Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για εφοπλιστες
Τα φοροπρονόμια των εφοπλιστών στο κέντρο του τραπεζιού..


 Τις «αγωνίες» τους για τη διαπραγμάτευση εκφράζουν παράλληλα και οι εφοπλιστές, με τη συγκυβέρνηση να σπεύδει να ανταποκριθεί αναλόγως... 


Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θ. Βενιάμης και Μ. Χανδρής αντίστοιχα, συναντήθηκαν χτες με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γ. Σταθάκη, τους αναπληρωτές υπουργούς Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσα και Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδη και τον γγ Ναυτιλίας, Γ. Θεοτοκά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, «σε πνεύμα διαλόγου και με διάθεση συνεργασίας, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ευρωπαϊκή πολιτική για τη ναυτιλία, καθώς και ζητήματα φορολογίας στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας με τους δανειστές».

Τα φοροπρονόμια των Ελλήνων εφοπλιστών βρίσκονται στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, καθώς το γερμανικό κυρίως κεφάλαιο, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού του με το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο, θέτει ως πάγιο αίτημα την κατάργησή τους.

Ετσι, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έσπευσε και χτες να διαβεβαιώσει τους εγχώριους εφοπλιστές ότι τα συμφέροντά τους και τα «πρωτεία» τους, που διασφαλίζονται πάνω στις πλάτες των ναυτεργατών και συνολικότερα του λαού, αποτελούν «προτεραιότητά» της: «Η διατήρηση και η ενίσχυση του υπό ελληνική σημαία στόλου και των ναυτιλιακών εταιρειών στην Ελλάδα, συνιστούν προτεραιότητα του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και αποτελούν βασική προϋπόθεση για να παραμείνει η ελληνική ναυτιλία στις πρώτες θέσεις του κλάδου», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του υπουργείου.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι σε άλλη μια κίνηση που «λύνει» ακόμα περισσότερο τα χέρια του κεφαλαίου, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σε ενημέρωση για τις χτεσινές επαφές με τα «τεχνικά κλιμάκια» των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, ανέφεραν ότι «μελετάται η σύσταση διυπουργικής επιτροπής με στόχο την απλοποίηση των αδειών λειτουργίας των επιχειρήσεων», ενώ παράλληλα σημείωναν ότι «ήδη έχει καταργηθεί σε 103 περιπτώσεις η υποχρεωτική έκδοση άδειας λειτουργίας»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: