Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ CLADIO?

Κάποιoι λένε ότι
το «ISIS» τους θυμίζει 
την επιχείρηση "GLADIO"
 
  Σειρά από αλλεπάλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις έχουν αναστατώσει την Ευρώπη.
 
  Στη Γαλλία απενεργοποιήθηκαν άρθρα του Συντάγματος για μερικούς ακόμη μήνες.
  Στη Γερμανία οι επιθέσεις έχουν προκαλέσει αναταραχή και πολλοί είναι εκείνοι που δεν αποκλείουν ότι θα ληφθούν αυστηρότερα μέτρα.
 
 
  Στα Μέσα του συρμού, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλα αυτά ενορχηστρώνονται από το «ριζοσπαστικό Ισλάμ». Και τα επιχειρήματα περιορίζονται στην πολιτική των Δυτικών για πολέμους στη Μέση Ανατολή.
 
 
  Ακόμη και τα κόμματα της Αριστεράς έχουν υιοθετήσει το ακροδεξιό σύνθημα πως «το Ισλάμ είναι κάτι δαιμονικό». Ταυτίζοντας το Ισλαμικό Χαλιφάτο (ISIS) με το Ισλάμ.
  Κι όμως κάθε άλλο παρά χαρακτηριστικοί Μουσουλμάνοι μπορούν να θεωρηθούν οι φανατικοί εξτρεμιστές που επιδίδονται σε τρομοκρατικές πράξεις, όπως δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν συλλήβδην «ρατσιστές», οι φανατικοί που διεξήγαγαν τους αποικιακούς πολέμους και δέχονται αργοπορημένα σήμερα τα δραματικά επακόλουθα της πολιτικής εκείνης. Ή της πολιτικής κοινωνικού αποκλεισμού που ακολουθούν για ορισμένες κατηγορίς πολιτών τους σήμερα.
 
 
  Έτσι έχουμε την κήρυξη ενός άτυπου θρησκευτικού (πνευματικού) πολέμου εναντίον της «τρομοκρατίας των τζιχαντιστών» -όπως φάνηκε και σε αποστροφή του λόγου του προέδρου Ολάντ ότι «ο (πνευματικός) πόλεμος θα είναι μακράς διάρκειας». Σα να έλεγε πως οι έννοιες “Liberté, Egalité, Fraternité’’ παγώνουν, άγνωστο για πόσο καιρό.
  Είναι το πρώτο ζήτημα που προκαλεί αγαστή σύμπνοια, στις χώρες του ΝΑΤΟ και τη Ρωσία, μια και ο ισλαμικός εξτρεμισμός έχει βρει πρόσφορο έδαφος σε ρωσικές περιοχές με έντονο ισλαμικό στοιχείο –όπως η Τσετσενία.
 
 
Ποιος θυμάται την επιχείρηση "Gladio";
 
 
 Ένα ταξίδι σε εναλλακτικούς ιστότοπους στο διαδίκτυο δείχνει πως κάποιοι αρχίζουν και σκέφτονται λίγο διαφορετικά. Για να κατηγορηθούν φυσικά από τους συνεπείς οπαδούς της επικρατούσας άποψης ότι «αναδύουν θεωρίες συνωμοσίας». Παρ΄όλο που τελικά πίσω από  το ISIS κρύβεται κάτι ανάλογο με την βομβιστική επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό της Μπολώνια το 1980, που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 85 άνθρωποι. 
 Αλλά ήταν αφορμή να ξεσκεπαστεί μια περίεργη υπόθεση ΝΑΤΟϊκής συνωμοσίας, γνωστής ως GLADIO (Προβιά) (*).
 Τώρα, πολλοί σχολιαστές στα Μέσα εναλλακτικής ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι βρισκόμαστε στη φάση «Gladio B» όπως την κατονόμασε ο «σφυριχτράκιας» Sibel Edmonds. Πρόκειται για σχέδιο του FBI από το 1997, που συνδέει τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, το Πεντάγωνο και την AlQaeda.
 
 
  Η τραγωδία της 11/9 αποτελούσε μέρος του σχεδίου «Gladio/B Operation».
  Και το σκεπτικό είναι πως «θα προστατευθεί με αυτό τον τρόπο η αμερικανική ισχύς, η πρόσβαση σε πηγές ενέργειας για τις ΗΠΑ και τους Ευρωπαίους συμμάχους αποκρούοντας τη ρωσική και κινεζική επιρροή».
  Όλοι γνωρίζουν τώρα πια πως το “ISIS”- στα πρώτα του στάδια τουλάχιστον- στηρίχθηκε από τη Δύση (κι από φιλοδυτικά αραβικά εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία) στον πόλεμο εναντίον του καθεστώτος Άσαντ.  
  Ωστόσο κάποιοι υποστηρίζουν ότι το ΝΑΤΟ είχε βάλει το χέρι του με απώτερο στόχο να αποσταθεροποιήσει τη Ρωσία.
  Η επιχείρηση «Gladio B’», αποτελεί νέα συγκαλυμμένη ΝΑΤΟϊκή προσπάθεια με τη συνεργασία δισεκατομμυριούχων ιμάμηδων, λαθρέμπορων ναρκωτικών, δραπετών φυλακών και τρομοκρατών με στόχο να αποσταθεροποιηθεί η Κεντρική Ασία και ο Καύκασος.
 Οι τζιχαντιστές, ξεπερνούν τα συνήθη στάνταρντς των γνωστών τρομοκρατικών ομάδων. Διαθέτουν εκτός από ιδεολογία, στρατηγική και εκπαίδευση στρατιωτικού τύπου απεριόριστη χρηματοδότηση.
 Η αύξηση όμως των τρομοκρατικών επιθέσεων εκτός από την ισχυροποίηση των ακραίων δεξιών πολιτικών κομμάτων,  δημιουργεί προϋποθέσεις για την ενίσχυση του αστυνομικού κράτους σε μεγάλα τμήματα της φιλελεύθερης κάποτε Ευρώπης.
 
 
  Οι ειδήσεις για το αποκαλούμενο από τα Μέσα του συρμού «δαιμονικό Ισλάμ», αποτελούν διαφήμιση που προωθεί την προσέλκυση και νέων μελών ανάμεσα σε καταπιεζόμενους νεαρούς, κυρίως γόνους μεταναστών, που ζουν περιθωριοποιημένοι σε ευρωπαϊκά γκέτο.
  Δεν είναι τυχαίο ότι τις περισσότερες από τις επιθέσεις που έχουν γίνεις τη Γαλλία πραγματοποιήθηκαν από Μουσουλμάνους με καταγωγή από τις πρώην γαλλικές αποικίες στην Αφρική.
  Κι όμως ορισμένα Μέσα επιμένουν πως βρισκόμαστε σε πόλεμο «Δύση vs Ισλάμ» ενώ χλευάζουν όλους εκείνους που υποστηρίζουν ότι βρισκόμαστε ενώπιον νέας επιχείρησης τύπου Gladio.
  Η ειρωνεία είναι πως οι συντάκτες του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου αλλά και ιστότοπου Al Jazeera, κατά καιρούς έχει προχωρήσει σε διαπιστώσεις που καταλήγουν σε συμπεράσματα ότι θα πρέπει να αντιμετωπισθούν οι προκλήσεις της νέας επιχείρησης Gladio.
 Σε άρθρο που φιλοξένησε του Remi Piet, συνεργάτη καθηγητή Δημόσιας Πολιτικής, Διπλωματίας και Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιου του Κατάρ, επισημαίνεται:
 «Το πραγματικό πρόβλημα δεν βρίσκεται στην άμυνα απέναντι στο  ριζοσπαστικό Ισλάμ, αλλά πώς να αποτρέψουμε τη γαλλική κυβέρνηση και τις ευρύτερες ευρωπαϊκές δομές στη δημιουργία εσφαλμένης αιματοβαμμένης  σημαίας και να αυξήσει την ένταση».
 Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι στόχος των επιχειρήσεων της  Gladio Β΄, είναι η εφαρμογή του δόγματος  «στρατηγική της έντασης». Με απώτερο σκοπό την δημιουργία έξαρσης  σε επίπεδο πολιτικής, θρησκευτικής και εθνοτικής σύγκρουσης, ώστε να προκληθεί τρόμος στον πληθυσμό και να γίνει πιο εύκολο να ποδεηγετήσουν την κοινή  γνώμη.
---
 
(*) Η Επιχείρηση Gladio είναι η κωδική ονομασία της μυστικής παρακρατικής-παραστρατιωτικής επιχείρησης του ΝΑΤΟ που σκοπό είχε να αποτρέψει με ένοπλη δράση την πιθανή αριστερή-κομμουνιστική-αντιαμερικανική επικράτηση στην Δυτική Ευρώπη. Η δράση της ήρθε στην επιφάνεια για πρώτη φορά στην Ιταλία, αλλά έδρασε και σε άλλες χώρες. Στην Ελλάδα, από το 1954 ως τη δεκαετία του '80 δρούσε ένα παρακλάδι της οργάνωσης, στελεχωμένο από ακροδεξιούς και χουντικούς, που ονομαζόταν OperationSheepskin (Κόκκινη Προβιά στα ελληνικά) το οποίο είχε δημιουργηθεί από τις μετεμφυλιακές κυβερνήσεις της Δεξιάς σε συνεργασία με την αμερικανική CIA. Τελικά η Κόκκινη Προβιά αντιμετωπίστηκε με επιτυχία και εξαρθρώθηκε τη δεκαετία του '80 από τον τότε Πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου και τον τότε Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Πτέραρχο Νίκο Κουρή.(Βικιπαίδεια)
Operation Gladio - Full 1992 documentary BBC (2.25)
https://www.youtube.com/watch?v=GGHXjO8wHsA
NATO's Secret Armies - Operation GLADIO
https://www.youtube.com/watch?v=jV6ThumhLyc

Δεν υπάρχουν σχόλια: