είπε στη Φώφη Γεννηματά πως αν ψάχνει για σκάνδαλα, να κοιτάξει στο εσωτερικό του κόμματός της και στις κυβερνήσεις στις οποίες συμμετείχε. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά τα υποβρύχια, την απόκρυψη της λίστας Λαγκάρντ και τα "θαλασσοδάνεια της Αγροτικής Τράπεζας". "Τώρα που ανασαίνει η Δικαιοσύνη..." είπε δυο φορές ο πρωθυπουργός, θέλοντας να δείξει πως η αλλαγή του πολιτικού κλίματος επιταχύνει τις δικαστικές διαδικασίες.
Αφού είχε επιβεβαιώσει το Γιάνη Βαρουφάκη λέγοντας πως όλα σχετικά με το plan B έγιναν εν γνώση του, στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός υπερασπίσθηκε την ηθική υπόσταση του Γιάνη Βαρουφάκη. "Ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε λάθη, όπως όλοι μας. Μπορείτε να τον κατηγορήσετε για ό,τι θέλετε, αλλά δεν μπορείτε να πείτε πως ο Βαρουφάκης ήταν λαμόγιο, πως έβγαλε τα λεφτά του στο εξωτερικό, πως έκρυψε λίστες φορολογουμένων στα συρτάρια του όπως έκαναν ο Βενιζέλος κι ο Παπακωνσταντίνου" είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: