Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΑΝΔΡΙΑΝΕ

Andrianos
 Γράμμα και γραφή από την Θεοδωροβία Πλακά
Ή «Τρικλοποδιά » αναδημοσιεύει άρθρο από «τα νέα τού τέννις»σχετικό με τα αθλητικά σκάνδαλα που αναδεικνύουμε.
(ΕΓΓΡΑΦΟ)
 
Μετά το αποκαλυπτικό άρθρο του δημοσιογράφου Μάριου Αραβαντινού στο τεύχος 61 του περιοδικού HOTDOC, βασισμένο στις καταγγελίες της υπαλλήλου της Γ.Γ.Α. κας Θεοδωροβίας Πλακά, φαίνεται πως, τα σκάνδαλα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν έχουν τελειωμό.
Σύμφωνα με το παρακάτω έγγραφο του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Ιωάννη Ανδριανού (Α.Π : 242/10.11.1014 – ΕΠΕΙΓΟΝ) προς την Διεύθυνση Αγωνιστικού Αθλητισμού του Υπουργείου του, ζητείται ο επανέλεγχος της μοριοδότησης των αθλητών και αθλητριών για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια. Προφανώς υπάρχουν καταγγελίες, οι οποίες στη κρίση του Υπουργού μοιάζουν να είναι ισχυρές.
Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς την υπόδειξη εκ μέρους του, ενδεικτικά όπως λέει, έξι Ομοσπονδιών προς έλεγχο;
 

Το θέμα είναι σοβαρό και μεγάλο. Αν αποδειχθούν οι καταγγελίες, θα πρέπει να ελεγχθούν όλες οι Ομοσπονδίες. Οι Ομοσπονδίες είναι η πρωτογενής πηγή στοιχείων που έρχονται στη Γ.Γ.Α. , ώστε αφού ελεγχθεί η γνησιότητά τους, να χορηγηθούν οιμοριοδοτήσεις σε όσους με το «ευ αγωνίζεσθαι» τις δικαιούνται. Αυτά θεωρητικά, γιατί στην πράξη τα πράγματα γίνονται διαφορετικά, όπως σαφώς παραδέχεται ο κ. Ανδριανός με το επίσημο έγγραφό του.
 

Διαβάστε, και …θαυμάστε.
Το έγγραφο του Υπουργού με χαρακτηρισμό ΕΠΕΙΓΟΝ, απευθύνεται στον Προιστάμενο της Διεύθυνσης Αγωνιστικού Αθλητισμού της Γ.Γ.Α. κ. Πρόδρομο Τσολακίδη και του λέει,… «Σε συνέχεια προηγούμενων σχετικών μου εγγράφων προς την Διεύθυνσή σας-επί προισταμένου κ.Τ.Ζαχαρόπουλου-επανέρχομαι και σας καλώ επειγόντως να προβείτε στον επανέλεγχο, ως προς την πλήρωση των κατά νόμο προϋποθέσεων, των εισηγήσεών σας προς την ιεραρχία για την εγγραφή αθλητών και αθλητριών όλων των αθλημάτων στους ειδικούς πίνακες της Γ.Γ.Α.» Συμπεραίνουμε ότι ο κ. Τσολακίδης αντικατέστησε πρόσφατα τον κ. Ζαχαρόπουλο, και σωστά ο Υπουργόςστοχοποιεί ποιος έχει την ευθύνη. Ο αντικατασταθείς λοιπόν κ. Ζαχαρόπουλος, Προϊστάμενός της πιο πάνω Διεύθυνσης αντί να «κατουρήσει στα παντελόνια» του, και να εκτελέσει τις εντολές του κ. Ανδριανού…….γράφει τον Υπουργό, «εκεί που δεν πιάνει μελάνι»
Αυτό ακριβώς μας λέτε ότι έκανε, κ. Ανδριανέ.
Ποσώς μας ενδιαφέρει ο υπάλληλος Ζαχαρόπουλος. Εκείνο που μας ενδιαφέρει, είναι η νοοτροπία που κουβαλάει αυτός ο «κύριος» και δυστυχώς την ίδια νοοτροπία έχουν οι περισσότεροι υπάλληλοι στη Γ.Γ.Α.. Θεωρούν ότι είναι «κράτος εν κράτει». Θυμηθείτε την υπαλληλίσκη που επέπληττε με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης,θυμηθείτε και τον άλλο τον «έγκριτο νομικό», που ανερυθρίαστα μας έλεγε από τηλεοράσεως, ότι πήρε τον Ιωαννίδη και πήγαν στον Υφυπουργό των Οικονομικών και του ζητούσαν να νομοθετήσει, ώστε να μην επιστραφούν τα χρήματα στο κράτος, που είχαν αχρεωστήτως καταλογισθεί σε ένα μεγάλο αριθμό υπαλλήλων της Γ.Γ.Α.. Εκεί φθάσαμε, και δεν βρέθηκε ένας να του τραβήξει το αυτί.

Κύριε Ανδριανέ, ο σεβασμός που δεν σας έδειξε ο συγκεκριμένος υπάλληλος, κερδίζεται, και υπ’ αυτή την έννοια, για την νοοτροπία των υφισταμένων σας, δεν είστε άμοιρος ευθυνών. Αλήθεια, τον στείλατε στο πειθαρχικό για την ασέβεια που έδειξε στο πρόσωπό σας, με το να μην εκτελέσει τις εντολές σας; Αμφιβάλλουμε,….και ξέρετε γιατί, γιατί αντί να επιβάλλετε τους δικούς σας κανόνες διοίκησης, γίνεσθε μέρος του προβλήματος, προσχωρώντας στη διαχρονική αυτή νοοτροπία, νοοτροπία κλίκας. Αυτό ακριβώς γίνεται, χρόνια τώρα. 

Την ίδια νοοτροπία υπηρέτησαν και όλοι οι προκάτοχοί σας, Λιάνηδες, Έξαρχοι, Ορφανοί, Δουβήδες, Κουκοδήμοι, Ιωαννίδηδες (αυτός δύο φορές γιατί ήταν καλός, προσοχή στον τόνο), Μπιτσαξήδες, καθώς και λοιποί συγγενείς, Κουτλιάνηδες, Μεντεσίδηδες και άλλοι, των οποίων ουκ έστι αριθμός, που αντί να προστατεύουν το δημόσιο χρήμα, «έκαναν πάρτυ» μαζί με ημέτερους Ομοσπονδιάρχες. Μια κατηγορία μόνη, η σημερινή Γ.Γ.Α. κ.Γιαννακίδου, γιατί έχουμε βάσιμες υποψίες αν ο κόσμος ξέρει, ποιος είναι σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού…..
Κύριε Υφυπουργέ, προίστασθε μιας αμαρτωλής δημόσιας υπηρεσίας. Οι μέρες σας, οι πολιτικές, λιγοστεύουν. Θα κάνετε κάτι για την υστεροφημία σας; Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι υπάλληλοι πατριώτες, που υπερασπίζονται τον όρκο τους και την τιμή των Ελλήνων, εν αντιθέσει με κάποιους άλλους. 

Οι υπάλληλοι αυτοί, δυστυχώς λίγοι, αντιστέκονται ηρωικά στη διαφθορά και στα εκφυλιστικά φαινόμενα της εξουσίας, πάντα με προσωπικό τίμημα. Άλλους τους υποβαθμίζουν με μεροληπτική ανηθικότητα, άλλους με προσωρινή παύση και στέρηση μισθού εν μέσω κρίσης, και όλα αυτά γιατί καταγγέλλουν την διαφθορά. Το παράδοξο, για άλλη μια φορά στο ελληνικό γίγνεσθαι, είναι ότι, ενώ οι υπάλληλοι αυτοί θα έπρεπε να είναι οι προστατευόμενοι των εκάστοτε Υπουργών, Υφυπουργών και Γενικών Γραμματέων, που με την τιμιότητα και το θάρρος τους θα έπρεπε να τους βοηθούν να μην παραβαίνουν τον όρκο που έδωσαν, όταν ανέλαβαν θέση στην εκτελεστική εξουσία, τελικά, είναι αυτοί που τιμωρούνται και κυνηγιούνται.

Εν προκειμένω…Συγχαρητήρια κύριε Ανδριανέ.

Ακολουθεί το έγγραφο του κ.Ανδριανού.

4444

Δεν υπάρχουν σχόλια: