Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ


Αποτέλεσμα εικόνας για χαράτσια
Πογκρόμ έχουν εξαπολύσει οι εφορίες της χώρας των ΜΚΟ για την είσπραξη  των χαρατσιών που θα τις τροφοδοτούν από κοινού με τους τοκογλύφους με αίμα λαϊκό..




Την ίδια στιγμή που το ΥΠΕΞ μοιράζει αχρεωστήτως χρήμα στις ΜΚΟ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η διόγκωση των κάθε είδους ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία, εξαιτίας της αδυναμίας των λαϊκών νοικοκυριών να πληρώσουν τους δυσβάστακτους φόρους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), τα ληξιπρόθεσμα χρέη επιχειρήσεων και νοικοκυριών που βεβαιώθηκαν το μήνα Ιούλη φτάνουν σε περίπου 1 δισ. ευρώ και συνολικά στο 9μηνο (Γενάρης - Αύγουστος) του 2016 στα 8,9 δισ. ευρώ.

Σε αυτό το φόντο κι ενώ έχουν αρχίσει να «τρέχουν» και οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ, το επόμενο διάστημα οι κατασχέσεις, οι εκβιασμοί και τα άλλα μέτρα «αναγκαστικής εκτέλεσης» απέναντι στα χρεωμένα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά θα πάρουν ακόμη μαζικότερες διαστάσεις, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν «αποκλίσεις» από τους αντιλαϊκούς στόχους του κρατικού προϋπολογισμού.

Είναι χαρακτηριστικό το ότι ο αριθμός των φορολογούμενων με ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκε κατά 125.000, φτάνοντας στα 4,1 εκατομμύρια. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΔΕ, «οι οφειλέτες στους οποίους δύναται να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης» φτάνουν περίπου στα 1,6 εκατομμύρια. 

 Σε αυτό το πλαίσιο, ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός του κράτους έχει επιβάλλει μέχρι τον Αύγουστο αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ακίνητα, ενοίκια και άλλα περιουσιακά στοιχεία) σε 774.321 οφειλέτες. Ο αντίστοιχος αριθμός στο τέλος του 2015 ήταν 695.074.

Δεν υπάρχουν σχόλια: