Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ- ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ


 Το σποτ του ΠΑΜΕ για την απεργία..






Την κήρυξη γενικής απεργίας την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εν όψει της ψήφισης του προϋπολογισμού και αντιδρώντας στις αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Κινητοποιήσεις την ίδια ημέρα και από το ΠΑΜΕ. Στο πλαίσιο της απεργίας η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει απεργιακές συγκεντρώσεις στην Πλατεία Κλαυθμώνος (ώρα 11:00).

Η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι «αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Γενικής απεργίας για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 και έπεται συνέχεια άμεσα με δεδομένο το γεγονός ότι επιχειρείται και προωθείται και το γκρέμισμα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης».

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, «είναι το επόμενο βήμα στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του αγώνα μας για να ακυρώσουμε την επιχείρηση κατεδάφισης του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης».
Το ΠΑΜΕ καλεί «τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολουμένους και τους φτωχούς αγρότες σε κοινό αγώνα για να αποτρέψουμε το προμελετημένο έγκλημα που σχεδιάζουν κεφάλαιο-κυβέρνηση-ΕΕ εις βάρος της κοινωνικής ασφάλισης. Τα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλέμπορων υγείας ακονίζουν τα νύχια τους».

Την Τετάρτη απεργούν και οι δημοσιογράφοι

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών αποφάσισε τη συμμετοχή των δημοσιογράφων όλης της χώρας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Οι δημοσιογράφοι θα απεργήσουν μια μέρα πριν την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου από τις 6.00 της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου έως τις 6.00 της επομένης, σε όλα τα έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ αντιδρώντας «στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις κατεδάφισης του ασφαλιστικού συστήματος, κατ' επιταγή των δανειστών».

Μεταξύ άλλων ζητούν:

• Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.
• Τη διασφάλιση του Αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί τους εργαζομένους να δώσουν αγωνιστικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ - Ακαδημίας 20 και στην πορεία που θα ακολουθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: