Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΠΙΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΦΙΛΟΛΑΪΚΗΣ ΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ


 Ποιος Αίσωπος, ποιος Άντερσεν ποια Χαλιμά.. Τσίπρας και πάσης Ευρώπης!!



Ο Ελληνας πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του μετά την άτυπη σύνοδο των «27», επανέλαβε τις γνωστές αυταπάτες και ψευδαισθήσεις που η κυβέρνηση σερβίρει στο λαό, περί δυνατότητας φιλολαϊκής στροφής της ΕΕ.

Με έκδηλη την έγνοια του για τη μακροημέρευση της λυκοσυμμαχίας, δήλωσε: «Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός που συγκλονίζει την Ευρώπη (...) Πρέπει, λοιπόν, να αναρωτηθούμε γιατί η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν εμπνέει τους λαούς της. Και πρέπει να αναστοχαστούμε και να δουλέψουμε, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα νέο πιο ελκυστικό όραμα και μια νέα πιο ελκυστική προοπτική για τους πολίτες της Ευρώπης και για το μέλλον της Ευρώπης».

Υποστηρίζοντας την αυταπάτη μιας φιλολαϊκής διαχείρισης εντός ΕΕ, πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι το γεγονός πως η ίδια η ζωή μάς αναγκάζει να πάρουμε αποφάσεις (...) να αποφασίσουμε τη δημιουργία μιας καλύτερης Ευρώπης, πιο δημοκρατικής και κοινωνικής Ευρώπης (...) οι σκληρές επιλογές της λιτότητας, η a la carte αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, η αίσθηση των πολιτών ότι δεν αποφασίζουν, ότι όλα αποφασίζονται πίσω από κλειστές πόρτες σε ατελείωτες συνεδριάσεις τεχνοκρατών, οδηγεί την Ευρώπη σε κατάσταση νευρικής κρίσης και σε κατάσταση βαθιάς πολιτικής κρίσης».

Μάλιστα, χαρακτήρισε «υπαρξιακής σημασίας ανάγκη» το να υπάρξει «ένα new deal, μια νέα συμφωνία για μια Ευρώπη που θα ξαναεμπνεύσει τους λαούς της και ιδίως τους νέους ανθρώπους. Και αυτό το new deal δεν μπορεί παρά να συμπεριλαμβάνει και την κοινωνική διάσταση», ζητώντας σε αυτό το πλαίσιο αντικατάσταση του Συμφώνου Σταθερότητας από ένα νέο. Παρουσίασε, μάλιστα, την καπιταλιστική ανάπτυξη σαν την πρώτη εγγραφή μιας κάποιας «κοινωνικής ατζέντας», την ώρα που για την επίτευξή της στην Ελλάδα και σε άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ τσακίζονται οι λαοί και τα δικαιώματά τους.

Προανήγγειλε, τέλος, «πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση» και «συγκρότηση συμμαχιών σε πολιτικό αλλά και σε γεωγραφικό επίπεδο». Είχε προηγηθεί η διαρροή κυβερνητικών πηγών ότι σχεδιάζεται ένας άξονας των κρατών του Νότου για συντονισμό της παρέμβασής τους, στο πλαίσιο των ενδοαστικών αντιθέσεων που οξύνονται εντός ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: