Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ "ΘΕΣΜΟΙ"

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ
 Ξεχάσατε τις βαλίτσες σας .. Τους ευρωλάγνους..


Θολό παραμένει το τοπίο της διαπραγμάτευσης, η οποία «πάγωσε» με αφορμή το προληπτικό πακέτο μέτρων που ζητά επιμόνως το ΔΝΤ, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση.


Μετά την, επί της ουσίας, άρνηση των ευρωπαίων να συγκαλέσουν έκτακτη Σύνοδο Κορυφής όπως ζήτησε ο πρωθυπουργός, η συνέχεια αναμένεται σε επίπεδο Eurogroup, το οποίο τοποθετείται χρονικά στην εβδομάδα μετά το Πάσχα ή την επόμενη.


Σε κοινή δήλωση που εξέδωσαν οι θεσμοί το μεσημέρι της Μ.Πέμπτης, διαπιστώνουν «σημαντική πρόοδο» συνολικά στις διαπραγματεύσεις, κάνουν λόγο διστακτικά για ενδεχόμενη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στο μέλλον και καταλήγουν ανακοινώνοντας την αποχώρηση των εκπροσώπων τους από τη χώρα.


«Οι θεσμοί και οι Ελληνικές Αρχές έχουν υλοποιήσει σημαντική πρόοδο επί πακέτου πολιτικής το οποίο θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για συνομιλίες επί της βιωσιμότητος του χρέους και την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου Ελληνικού Προγράμματος. Όλοι οι θεσμοί θα συνεχίσουν να εργάζονται από τις έδρες τους με τις Αρχές και τα κράτη μέλη για τα τελικά στοιχεία ενός συνολικού πακέτου πολιτικής».


Κομισιόν: Ψάχνουμε μηχανισμό που δεν εμποδίζει την ανάπτυξη


Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, επιβεβαίωσε ότι οι επικεφαλής της αποστολής στην Αθήνα επιστρέφουν σήμερα στις Βρυξέλλες «σε πλήρη συνεννόηση» με τις ελληνικές αρχές και όλους τους θεσμούς.


«Η εργασία συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα και από τις έδρες των θεσμών. Η Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται με πίστη και προσήλωση έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό» υπογράμμισε η Μίνα Αντρέεβα.
Ανέφερε, επίσης, πως η Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται με τις «ελληνικές αρχές, τους υπόλοιπους θεσμούς, και τα άλλα κράτη-μέλη» πάνω στα «τελευταία στοιχεία» ενός ολοκληρωμένου πακέτου μέτρων, στο «πνεύμα της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: