Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ΕΞΟΔΟ!...


Επισημαίνει  
ο Δημήτρης Α. Γιαννακόπουλος   

Η κυρία Μέρκελ είναι σαφής: Η Ελλάδα δεν θα εγκαταλειφτεί για να αντιμετωπίσει από μόνη της τις μεταναστευτικές ροές από την Ασία και Αφρική προς την Ευρώπη! Πρέπει να πρυτανεύσει η κοινή λογική και το αίσθημα δικαίου, τονίζει! Θα υπάρξει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη της ίδιας ακριβώς μορφής που εκφράστηκε κατά την προ επταετίας κρίση του Ευρώ!  


Δηλαδή, η Ελλάδα θα λάβει επαρκείς οικονομικούς πόρους και τεχνική βοήθεια από τους θεσμούς της ΕΕ και του ΟΗΕ, με την ρητή και άρρητη δέσμευση να διατηρήσει, προσωρινώς ασφαλώς, στο έδαφός της αυτούς που ορίζονται συγκυριακά ως πρόσφυγες και να βρει τρόπο να «ξεμπερδέψει» με τους υπόλοιπους μετανάστες.   
Λεφτά υπάρχουν, λοιπόν, είναι στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης να τα λάβει ή να τα αρνηθεί, θα σου πουν σε πολύ λίγο! Όπως σου έλεγαν κάθε φορά λίγο πριν οι ελληνικές κυβερνήσεις υπογράψουν τα τρία προηγούμενα μνημόνια και τις αντίστοιχες δανειακές συμβάσεις και πριν το ελληνικό κοινοβούλιο υπερψηφίσει με παράδοξο τρόπο τις μνημονικές ρυθμίσεις/ δεσμεύσεις!
Λεφτά υπάρχουν στην ΕΕ, χώρος για μετανάστες δεν περισσεύει, ενώ στην Ελλάδα αν βρεθούν τα λεφτά, θα βρεθεί και χώρος! Είναι λογική αυτή; Η ίδια με αυτή που παρά τις κορώνες της πολιτικής ρητορείας οδήγησε σε οκτώ χρόνια ύφεσης και κοινωνικής καταστροφής εντός της ευρωζώνης. Το νέο δίλημμα πολιτικού εκχυδαϊσμού και πολιτικάντικης αθλιότητας θα είναι: Ευρώ με πρόσφυγες ή δραχμή με μετανάστες; Ευρώ με de facto γκρίζο Αιγαίο ή δραχμή με de jure μετατροπή του καθεστώτος του Α. Αιγαίου σε καθεστώς τύπου νήσων Ώλαντ;
Εδώ σε θέλω, σεβαστέ μου αναγνώστη! Δεν υπάρχει επιλογή, θα σου πουν οι πολιτικοί μας και αν δεν κάνουν εκλογές θα κάνουν «Οικουμενική» με την οικουμένη να δοξάζει τον Κικέρωνα:  Nervus rerum - belli pecuniam (η ψυχή των πραγμάτων - και του πολέμου - είναι τα λεφτά)!
Δεν λέει ψέματα η κυρία Μέρκελ, πράγματι δεν διαθέτει Σχέδιο Β για το προσφυγικό! Τι να το κάνει, από τη στιγμή που διαθέτει Σχέδιο Β για το «ελληνικό-οικονομικό» ο αγαπητός κύριος Σόϊμπλε - το οποίο με σχετική άνεση θα μπορούσε να μετατραπεί σε Σχέδιο Γ, αν συναινέσει το ΔΝΤ, δηλαδή η διοίκηση των ΗΠΑ;
Και ποιο είναι το Σχέδιο Γ; Φαίνεται πως δεν «με» διαβάζεις προσεκτικά! Τα έγραψα με πληροφορία από άριστη πηγή: αναμόρφωση χρέους και χρηματοδότηση υποδομών, σίτισης και των βασικών για τους πρόσφυγες που θα εγκατασταθούν προσωρινώς στην Ελλάδα.
Είναι καλό αυτό ή κακό;  Καλό για το σημερινό πολιτικό σύστημα της Ελλάδας και των άλλων χωρών της ΕΕ! Καλό στη συγκυρία για τις μεγάλες δυνάμεις και τον νεο-ιμπεριαλισμό στη Μέση Ανατολή! Καλό για την τουρκική ηγεσία και άριστο για τον αναδυόμενο ελληνικό φασισμό! Καλό για μπίζνες (νέες αρπαχτές)! Κακό είναι μόνον για τους αφάνταστα ταλαιπωρημένους και αποκλεισμένους ανθρώπους που θεώρησαν την Ελλάδα ως σωσίβιο στο ναυάγιο της ζωής τους, πίσω από το πέπλο άγνοιας του οποίου κρύβονται όλοι οι υπεύθυνοι της τραγωδίας τους.
Εγώ, προσωπικώς, θεωρώ πως το κακό για τους μετανάστες, συμπίπτει με το κακό για την Ελλάδα, αλλά δυστυχώς δεν έχω να προσφέρω αυτή τη φορά λύση στο αναδιαμορφωμένο πρόβλημα. Δεν έχω λύση, επειδή δεν υπάρχει λύση εθνικού χαρακτήρα έξω από την φασίζουσα σαχλαμάρα του λαϊκισμού με την μορφή του αντιδραστικού ριζοσπαστισμού. Η λύση θα μπορούσε να είναι ευρωπαϊκή, αλλά δεν είναι, παρότι έτσι εμφανίζεται να είναι! Πρόκειται για λύση εθνική που επιβάλλεται στην ουσία από το θεσμικό και κυρίως από το παραθεσμικό καθεστώς της ΕΕ, με τις ΗΠΑ και τον Πόυτιν να επιχειρούν απλώς να εκμεταλλευτούν πολιτικώς και όπως-όπως αυτή τη δραματική κατάσταση για τους έλληνες πολίτες και τους μετανάστες που αποκλείονται και θα αποκλείονται στην πατρίδα μας.  
Δυστυχώς, αναγνώστη μου, δεν βλέπω καλές εθνικές λύσεις, σε ό, τι αφορά στο ζήτημα! Βλέπω ευρωπαϊκές και παγκόσμιες λύσεις, αλλά αυτές δεν τις βλέπουν αυτοί που αγωνίζονται για την αυτοσυντήρηση ενός σοβαρά κοινωνικώς νοσογόνου πολιτικοοικονομικού, παγκόσμιου συστήματος ηγεμονίας. Εξαρτάται τι βλέπει κανείς! Αν βλέπεις το χρήμα, λογάριαζε με τον πόλεμο και το νεο-εθνικισμό! Ενώ, αν βλέπεις τον άνθρωπο ως μέρος του φυσικού περιβάλλοντος, θα λογαριάσεις με την ειρήνη, την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου και τη βιοοιικονομία. Η δημοκρατία σήμερα αποτελεί αποκλειστικώς λογαριασμό της δεύτερης κατηγορίας!   

Δεν υπάρχουν σχόλια: