Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΥΠΟΠΤΟΣ ΚΑΠΝΟΣ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΤΗΣ EGYPTAIR

Το μαύρο κουτί «αποκαλύπτει»: Καπνός στο μοιραίο Airbus της EgyptAir - Media
 Μένει να διαπιστώσουμε αν υπάρξει και ύποπτος καπνός συγκάλυψης των αιτίων της συντριβής..


Υπήρχε καπνός στην τουαλέτα και στα ηλεκτρονικά του μοιραίου αεροσκάφους της EgyptAir πριν από την πτώση. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι εμπειρογνώμονες της  επιτροπής έρευνας για τη συντριβή του Airbus 320 αεροσκάφους της εταιρείας στη Μεσόγειο τον Μάιο.


Αυτό ανακοίνωσε την Τετάρτη η επιτροπή, σημειώνοντας ότι αυτό κατέστη δυνατόν να αναγνωστεί μετά την  ανάκτηση δεδομένων από τον Καταγραφέα Δεδομένων Πτήσης του Airbus.
Συμπλήρωσαν επίσης ότι αυτό το εύρημα αναλογεί και στην εικόνα από τα συντρίμμια του αεροσκάφους τα οποία έχουν ανασυρθεί και καταδεικνύουν ζημιές που οφείλονται σε υψηλή θερμοκρασία και καπνό.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε η επιτροπή που διερευνά την συντριβή της πτήσης MS804, ο καταγραφέας δεδομένων του αεροσκάφους, δείχνει ότι σήμανε συναγερμός από τους ανιχνευτές καπνού που βρίσκονται σε μια τουαλέτα αλλά και στα συστήματα πλοήγησης του αεροσκάφους κάτω από το χώρο του πιλοτηρίου, λίγα λεπτά πριν το αεροσκάφος εξαφανιστεί.

Η ανακοίνωση των Αιγυπτιακών αρχών 

Ειδικότερα στην ανακοίνωση των αιγυπτιακών αρχών αναφέρεται: «Οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν ότι ολόκληρη η πτήση έχει αποτυπωθεί στον Καταγραφέα Δεδομένων Πτήσης (FDR), από την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ έως την διακοπή της καταγραφής σε ύψος 37.000 ποδών, όπου συνέβη το δυστύχημα. Τα καταγραμμένα δεδομένα επιβεβαιώνουν τα μηνύματα του συστήματος ACARS για την ύπαρξη καπνού στις τουαλέτες και στα συστήματα πλοήγησης του αεροσκάφους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους που έχουν ανασυρθεί από τη Μεσόγειο φέρουν ίχνη από καταστροφές λόγω υψηλών θερμοκρασιών αλλά και μουτζούρες που προκλήθηκαν από φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: