Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για δικη χρυσης αυγης
Σαν ν' αστραψε ένα φλας και ο μάρτυρας τα θυμήθηκε όλα !!



Κάτι από τον... παλιό του εαυτό βρήκε χτες, δεύτερη μέρα της κατάθεσής του στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο γείτονας των Αιγύπτιων αλιεργατών που υπέστησαν την άγρια δολοφονική επίθεση στο σπίτι τους από το τάγμα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. 


Ο μάρτυρας Κ. Τατσιόπουλος, αυτή τη φορά, απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου, κατέθεσε την εντύπωση που είχε από την πρώτη στιγμή της επίθεσης ο ίδιος αλλά και οι άλλοι γείτονες, ότι γινόταν από χρυσαυγίτες.


Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση της Πολιτικής Αγωγής, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι οι χρυσαυγίτες που έσπαγαν το αυτοκίνητο, μαζί με τους άλλους 4 - 5 που κατέβαιναν από το πλάι του σπιτιού των Αιγυπτίων αλιεργατών και φύγαν όλοι μαζί γρήγορα, ήταν ενιαίο περιστατικό: «Προφανώς αυτοί οι ίδιοι έκαναν την επίθεση και στον Αιγύπτιο, ποιος άλλος;» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας ότι είδε αμέσως μετά, με τους άλλους γείτονες, τον τρίτο Αιγύπτιο αλιεργάτη: «Ηταν ενιαίο περιστατικό. Τον έβγαζαν από το σπίτι (σ.σ. οι άλλοι δύο αλιεργάτες) για να τον βάλουν στο ασθενοφόρο. Τον κρατούσαν, δεν μπορούσε να κινηθεί μόνος του, ήταν λιπόθυμος. Ηταν χτυπημένος στο πρόσωπο. Εσταζαν τα αίματα (...)». Ο ίδιος παραδέχθηκε, επίσης, ότι οι Αιγύπτιοι ήταν πολύ ήσυχοι όλα τα χρόνια που έμεναν στη γειτονιά, πρώτη φορά άλλωστε συνέβη τέτοιο περιστατικό δέκα χρόνια που μένει εκεί.


Περιγράφοντας τους χρυσαυγίτες που έσπασαν τα αυτοκίνητα των Αιγύπτιων αλιεργατών, είπε απαντώντας σε ερώτηση ότι «φώναζαν και έκαναν μια κίνηση (σ.σ. έκανε κίνηση με τα χέρια να ανεβοκατεβαίνουν) και με κάτι έσπασαν τα αυτοκίνητα». Και συμπλήρωσε: «Με ξύλο ή σίδερο σκέφτηκα. Βγήκα έξω γιατί άκουσα θόρυβο από σπασμένα γυαλιά και φοβήθηκα γιατί είχα παρκάρει το αυτοκίνητό μου στο σημείο αυτό. Ξύπνησε όλη η γειτονιά». Μάλιστα, παραδέχθηκε απαντώντας σε ερώτηση ότι για να σπάσεις συγκεκριμένα αυτοκίνητα και όχι άλλα, πρέπει να τα έχεις παρακολουθήσει.


Πάντως, ο Κ. Τατσιόπουλος είπε στο δικαστήριο, αναφορικά με την κατάθεσή του στο παρελθόν, ότι τότε θυμόταν καλύτερα.


Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι συνεχίζονται οι προκλήσεις των χρυσαυγιτών, καθώς λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία, σύμφωνα με μαρτυρίες, στέλεχος της Χρυσής Αυγής με δύο μέλη της κινήθηκαν προς συγκεντρωμένους αντιτιθέμενους στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση έξω από το Εφετείο. Οι χρυσαυγίτες άρπαξαν τη σημαία που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι και επιδόθηκαν και σε προκλητικές χειρονομίες... Η ένταση αποσοβήθηκε με την παρέμβαση της Αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: