Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑ:

Μητσοτάκης: Δεν έρχεστε σε αυτή την αίθουσα ως κατήγορος. Απολογουμενος είστε  - Media

Έίστε κατηγορούμενος και όχι τιμητής (κοίτα ποιος παρθένος μιλάει!!)



Μαξίμου: Γνωρίζουμε το όραμα Μητσοτάκη για τη παιδεία: Είναι ένα προϊόν που θα το έχει όποιος μπορεί να το αγοράσει..(κοίτα ποιος άλλος αειπάρθενος μιλάει!!)




Σκληρή προσωπική επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διαδεχόμενος τον πρωθυπουργό στο βήμα της Ολομέλειας. “Αφιερώσατε 20 λεπτά από την ομιλία σας για να κάνετε γενικό σχολιασμό της πολιτικής επικαιρότητας και σκεφτόμουν ότι μάλλον ο λογογράφος σας έδωσε ομιλία 3 μηνών γιατί δεν είπατε τίποτα για το τι έγινε στην χώρα τον τελευταίο μήνα”, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. “Αυτή που κάνατε σήμερα την κάνατε πριν από τρεις μήνες” συνέχισε στον ίδιο τόνο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνεχόζοντας ανέφερε: “Δεν έχετε ιδέα τι έγινε τον τελευταίο μήνα στη χώρα. Δεν ακούσατε τίποτα για τον Καλογρίτσα, για την τράπεζα Αττικής και για τη διαπλοκή. Δεν έρχεστε σε αυτή την αίθουσα ως κατήγορος. Απολογουμενος είστε για τα ζητήματα διαφάνειας και διαπλοκής”.  


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι ακόμα και για την Παιδεία κρατά διχαστική στάση, υποστηρίζοντας πως “η Παιδεία πρέπει να είναι πεδίο εθνικής συνεννόησης. Το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορεί να είναι αντικείμενο μικροκομματικών αντεγκλήσεων”. Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης “σκοπός του κ. Τσίπρα είναι να διχάσει και στην Παιδεία”, υπωστηρίζοντας πως “στην παγκόσμια ανοιχτή κοινωνία της γνώσης απαντάτε με την κλειστή Ελλάδα της απόγνωσης”. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ “ευκαιρίες, προσπάθεια, Αριστεία. Τρεις έννοιες απλές που πρέπει να βρίσκονται στον πυρήνα κάθε σύγχρονης εκπαιδευτικής πολιτικής. Τρεις έννοιες που δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιο σας. Γιατί στην δική σας παραμορφωμένη θεώρηση του κόσμου οι έννοιες αυτές έχουν ταξικό πρόσημο”. 


Ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την διάρκεια της πρωτολογίας του αφού πρώτα διάβασε αποσπάσματα από την επιστολή του Ιερώνυμου κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει στον Αρχιεπίσκοπο. Κανείς δεν έχει αντίρρηση για την ανάγκη εξέλιξης του μαθήματος των θρησκευτικών, ούτε καν η ίδια η εκκλησία, υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά “αυτό να γίνεται κατόπιν μελέτης και όχι απότομα αφού η ορθοδοξία αποτελεί κομμάτι της εθνικής μας συνείδησης και της ταυτότητας” συμπλήρωσε. Και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας πως “επιλέξατε το ζήτημα των θρησκευτικών για να δρομολογήσετε άλλη μία τυφλή σύγκρουση. Στηρίζετε έναν υπουργό ο οποίος προσβάλλει βάναυσα την Εκκλησία της Ελλάδος με την ανιστόρητη επιθετικότητά του”, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Η αντίδραση Μαξίμου

Σχολιάζοντας την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης "αποφεύγει να μιλήσει στη Βουλή για το θέμα της διαπλοκής. Προτιμά να μιλά εκ του ασφαλούς ή να βάζει άλλους να μιλάνε γι'αυτόν. Όσο για τις θέσεις του για την παιδεία υπήρξε σαφέστατος. Το όραμά του είναι μια παιδεία πολλών ταχυτήτων όπου δικαίωμα στη μόρφωση θα έχουν μόνο αυτοί που μπορούν να το αγοράσουν".
Σημειώνεται ότι προηγήθηκε διαρροή από το στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης σύμφωνα με την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε "υπεύθυνος με προτάσεις και όραμα για την παιδεία και την Ελλάδα" ενώ ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε "διχαστικός και απολογητικός για τις σχέσεις του με τη διαπλοκή".

Δεν υπάρχουν σχόλια: