Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΟΥΝ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΕΔΩ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΙΣ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ




 Η μόνη ασφαλής αλήθεια είναι οι εξαθλιωμένοι λαοί!!





Στην πρόκληση «κουρνιαχτού» για ζητήματα που σχετίζονται με τη διαπλοκή, αλλά και στην ανάσυρση κάλπικων, χρεοκοπημένων διαχωρισμών, ποντάρει η κυβέρνηση, όσο περισσότερο αποκαλύπτεται η σύμπλευσή της με τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα στην αντιλαϊκή στρατηγική που υπαγορεύουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε ο καυγάς κυβέρνησης - ΝΔ για το ζήτημα της διάταξης στο πολυνομοσχέδιο για τις offshore εταιρείες. Το Μέγαρο Μαξίμου αρκέστηκε στο... «φωνάζει ο κλέφτης» και κάλεσε τη ΝΔ να δώσει απαντήσεις για «τα τιμολόγια και τα παρεάκια με τους εκβιαστές».

Επιπλέον, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, προέτρεψε τον Κυρ. Μητσοτάκη να αποσαφηνίσει το περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων που επαγγέλλεται, σε μια προσπάθεια να κρυφτεί το αντιλαϊκό πρόσημο των μεταρρυθμίσεων που και η κυβέρνηση υλοποιεί, υπηρετώντας το στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης.


Ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, σε συνέντευξή του στη «Real News», επιχείρησε να παραποιήσει την πραγματικότητα, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση ζήτησε και πήρε εντολή απ' το λαό για να εφαρμόσει τη συγκεκριμένη πολιτική. «Ρωτήσαμε τον λαό αν αυτή η συμφωνία πρέπει να εφαρμοστεί και αν πρέπει να είμαστε εμείς αυτοί που θα κυβερνήσουν» ισχυρίστηκε.
Παραπέρα, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση διεκδίκησε και πέτυχε την αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά «απλώς, η αντιπολίτευση δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι η κυβέρνηση διεκδικεί και καταφέρνει οριστικές λύσεις στα προβλήματα που μας άφησε». Φυσικά, τα προβλήματα του λαού οξύνονται συνεχώς από την κυβερνητική πολιτική για λογαριασμό του κεφαλαίου, ενώ η όποια διευθέτηση του κρατικού χρέους θα συνοδευτεί από νέα αντιλαϊκά μέτρα...
Επιχειρώντας να συντηρήσει την αυταπάτη μιας κυβέρνησης που τάχα «αντιστέκεται» στα «σκληρά μέτρα», ο Ν. Παππάς ανέφερε ότι το ΔΝΤ ζητούσε επιπλέον μέτρα, «μέτρα που δεν είχαμε συμφωνήσει» και «η κυβέρνηση αντιστάθηκε και έπεισε».


Παράλληλα, ενόψει της νέας επίθεσης που ετοιμάζει η κυβέρνηση στα Εργασιακά και στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να βαφτίσει ως «αριστερή» και «ριζοσπαστική» την πολιτική που τσακίζει παραπέρα το λαό, ο Ν. Παππάς προχώρησε σε μια ακόμη αποτυχημένη προσπάθεια να αντικρούσει την κριτική του ΚΚΕ, ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνει τη βρώμικη δουλειά που δεν μπόρεσαν οι προηγούμενοι: «Τώρα που θα δοθεί η μάχη για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, θα περιμένουμε και τη στάση του ΚΚΕ. Ο ρόλος της Αριστεράς δεν είναι να περιγράφει το δύσκολο παρόν και ένα ζοφερό μέλλον. Η Αριστερά πρέπει να εντοπίζει τα επίδικα της συγκυρίας, να οικοδομεί συμμαχίες και να διαμορφώνει πλειοψηφίες για να προστατεύει την κοινωνία και να αναχαιτίζει την απογοήτευση» ισχυρίστηκε.

Επειδή τα λεγόμενά του δεν αντέχουν σε κανενός είδους σοβαρή κριτική, έσπευσε να τα μπαλώσει με το μύθευμα της «ανάπτυξης για όλους», λέγοντας ότι «ο Αλέξης Τσίπρας συνέδεσε την ανάπτυξη με το ύψος των συντάξεων. Για να κερδίσει από την ανάπτυξη η κοινωνία και το λαϊκό εισόδημα (...) Η Αριστερά είναι που μπορεί να φέρει τη δίκαιη ανάπτυξη». Τα λαϊκά νοικοκυριά, βέβαια, ακριβώς όπως σήμερα καλούνται να κάνουν θυσίες για την επίτευξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης, στη συνέχεια θα κληθούν σε νέες θυσίες για τη διατήρησή της...

Το μύθευμα της «δίκαιης ανάπτυξης» υπερασπίστηκε και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, υποστηρίζοντας σε συνέντευξή της στη «Βραδυνή»: «Αυτό που πρέπει να τονίσουμε, όμως, είναι ότι δεν μιλάμε για μια επίπλαστη ανάπτυξη, όπως αυτή που είχαμε την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Για εμάς, μια ανάπτυξη χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή για λίγους κι "εκλεκτούς" δεν έχει κανένα νόημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: