Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΟΣ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ : ΤΡΑΒΑΣ ΚΑΝΕΝΑ ΖΟΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΣ;

  Όχι προς το παρόν οι βουλευτές σας τραβάνε τώρα ζόρια με την δικαιοσύνη.. 
 

Μπορεί τα τάγματα εφόδου να έχουν αποσυρθεί από τους δρόμους μετά την ποινική δίωξη και την έναρξη της δίκης, όμως ο εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής δεν κρύβεται με τίποτα. Το τελευταίο κρούσμα χρυσαυγίτικης βίας σημειώθηκε στη Θήβα μόλις προχθές, ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Ολα ξεκίνησαν γράφεται στην ΕΦΣΥΝ μετά την πρόσκληση από τη δημοτική αρχή στον βουλευτή Βοιωτίας της ναζιστικής οργάνωσης, Ευάγγελο Καρακώστα, να καταθέσει στεφάνι.

Και βέβαια η συμμετοχή των υμνητών του Χίτλερ και του Μουσολίνι στην εκδήλωση για την επέτειο του «ΟΧΙ» δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από το αντιφασιστικό κίνημα της περιοχής που αντέδρασε δυναμικά φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Χίτες, βασανιστές και ταγματασφαλίτες, όπλα του συστήματος είναι οι χρυσαυγίτες» και «Λαέ, θυμήσου, το χώμα που πατάς λευτέρωσαν με αγώνες ΕΑΜ, ΕΠΟΝ, ΕΛΑΣ».

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης αρνήθηκε να καταθέσει στεφάνι, ενώ η Τομεακή Επιτροπή Θήβας–Οινοφύτων του ΚΚΕ κατήγγειλε την πρόσκληση του «απογόνου των ταγματασφαλιτών και των γερμανοτσολιάδων, των συνεργατών εκείνων που εκτέλεσαν δεκάδες Θηβαίους στην Κατοχή, να καταθέσει στεφάνι για την 28η Οκτώβρη».

Το βίαιο γεγονός εκτυλίχθηκε μετά το τέλος της εκδήλωσης, όταν ένας από τους αντιφασίστες που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία για την παρουσία της Χρυσής Αυγής προσπάθησε ανυποψίαστος να σηκώσει λεφτά από το ATM κάποιας τράπεζας.

Εκεί, όπως καταγγέλλει στην «Εφ.Συν.», δέχτηκε την επίθεση τριών μελών της συνοδείας του χρυσαυγίτη βουλευτή Καρακώστα, ο οποίος καθόταν με περίπου 10 άτομα στην απέναντι καφετέρια. «Τραβάς κάνα ζόρι με τον βουλευτή μας;» του είπαν και στη συνέχεια, όπως διηγείται, αφού τον είχαν εγκλωβίσει περικυκλώνοντάς τον, ο ένας τον έπιασε αγκαζέ και του έριξε γροθιά στο στομάχι.

«Απόγονοι του Χίτλερ»

«Οι πρακτικές τραμπουκισμών και τρομοκράτησης δεν θα περάσουν. Ο εργατόκοσμος της Θήβας έχει γνώση από δαύτους. Είναι δηλωμένοι απόγονοι του Χίτλερ και των γερμανοτσολιάδων και σαν τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται», αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση το Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας Βοιωτίας «Ο Σπάρτακος», το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Βοιωτίας, το Σωματείο Οικοδόμων Επαρχίας Θήβας και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Επαρχίας Θήβας, καταδικάζοντας την πρόσκληση από τη δημοτική αρχή της Θήβας και καλώντας στη χθεσινή αντιφασιστική συγκέντρωση, την οποία στήριξε και η ΚΕΕΡΦΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: