Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΤΑ'ΧΟΥΝ ΠΑΙΞΕΙ !! Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ (!) ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ..


Δεν μένει παρά ν' ακούσουμε πως αν πάει ο Τσίπρας σε εκλογές θα βγουν στις Βρυξέλλες οι δεινόσαυροι..




Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, υποστήριξε ότι θα ήταν ανόητη επιλογή να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα και εξέφρασε την ελπίδα του για στήριξη της Μέρκελ στις διαφωνίες Αθήνας – ΔΝΤ.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Spiegel, ο Δ. Παπαδημούλης δήλωσε πως «οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν το 2019, όπως είναι προγραμματισμένες να γίνουν. Το σενάριο των εκλογών εξυπηρετεί μόνο όσους επιθυμούν την αστάθεια. Οι περισσότεροι ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες αντιλαμβάνονται, ότι ενδεχόμενες νέες εκλογές, θα αποσταθεροποιούσαν, όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρωζώνη. Και στην παρούσα φάση η ΕΕ έχει ήδη αρκετά προβλήματα, όπως το προσφυγικό, την εύθραυστη οικονομική ανάπτυξη, την τρομοκρατία, το κρίσιμο δημοψήφισμα στη Βρετανία» και πρόσθεσε ότι «μόνο ένας ανόητος θα έπαιζε με τη φωτιά υπό αυτές τις συνθήκες».

Ερωτηθείς για τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Αθήνα και δανειστές, που δείχνουν να έχουν κολλήσει, εξέφρασε την αισιοδοξία του για ολοκλήρωση της αξιολόγησης τις επόμενες εβδομάδες, καθώς «κανένας δεν θέλει να ξαναβιώσει το χάος του περασμένου καλοκαιριού».

Τέλος, ανέφερε πως ελπίζει στη στήριξη της Γερμανίας στις διαφωνίες ανάμεσα σε ελληνική κυβέρνηση και ΔΝΤ. Ελπίζω, πρωτίστως το Βερολίνο, να έχει μία κριτική στάση απέναντι σε αυτή τη θέση του ΔΝΤ. Δεν ήταν δική μας ιδέα η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης –μερικοί από τους Ευρωπαίους εταίρους επέμειναν για αυτό. Ονειρεύομαι την ημέρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποφασίσει να λύνει μόνη της τα προβλήματά της, χωρίς βοήθεια έξωθεν».


Δεν υπάρχουν σχόλια: