Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΘΥΤΗΣ (ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ) ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΩΣ ΘΥΜΑ


 Επιθέσεις κατά πάντων εξαπέλυσε ένας εκ των τραπεζιτών που ενοχοποιείται για τη καταστροφή...



Φοβερές και τρομερές είναι οι καταγγελίες που έκανε ο πρόεδρος του Ομίλου MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στα μέσα ενημέρωσης ξιφούλκησε εναντίον του ελλαδικού και του κυπριακού κράτους, ενώ στην εικόνα εισήλθε και ο γνωστός και μη εξαιρετέος δημοσιογράφος, Κώστας Βαξεβάνης…

 Στις ειδήσεις που έβγαλε η συνέντευξη, πρώτη και καλύτερη είναι η αγωγή κατά της ελληνικής δημοκρατίας που έχει καταθέσει ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου η Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου, ζητώντας το αστρονομικό ποσό των 4,3 δισ. ευρώ! Δε χρειάζεται να αναφερθεί πως αν δικαιωθεί θα πρέπει να ανοίξουν νέες φυλακές στη χώρα λόγω… υπερβολικής ζήτησης των εν λόγω υπηρεσιών. 

Η MIG όμως έχει στραφεί και εναντίον του κυπριακού κράτους στη διεθνή Δικαιοσύνη, ζητώντας αποζημίωση ύψους 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, για λογαριασμό της εταιρίας και ομάδας επενδυτών, ενώ όσα κατήγγειλε για το πολιτικό και οικονομικό σύστημα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι συγκλονιστικά και εάν αποδειχθούν δε χρειάζεται να ψάχνουμε τι έφταιξε και η Κύπρος ταλαιπωρήθηκε όλα αυτά τα χρόνια με μνημόνια… 

«Στους επόμενους 12 μήνες αναμένεται μεγάλη απόφαση στην αγωγή που έχουμε κάνει για την καταστροφή της επένδυσής μας στην Κύπρο. Με ανήθικες κινήσεις κατέστρεψαν την επένδυσή μας. Ζητάμε περί τα 2,1 δισ. ευρώ», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια που χρησιμοποίησε. Ο γνωστός και από την εμπλοκή του στην ποδοσφαιρική ομάδα του Παναθηναϊκού επιχειρηματίας, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι με την απαλλαγή από κάθε κατηγορία τερματίστηκε η μακρόχρονη περιπέτεια του ιδίου προσωπικώς και του «ομίλου MIG», την οποία αποκάλεσε «κατασκευασμένη».

 Κεντρικό σημείο των αποκαλύψεών του όμως, κατέλαβαν και οι αναφορές του στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, εναντίον του οποίου εκκρεμούν 17 μηνυτήριες αναφορές, ενώ κατήγγειλε συνεννοήσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης με τον εν λόγω, κατονομάζοντας μάλιστα τον εισαγγελέα εφετών Ιωάννη Αγγελή, τον οποίον κατηγόρησε ότι αποδέσμευσε παρανόμως απόρρητα κρατικά έγγραφα! 

«Μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ο εν λόγω δημοσιογράφος έχει αποθρασυνθεί εντελώς, αναβαθμίζοντας το θράσος και τις επιθέσεις του. Δεν μας ζήτησε ποτέ λεφτά ή διαφήμιση, όμως από αρχές του 2015 έχει αναβαθμιστεί, εκφοβίζοντας δικαστές για αποφάσεις που δεν του αρέσουν, επαινώντας άλλους που του αρέσουν. Πάντα μέσω δημοσιευμάτων», ήταν η χαρακτηριστική του αναφορά στο θέμα, προσθέτοντας ότι ο Βαξεβάνης χειραγωγεί και παρασύρει και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ! Η συνέχεια αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η προσφυγή ιδιωτών κατά του ελληνικού κράτους, το οποίος είναι εθισμένο επί δεκαετίες σε έναν πολύ «ιδιαίτερο» τρόπο λειτουργίας, ανοίγει ένα κεφάλαιο στην ελληνική Ιστορία που δεν θα κλείσει εύκολα, να το θυμάστε αυτό… 

 ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 

Βγενόπουλος: Δικαιώθηκα για την Λαϊκή Τράπεζα παρά τον «πόλεμο» από την Δικαιοσύνη και τον Βαξεβάνη Βαρύτατες καταγγελίες για παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της MIG Ανδ. Βγενόπουλος, επισημαίνοντας ότι έχει εμπιστευτικα στοιχεία και αν του ζητηθούν αρμοδίως, θα τα προσκομίσει. 

Σε συνέντευξή του με αφορμή την απόφαση της Εισαγγελέως Εφετών για αρχειοθέτηση σειράς κατηγοριών σχετικά με τα δάνεια της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο, ο κ. Βγενόπουλος έκανε λόγο για αθέμιτες παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη από τον αναπληρωτή υπουργό κ. Παπαγγελόπουλο, τις οποίες χαρακτήρισε ως πρωτοφανείς. 

Ο πρόεδρος της MIG αναφέρθηκε στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, με τον οποίο και έχει δικαστικές αντιδικίες για δημοσιεύματα που έχει γράψει λέγοντας ότι μετά την αλλαγή της κυβέρνησης απέκτησε πολιτικά πολιτικά ερείσματα, επιτρέποντάς του να επεμβαίνει στη δικαιοσύνη. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά όταν βγαίνει μια καταδικαστική απόφαση ο εισαγγελέας υφίσταται στοχοποιήση. «Τα διάφορα θέματα που αναφέρει αναβιβάζονται από ορισμένα όργανα της δικαιοσύνης ως θέματα. Με παραινέσεις του, παρακινεί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέτουν ερωτήσεις σε υπουργούς». Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την ερώτηση που κατέθεσαν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον υπουργό Δικαιοσύνης υιοθετώντας θέσεις του Κώστα Βαξεβάνη για την έρευνα που αφορούσε στη MIG. 

Είπε ακόμα ότι ο υπουργός κ. Παπαγγελόπουλος απαντώντας, υποστήριξε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης παρακολουθεί αυτή την υπόθεση. Και οι καταγγελίες συνεχίστηκαν κάνοντας λόγο για ανοχή της πολιτικής ηγεσίας της Δικαιοσύνης και τμήματος της Δικαιοσύνης. «Δεν ξέρω τα κίνητρα της ανοχής που του παρέχεται, αλλά οι συνέπειες στο κράτος δικαίου είναι καταστροφικές», είπε χαρακτηριστικά. 

 Για Βαξεβάνη 

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος αναφέρθηκε στον Κώστα Βαξεβάνη λέγοντας ότι έχει κάνει σφοδρές επιθέσεις για τις οποίες έχει ήδη καταδικαστεί με δύο μηνύσεις και υπάρχουν άλλες δεκαεπτά προς εκδίκαση. Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά: «Στις 12 Ιανουαρίου του 2012, ο δημοσιογράφος είχε έρθει στο γραφείο μου και ρώτησε αν η εταιρεία κάνει χορηγίες, προσθέτοντας ότι παρέχει υπηρεσίες αποδελτίωσης και πως επειδή η εικόνα του ομίλου δεν ήταν πολύ καλή, θα μπορούσε να βοηθήσει». «Ο κ. Βαξεβάνης προσφέρθηκε λέγοντας μου ότι παρέχει υπηρεσίες για τη βελτίωση της εικόνας φυσικών και νομικών προσώπων», είπε χαρακτηριστικά. Είπε ακόμα ο κ. Βγενόπουλος ότι μετά την αλλαγή της κυβέρνησης ο κ. Βαξεβάνης απέκτησε πολιτικά ερείσματα, επιτρέποντάς του να επεμβαίνει στη δικαιοσύνη. «Μίλησε για εκφοβισμό. Όταν βγαίνει μια απόφαση που τον καταδικάζει, ο εισαγγελέας υφίσταται στοχοποίηση». 

 Για εισαγγελέα Εφετών Γ. Αγγελή 

Ο επικεφαλής της MIG κατήγγειλε ότι ο εισαγγελέας Εφετών κ. Αγγελής διέρρευσε έγγραφα. Ως προϊστάμενος δικαστικής συνδρομής έκανε μηνυτήρια αναφορά που χρεώθηκε στην εισαγγελέα διαφθοράς κα Ράικου και εν συνεχεία στην εισαγγελέα εφετών λόγω αρχαιότητας. Όπως ανέφερε, ο κ. Αγγελής στην κατάθεσή του είπε πως δεν γνωρίζει τίποτα προσωπικά, ό,τι λένε οι Κύπριοι. Σε απάντηση ποιοι Κύπριοι, απάντησε "δεν θυμάμαι".Αποκάλυψε μάλιστα ότι υπάρχει προκαταρκτική εξέταση για διαρροή απόρρητων εγγράφων από τους κ.κ. Αγγελή και Βαξεβάνη. Η υπόθεση ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2015. «Για ποιο λόγο δεν έχει προχωρήσει ταχύτατα η υπόθεση;», αναρωτήθηκε λέγοντας ότι και οι δύο καταγγελθέντες δεν είναι απλώς ύποπτοι και διάπραξη των ίδιων ποινικών αδικημάτων αλλά και εν τη πράξει εμφανίζονται να τα επαναλαμβάνουν κατά συρροή. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος αναφέρθηκε σε ενέργειες του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, οι οποίες ενείχαν τα στοίχεια επηρεασμου της δικαιοσύνης στις υποθέσεις που τον αφορούσαν σε ακούσιο ή εκούσιο συντονισμό του Κ. Βαξεβάνη και σχιολίασε σχετικό δημοσίευμα του Εθνους που ανέφερε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος επικοινωνούσε απ’ αυθείας και έδινε οδηγίες σε εισαγγελέα. 

Για τις αλλαγές στο νόμο περί Τύπου 

Εκανε λόγο για φωτογραφικές αλλαγές του υπ. Δικαιοσύνης, πρόσφατα στο νόμο περί τύπου, τονίζοντας ότι «επί της αρχής είναι ορθό να προστατεύονται οι εναγόμενοι για συκοφαντική δυσφήμηση δημοσιογράφοι, όμως αυτή η προστασία έπρεπε να δίνεται μόνο σε όσους δημοσιογράφους σέβονται τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ» και συνεχίζοντας είπε ότι οι υπόλοιπες διατάξεις περί μιας αγωγής σε εκτεταμένη αρθρογραφία για το ίδιο θέμα και περί συνεκδικάσεων οδηγεί σε αρνησιδικία και ενισχύει τη λεγόμενη εκβιαστική δημοσιογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: