Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΤΑ MEDIA ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ LITVINENKO

Μια υπόθεση με απ΄όλα:
CIA - Μαφια- κλπ


  Αναμφίβολα είναι μια παλιά ιστορία. Δεν θα ψάξουμε να βρούμε τα αίτια της «επικαιροποίησής» της τώρα.    Αλλά χωρίς να έχουμε τα προσόντα του Ηρακλή Πουαρό, θα αναρωτηθούμε και πάλι: 


Καλά ο Λιτβινιένκο δολοφονήθηκε από το πλουτώνιο που του έριξαν στο τσάι του. Τα ίχνη του ισχυρότατου δηλητηρίου, επισημάνθηκαν (μετά από πόσες ημέρες;) στην κούπα του τσαγιού.

  Καλά αν είναι δυνατόν να διαπιστώνεται μετά από (πόσα;) πλυσίματα το δηλητήριο, τότε πόσοι ακόμη θα έπρεπε να είχαν πεθάνει αφού θα είχαν πιει από την ίδια κούπα τσάι στο ρεστωράν. Εκτός αν την φύλαγαν ως κειμήλιο επειδή από εκείνη είχε πιει ένας πρώην πράκτορας της Κα Γκε Μπε…

  Αλλά τι το καινούργιο μας είπε η «αποκάλυψη του βρετανού δικαστή στις 21 Ιανουαρίου που έγινε πρώτο θέμα σε όλα σχεδόν τα δυτικά Μέσα;
«Η δολοφονία του πρώην πράκτορα των ρωσικών  μυστικών  υπηρεσιών, πριν σχεδόν δέκα χρόνια στο Λονδίνο, με δηλητήριο πλουτώνιο «υπάρχει ενδεχόμενο» να είχε γίνει κατόπιν εντολής του Πούτιν. Και ότι ο Ρώσος πρόεδρςο «πιθανόν να την είχε εγκρίνει».
Μάλιστα.

Δεν διακρίνουμε οποιαδήποτε πολιτική προκατάληψη στο μεταχρονολογημένο δικαστικό 
πόρισμα το οποίο άρπαξαν αμέσως τα δυτικά Μέσα για να κατηγορήσουν τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Περισσότερα ερωτηματικά προκαλεί παρά δίνει απαντήσεις.
Όπως έγραψε σε άρθρο της η Washington Post (1/23/16), «ο  Robert Owen, απόμαχος Βρετανός δικαστής, με προσοχή και αποδείξεις έδειξε αυτό που μόνο δολοφονία μπορεί να αποκληθεί. Ο Mr. Owen βρήκε ότι ο (Andrei) Lugovoi έδρασε κατ΄εντολήν της FSB (ρωσικής αντικατασκοπίας) στην επιχείρηση της δολοφονίας του Litivenko που προφανώς είχε εγκριθεί από την FSB και τον Mr. Putin”.
Τι μας λένε δηλαδή: Ότι δεν δόθηκε η εντολή  δολοφονίας , αλλά  «είναι ενδεχόμενο να δόθηκε». Αυτό κι αν είναι είδηση.

Τι ΔΕΝ μας είπαν 


1.   Πως η πρώην συνεργάτης του Alexander Litvinenko, αμφισβητεί την επικρατούσα εδώ και χρόνια άποψη, που επανήλθε στη δημοσιότητα ξανά πριν μερικές ημέρες. Η δρ.  Julia Svetlichnaya, στενή συνεργάτης του Alexander Litvinenko, επί χρόνια ως τον θάνατό του δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή του «LBC», πως ο Λιτβινιένκο «μπορεί να ήταν αναμειγμένος σε συνωμοσία εκβιασμού πλουσίων, ή να διαχειριζόταν υπόθεση λαθρεμπορίου πλουτωνίου».
Όσο για την ανάμειξη του Πούτιν στη μέθοδο αυτή της δολοφονίας, η Svetlichnaya, είπε πως της έρχεται στο νου πως όσα γράφονται όλα αυτά τα χρόνια στα διεθνή Μέσα, τα υπαγορεύει ο Ρώσος πρόεδρος. Επειδή είναι απλοϊκές σκέψεις και δημιουργούν πολλές αμφιβολίες».
2.   Πως ραδιενεργό πλουτώνιο, δεν διαθέτει μόνον ο Ρώσος πρόεδρος και οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, αλλά μπορεί να βρεθεί στην αγορά, μέσω Διαδικτύου και ορισμένων κυκλωμάτων.




Το BBC έγραφε τότε: «Το ραδιενεργό αυτό υλικό είναι πολύ δύσκολο να το βρεις όσο και να το ανιχνεύσεις». Διαλλλιέχτεεε: Στρόντιουμ 90 ($69) ή πλουτώνιο -210 ($69)…  
3.   Κι αν ήθελαν οι Ρώσοι να σκοτώσουν τον πρώην πράκτορα, γιατί να χρησιμοποιήσει υλικό που αφήνει ραδιενεργό υλικό που αφήνει έντονο ίχνος, από τη Γερμανία ως το Χήθροου όταν υπάρχουν τόσοι άλλοι τρόποι; Έγραψε η ιστοσελίδα Antiwar θυμίζοντας δημοσίευμα του ΒΒC (Πέμπτη, 30 November 2006):

Radiation found at 12 locations
Experts probing the death of former Russian spy Alexander Litvinenko have found traces of radioactivity at 12 locations, the home secretary has said.



4.   Βρισκόμαστε ενώπιον μια καλοστημένης προπαγανδιστικής ιστορίας που λίγοι μπορούν να βγάλουν άκρη αν δεν ψάξουν πρόσωπα και πράγματα. Πείθει φυσικά όλους κείνους που έχουν πεισθεί ότι ο Πούτιν είναι μια σατανική δύναμη.
5.   Το ψαχνό της ιστορία μπορεί να βρεθεί πίσω από το πέπλο μυστηρίου που δημιουργεί η άκρως απόρρητη έρευνα υπό την αιγίδα του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας λόρδου Όουεν. Με κλειστές καταθέσεις μαρτύρων που διατήρησαν την ανωνυμία τους και έτσι συγκεντρώθηκε το «αποδεικτικό υλικό». Και όπως είχε δηλώσει το 2005 ο λόρδος Όουεν, το περιεχόμενο του πορίσματος «είναι εξαιρετικά ευαίσθητο ώστε να δοθείς τη δημοσιότητα».
6.   Ο Λιτβινιένο εργαζόταν για λογαριασμό του Ρώσου πολυεκατομμυριούχου εμιγκρέ Μπαρίς Μπερζόφσκι με διασυνδέσεις στη τσετσένικη Μαφία.  Και ότι είχε συχνές «επιχειρηματικές» επαφές με τον φερόμενο ως δολοφόνο του, Λουγκοβόι, πολλούς μήνες πριν το «γεγονός».
7.   Ο Λιτβινένκο φέρεται να είχε σχέσεις και με την ισραηλινή μαφία και όταν βρέθηκε στο Ισραήλ είχε συναντηθεί με τον Leonid Nevzlin της πετρελαϊκής  ρωσικής εταιρίας «Yukos», λίγο καιρό πριν τον θάνατό του.

Τι δουλειά είχε στο Ισραήλ; «Ίχνη πολωνίου είχαν βρεθεί στα αεροπλάνα της British Airway, που τον μετέφεραν προς και από το Ισραήλ…

Ποιος λοιπόν σκότωσε τον Litvinenko ;

 Λοιπόν, κάποιος Mario Scaramella, είχε συναντηθεί την μοιραία εκείνη ημέρα στο ρεστωράν του ξενοδοχείου οπότε και τον δηλητηρίασαν. Όπως αποκαλύφθηκε, ο Σκαραμέλα ούτε έφαγε ούτε ήπιε κάτι κατά τη διάρκεια του γεύματος και ύστερα ο ίδιος βρέθηκε να έχει υποστεί ελεφρά δηλητηρίαση από πλουτώνιο…

Τι γνωρίζουμε για τον καλό αυτόν κύριο; Η «La Republica» μια από τις μεγαλύτερς σε κυκλοφορία ιταλικές εφημερίδες έγραφε στα 2006, πως ο δικηγόρος Σκαραμέλα ήταν «κακό παιδί για τον οποίο κυκλοφορούσε ότι συνεργαζόταν με την CIA.   Ήταν ακόμη αναμειγμένος σε υπόθεση λαθρεμπορίας όπλων.  Την υπόθεση είχε κινήσει η εισαγγελία της Νάπολης, αλλά τελικά καταδικάστηκε μόνο για «παράνομη πώληση ιταλικών όπλων».


  Όπως γράφει η Γουικιπαίδεια, ο Σκαραμέλα (γεννημένος στις 23 Απριλίου 1970) το όνομά του είχε γίνει γνωστό με αφορμή την υπόθεση δολοφονίας του Λιτβινιένκο, αλλά ήταν σύμβουλος σε πολλές υποθέσεις λόγω των γνώσεών του στα πυρηνικά.   Είχε επίσης κατηγορηθεί από την ιταλική δικαιοσύνη για υπόθεση δυσφήμισης…   


 Όπως είχε γραφεί επίσης στον ιταλικό Τύπο, ο «Litvinenko είχε  διασυνδέσεις με Ευρωπαίους του οργανωμένου εγκλήματος τους οποίους παρακολουθούσε η CIAμέσω της αμφιλεγόμενης (πρώην πλέον) πράκτορά της Valerie Plame Wilson».


 Της περίφημης υπόθεσης “Plamegate” διαρροής κρατικών απορρήτων που είχε αποκαλύψει στα 2003 ο δημοσιογράφος Νόβακ της  Washington Post .



  Για τον ιταλικό Τύπο, οι διασυνδέσεις του Λιτβινιένκο με τη Μαφία, είχαν σχέση με το παράνομο θάψιμο πυρηνικού υλικού στην περιοχή της Νάπολης. Η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο, από τους κινδύνους μόλυνσης που είχε προκαλέσει το θάψιμο του επικίνδυνου υλικού από μέλη της Καμόρα.
  Στην υπόθεση είχε εμπλακεί ο Francesco Schiavone της  Camorra (μαφία ης Νάπολης), με διασυνδέσεις τόσο με τη ρωσική όσο και την ισραηλινή μαφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: