Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΣΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ (FUNDS) ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΡΟΣ Ο,5 % !!

Στα funds όλα τα κόκκινα δάνεια – Λύση για το ΕΚΑΣ - Κεντρική Εικόνα

 Οι ζωές μας στο σφυρί...


Πυρετώδεις διαβουλεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών προκειμένου να ρυθμιστούν όλα τα προαπαιτούμενα και να εκταμιευτεί η δόση των 7,5 δισ ευρώ.


Η επιστολή Τσακαλώτου με την οποία ενημέρωνε ότι οκτώ από τα προαπαιτούμενα δεν είναι δυνατόν να ψηφιστούν, προκάλεσε την αντίδραση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος δήλωσε ότι η δόση είναι πιθανόν να εκταμιευτεί ως τις 15 Ιουνίου, αλλά μόνον αν υλοποιηθούν όλα τα προαπαιτούμενα.


Σε μαραθώνιες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε χθες ο υπουργός Οικονομικών με τους εκπροσώπους των Θεσμών, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε συμφωνία για το ΕΚΑΣ και τα κόκκινα δάνεια. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές

- Η κατάργηση του ΕΚΑΣ για 100.000 συνταξιούχους, να ισχύσει από 1.6.2016 αντί 1.1.2016. Με τον τρόπο αυτό, δεν θα ζητηθούν αναδρομικά.
- Άμεσα θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που θα αλλάζει τον νόμο για τα «κόκκινα δάνεια» και θα επιτρέπει την πώληση σε funds και των «κόκκινων» εγγυημένων από το ελληνικό δημόσιο δανείων, πλην ίσως εκείνων που έχουν δοθεί σε πυρόπληκτους. Έτσι στα funds θα καταλήξουν ακόμα και δάνεια που έλαβαν κρατικές ΔΕΚΟ ή Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην κυβέρνηση εκφράζουν ελπίδες πως οι εκκρεμότητες θα τελειώσουν εντός των επομένων ωρών, προκειμένου να κατατεθούν την Τετάρτη ή την Πέμπτη στη Βουλή, ως τροπολογίες νομοσχέδιο που θα ψηφίζεται την ίδια μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: