Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ Ή ΧΡΕΩΣΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ

Αλεξιάδης: Αφορολόγητο μόνο με χρήση πλαστικού χρήματος - Media 
 Εν ονόματι της πάταξης της φοροδιαφυγής (η θεσμοθετημένη των ελίτ καλά κρατεί) καθυποτάσσεται η ελευθερία και τα ατομικά δικαιώματα..




Δεν θα υπάρξει φορολογική επιβάρυνση χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων και περιουσιών επανέλαβε ο Τρύφων Αλεξιάδης. Ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών προανήγγειλε την υποχρεωτική χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου.

Οι αλλαγές στο φορολογικό θα είναι λογικές και στόχο θα έχουν να μεταφέρουν φορολογικό βάρος στα υψηλά εισοδήματα, υπογράμμισε ο ίδιος.
 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, γνωστοποίησε παράλληλα ότι οι κλίμακες για το φορολογικό θα καθοριστούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Για τις αποδείξεις ο υπουργός είπε ότι για το 2015 εξακολουθούμε να τις συγκεντρώνουμε αλλά για το 2016 εξετάζεται το να «χτίζεται» το αφορολόγητο μόνο με τη χρήση πλαστικού χρήματος και μόνο με αυτόν τον τρόπο να αναγνωρίζονται άλλες δαπάνες, όπως οι ιατρικές.
 

Το στέλεχος του οικονομικού επιτελείου ανέφερε μάλιστα ότι οι γιατροί κατάφεραν με ευκολία να ενταχθούν στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, άρα θα μπορέσουν να ενταχθούν και στο σύστημα της ηλεκτρονικής πληρωμής.

Παράλληλα, όπως είπε για όσους χρησιμοποιούν το πλαστικό χρήμα θα προβλέπονται και μπόνους με επιπλέον φοροελάφρυνση, ενώ αναζητείται τρόπος να αυξηθεί και το κίνητρο για τους επαγγελματίες.
Για τον ΦΠΑ στα νησιά ο αναπλ. ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι θα γίνει προσπάθεια να καθοριστούν ελαφρυντικά μέτρα για τα νησιά όπου καταργείται η έκπτωση.


Για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ο ίδιος είπε ότι δεν έχει λήξει κι ότι εξετάζεται το θέμα ενώ τόνισε ότι σχετικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.
 

Ο κ. Αλεξιάδης προανήγγειλε αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ το 2016 ενώ σε ο,τι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας είπε ότι φέτος δεν μπορούν να αλλάξουν πολλά. 
Εξετάζεται το πώς μπορούν να γίνουν πιο δίκαια και πιο αναλογικά διότι «έχουμε εξωφρενικές περιπτώσεις, αυτοκίνητα μεγάλης αξίας , να έχουν πολύ μικρά τέλη κυκλοφορίας σε σχέση με άλλα αυτοκίνητα, ασήμαντης αξίας, με πανάκριβα τέλη».
 

Για το περιουσιολόγιο ανέφερε ότι πρέπει «να ανησυχούν αυτοί που είχαν κάτι να κρύψουν και το έκρυβαν τόσα χρόνια». 

«Όσοι μπορούν να δικαιολογήσουν την προέλευση των χρημάτων τους δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Αυτοί που έχουν μεγάλα ποσά είτε στο εξωτερικό είτε κρυμμένα σε “περίεργες καταστάσεις” , θα πρέπει να τα δηλώσουν γιατί όταν εντοπιστούν θα έχουν πρόβλημα» πρόσθεσε ο υπουργός.
 

Για το πώς θα γίνει η διαδικασία, το κυβερνητικό στέλεχος είπε ότι «δεν θα ταλαιπωρήσουμε τον πολίτη», ο οποίος θα μπορεί να συμπληρώσει μια απλή φόρμα στο Taxis.
 

Αναφορικά με τις 100 δόσεις, ο ίδιος είπε ότι αλλαγές θα υπάρξουν για όσους πολίτες έχουν τραπεζικές καταθέσεις ή άλλα εισοδήματα μέσω των οποίων μπορούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους σε λιγότερες από 100 δόσεις, ενώ το επόμενο διάστημα θα βγουν οι σχετικές αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: