Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΣΚΟΡΠΙΣΕ ΧΘΕΣ ΤΗ ΜΠΑΡΤΣΑ Ο ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σχετκό Περιεχόμενο
Μια ομάδα από μέταλλο οι Πειραιώτες



Ένας Ολυμπιακός να τον πιεις στο ποτήρι, έσκασε τη Μπαρτσελόνα (74-62) στην άμυνα και ξεκίνησε με θρίαμβο το Top 16, θέτοντας με τέτοιες εμφανίσεις τις βάσεις για... ανοιξιάτικα όνειρα!

Oι πρωταθλητές Ελλάδας μετά το... χουνέρι που επιφύλασσαν στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ στην περσινή προημιτελική της Euroleague, της πήραν και πάλι το... σκαλπ, καθώς στην πρεμιέρα του Group F της Euroleague την... εγκλώβισαν στην άμυνά τους και την ανάγκασαν να τους... προσκυνήσει για 4η συνεχόμενη φορά. 
Οι γηπεδούχοι στο πρώτο μισό της α' περιόδου έβρισκαν με δυσκολία τον δρόμο προς το καλάθι της Μπαρτσελόνα, η οποία με τρίποντο του Περπέρογλου προηγήθηκε με 3-8 στο 5'. Ο Παπαπέτρου, όμως, από την γραμμή των βολών έδωσε λύσεις στην ομάδα του, η οποία πλησίασε σε 8-9, ενώ στη συνέχεια ο Πρίντεζης έκανε το 10-9 (7'). Η Μπαρτσελόνα απάντησε για το 10-14, αλλά οι Χάκετ και Αθηναίου έγραψαν το 14-14 (9.02), το οποίο ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου. 

Ο Τζέιμς με 6 συνεχόμενους πόντους στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου οδήγησε τον Ολυμπιακό στο +5 (20-15, 13΄), αλλά οι φιλοξενούμενοι ακουμπώντας την μπάλα στον Τόμιτς έτρεξαν σερί 0-6 (20-21, 14'). Ο Σπανούλης με ένα τρίποντο κι ένα απίθανο καλάθι και ο Πρίντεζης με το γνωστό έγραψαν το 27-24 πριν ο Στρόμπερι ευστοχήσει πίσω από την γραμμή των 6.75 μέτρων για το 30-24 (18'), ενώ είχαν προηγηθεί καλές άμυνες του Μιλουτίνοφ στον Τόμιτς. Οι «ερυθρόλευκοι» με τον Σπανούλη και Χάντερ προηγήθηκαν δύο φορές με 8 πόντους (32-24 και 34-26), ενώ από συνεργασία των δύο παικτών προέκυψε και το 36-26 (19.30). Οι γηπεδούχοι παίζοντας ακόμη μία σεμιναριακή άμυνα ανάγκασαν τους Καταλανούς να μείνουν με την μπάλα στα χέρια και ο Χάκετ με εύστοχο τρίποντο στην εκπνοή του α' ημιχρόνου έγραψε το 39-26. 

Ο Πρίντεζης στο 22' με έμμεσο τρίποντο έστειλε το Ολυμπιακό στο +15 (42-27), με τους Καταλανούς, όμως, να μειώνουν σε 42-4. Οι Μάντζαρης (3π.) και Σπανούλης (2π.), όμως, απάντησαν για το 47-34 (24'). Κάποιες βεβιασμένες επιλογές δεν άφησαν τον Ολυμπιακό να ανεβάσει κι άλλο την διαφορά, αλλά η πολύ καλή του άμυνα φρόντιζε να τον διατηρήσει σε διψήφια απόσταση από την Μπαρτσελόνα. Ο Αγραβάνης (3π.) και ο Χάντερ (2π.) ανέβασαν στους 18 πόντους (52-34, 27.07) την διαφορά, αλλά οι Ρίμπας και Ολεσον έδωσαν το... φιλί της ζωής στην ομάδα τους (29'). O 

Ολυμπιακός πάντως, έκλεισε την τρίτη περίοδο προηγούμενος με 56-40 με καλάθια του Χάντερ και του Στρόμπερι κι αφού είχαν μεσολαβήσει 1/2 βολές του Σάμουελς. 

Οι Πειραιώτες στο πρώτο μισό της τέταρτης περιόδου συνέχισαν να βρίσκουν λύσις από την άμυνά του και ο Στρόμπερι 5.43 για το φινάλε εκτόξευσε την ομάδα του στο +19 (61-42). Οι Ρίμπας και Τόμιτς μείωσαν σε 61-46 για τους Καταλανούς στο 36', ενώ στο 38:39 ο Σατοράνσκι μείωσε σε 68-58. Ο Αγραβάνης, όμως, με ΄με τρίποντο 1.14 για το τέλος έστειλε τον Ολυμπιακό στο +13 (71-58) βάζοντας... ταφόπλακα στις ελπίδες των Καταλανών για να πάρουν τη νίκη. Το άκουσμα της κόρνας της λήξης βρήκε τον Ολυμπιακό θριαμβευτή με 74-62.

Ο MVP: Ο Βασίλης Σπανούλης μετά τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν... πατάει γερά στα πόδια του και το απέδειξε και απέναντι στους Καταλανούς. Ο V-Span... φλέρταρε με το νταμπλ-νταμπλ και ηγήθηκε της νίκης της ομάδας. 

Ο Σκληρός: Οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σαν σκληροί, καθώς συνέβαλλαν σημαντικά στη νίκη της ομάδας τους. Εμείς θα αποδώσουμε να δώσουμε τα εύσημα στον Ντι Τζέι Στρόμπερι, ο οποίος βοήθησε σε διάφορους τομείς.  

Ο Αόρατος: Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο πάτησε παρκέ για 15:18, αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει σε κανένα σημείο την ομάδα του. 

Ο Πεσμένος: Ο προερχόμενος από τραυματισμό, Αλεξ Αμπρίνες δεν είχε καθόλου καλή παρουσία. Βέβαια, κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τους περισσότερους παίκτες της Μπαρτσελόνα. 

Η Γκέλα: Η Μπαρτσελόνα τη φετινή σεζόν έχει παρουσιάσει πολλές αδυναμίες στον τομέα των ριμπάουντ, γεγονός που δεν έμεινε ανεκμετάλλευτο από τους Πειραιώτες, οι οποίοι στο α' ημίχρονο ανανέωσαν 11 φορές τις επιθέσεις τους. 

Η στιγμή: Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εντυπωσιακοί στην δεύτερη περίοδο, όταν κι έκαναν επιμέρους σκορ 25-12 κι εδραιώθηκαν σε θέση οδηγού.

Η διαιτησία: Οι Λαμόνικα (Ιταλία), Βιατόρ (Γαλλία) και Κόλιενιτς (Μαυροβούνιο) υπέπεσαν σε κάποια λάθη, αλλά ο έλεγχος του αγώνα παρέμεινε στις... σφυρίχτρες τους. 

Οι Στρατηγοί: Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος βγήκε νικητής στη... μάχη του με τον Τσάβι Πασκουάλ, καθώς ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που κυριάρχησε στο παρκέ. Οι πρωταθλητές Ελλάδας για ακόμη μία φορά βρήκαν λύσεις από την άμυνά τους οδηγώντας το παιχνίδι στο δικό τους ρυθμό. Η Μπαρτσελόνα ήρθε στο ΣΕΦ σκοράροντας κατά μέσο όρο 82 πόντους, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» την περιόρισαν στους 62.

Η εξέδρα: Οι φίλοι του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα του Top 16 της Euroleague στάθηκαν δυναμικά στο πλευρό της ομάδας τους, καθώς... εξαφάνισαν τα εισιτήρια της αναμέτρησης. Αυτό μάλιστα ήταν και το πρώτο sold out των πρωταθλητών Ελλάδας για τη φετινή σεζόν. Στο ΣΕΦ πάντως υπήρχαν κάποια ελάχιστα κενά καθίσματα, αλλά παρατηρήθηκε και η συνηθισμένη... μετατόπιση κόσμου προς το πέταλο των οργανωμένων. Η ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ ήταν πάρα πολύ καλή, ενώ το «παρών» σε αυτό έδωσαν και ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών. 
Δεκάλεπτα: 14-14, 39-26, 56-40, 74-62

Δεν υπάρχουν σχόλια: