Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΝΔ : ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΙ (ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ..)


Αποτέλεσμα εικόνας για νδ
 Γιατί ποιος αμφέβαλε ή σας αμφισβήτησε...


Με φανερή έγνοια να περάσει το μήνυμα στα τμήματα της αστικής τάξης αλλά και στους «διεθνείς συμμάχους» της, να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους προς τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κινείται η ΝΔ, όπως φάνηκε και από την προχτεσινή συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, για τη Δικαιοσύνη, στη Βουλή.


Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε, άλλωστε, η προσπάθεια του Κυρ. Μητσοτάκη να καταδείξει την «ανικανότητα» της κυβέρνησης να οδηγήσει στην αναθέρμανση της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας. Εξ ου και προανήγγειλε κατάθεση από την αξιωματική αντιπολίτευση πρότασης σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, «για τη διερεύνηση των αιτιών του κλεισίματος των τραπεζών, της επιβολής κεφαλαιακών περιορισμών, της υπογραφής του 3ου μνημονίου και της ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών».

Η πρόταση, την οποία υπογράφει σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, κατατέθηκε χτες στη Βουλή. Επίσης, ζητά η εν λόγω Εξεταστική Επιτροπή να διερευνήσει αν υπήρξε «σχέδιο» εξόδου της χώρας από το ευρώ, έκδοσης παράλληλου νομίσματος, «κουρέματος» των ομολόγων που διακρατούσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και «εισβολής» στο Νομισματοκοπείο. Επίσης, να διερευνήσει αν το «σχέδιο» αυτό, που δήλωσαν ότι προετοίμαζαν υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται ή αν ενεργούσαν άνευ εντολής του. Ακόμα, η Εξεταστική Επιτροπή να διερευνήσει εάν υπήρχαν προπαρασκευαστικές ενέργειες ή και αρχή εκτέλεσης των σχεδίων αυτών. Τέλος, αν η κυβέρνηση γνώριζε ότι θα προέκυπτε «κλείσιμο» των τραπεζών και με τις ενέργειες ή παραλείψεις της επέφερε τη συνέπεια αυτή, δηλαδή επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών, υπογραφή του 3ου μνημονίου και ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
 
Εστιάζει στην ικανότητα διαχείρισης

Στην ίδια βάση, όξυνσης της δικομματικής κοκορομαχίας, κινήθηκε και η προχτεσινή έκκληση Μητσοτάκη στον πρωθυπουργό να παραιτηθεί και να πάμε σε πρόωρες εκλογές. Βέβαια, το τέτοιο αίτημα της ΝΔ εκτιμάται ότι περισσότερο απευθύνεται στο εσωκομματικό της ακροατήριο - να του χαϊδέψει τα αυτιά, να το πολώσει ενόψει προοπτικής ανάληψης διαχείρισης της αστικής εξουσίας - παρά ότι όντως θέλει μια τέτοια εξέλιξη η ηγεσία της ΝΔ, που σε μια τέτοια εξέλιξη θα πρέπει να χειριστεί η ίδια, πολύ σύντομα, πολύ δύσκολα ζητήματα, γύρω από την περιλάλητη «αξιολόγηση», να περάσει και να εφαρμόσει δύσκολα νομοσχέδια.

Αλλωστε, ο ίδιος ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γ. Κουμουτσάκος, μιλώντας χτες το πρωί στον τηλεοπτικό «ΣΚΑΪ», εμφανίστηκε έως και απολογούμενος για την κατάθεση του τέτοιου αιτήματος, π.χ. απέναντι σε κέντρα που απευθύνουν στη ΝΔ ψόγο ότι μιλά για εκλογές, ενώ στην παρούσα φάση επείγει να κλείσει η «αξιολόγηση», εξ ου και χρειάζεται «πολιτική ομαλότητα»...
Το αίτημα της ΝΔ για πρόωρες εκλογές είναι «πράξη καθήκοντος» και «πολιτική ευθύνη», με δεδομένη την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, έσπευσε να απαντήσει ο Γ. Κουμουτσάκος, προσθέτοντας, εξάλλου, με νόημα ότι η ΝΔ δεν μπορεί να επιβάλει εκλογές σε μία κυβέρνηση που δεν θέλει την επιλογή της κάλπης και είναι «γαντζωμένη στην εξουσία». Πρόσθεσε, μόνο, ότι σε συνθήκες «ραγδαίας κατάρρευσης» της χώρας, η ΝΔ οφείλει να δείξει στους πολίτες το σημερινό «αδιέξοδο».

Επιπλέον, θέλοντας να πείσει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν παίζει με τις τύχες της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας την ώρα που φουντώνουν τα παζάρια με τους εταίρους και πιστωτές της, ισχυρίστηκε ότι η κίνηση Μητσοτάκη είναι «πράξη ευθύνης».

Αλλωστε, συμπλήρωσε ο Γ. Κουμουτσάκος, το μήνυμα της ΝΔ δόθηκε σε έναν πρωθυπουργό που «οδήγησε τη χώρα αχρείαστα σε τέσσερις εκλογές» μέσα σε 15 μήνες, προσπαθώντας έτσι να πείσει ότι αν κάποιος πρέπει να κατηγορηθεί για ανευθυνότητα και επιπολαιότητα μπρος στα προτάγματα του κεφαλαίου, αυτός είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: