Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΝΕΚΡΙΚΗ ΑΚΑΜΨΙΑ

 
Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Εντάξει ο τόπος – ο λαός κυρίως- είναι υπό επιτροπεία.. Η κομψή έκφραση για την αποικία ή για το προτεκτοράτο. 

Εντάξει έχουν επινοήσει του κόσμου τις μαλακίες προκειμένου να δικαιολογήσουν την εθελοδουλία τους. "Δίκαιο ανάγκης" την έχουν βαφτίσει. Αναγκαίο κακό.. (το κακό το καταλαβαίνω, το αναγκαίο που είναι;)


Εντάξει ψεύδονται καθημερινά και ασύστολα ενώπιον όλων, λησμονώντας πως μπορείς να εξαπατήσεις έναν επί μακρόν, αλλά όχι όλους και για πάντα. 

Εντάξει προβάλλουν κατά συρροή και εξακολούθηση το ήσσον, προκειμένου να καλύψουν το ζοφερό μείζον που δρα ανενόχλητο υποδόρια καταστρέφοντας τα ζωτικά όργανα, ενός έτσι κι αλλιώς ημιθανούς οργανισμού. Και ζωτικά του όργανα είναι οι θεσμοί που έχουν τεθεί στη μέγγενη των μεταρρυθμίσεων. Αρχής γενομένης του συντάγματος που το έχουν θρυμματίσει σαν γυαλί, με ενδιάμεση στάση στις πλην ΚΚΕ μαϊμούδες του επί της πλατείας συντάγματος «δέντρου» της δημοκρατίας, ως τους ιερείς της δικαιοσύνης, οι εισαγγελείς της οποίας, ουδέν είδαν και ουδέν άκουσαν στις -περί των νόθων δημοσκοπήσεων- καταγγελιών του αρχηγού της Ένωσης Κεντρώων. 

Εντάξει το άτομο είναι γραφικό.. Είναι πολιτικά ανερμάτιστο. Είναι ο Γουλιμής του σύγχρονου κοινοβουλευτισμού. Είναι αέρας στα πανιά του. 

Αλλά βγήκε ευθαρσώς και ευθέως και κατήγγειλε ότι τον προσέγγισαν προσφέροντάς του ένα συγκεκριμένο ποσό, προκειμένου να του «χαρίσουν» δημοσκοπικά τη τρίτη θέση στη εκλογική κατάταξη. Και οι εισαγγελείς είναι ο οφθαλμός του κράτους. Δεν έχουν χρεία μαρτυριών για να ασκήσουν διώξεις.. 

Καλείται επομένως και εν ανάγκη με βιαία προσαγωγή από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Αθηνών ο Βασίλης Λεβέντης, για να αποκαλύψει το πρόσωπο που ενοχοποιεί υπό αυτή τη σοβαρότατη καταγγελία. Για ν’ αρχίσει το γαϊτανάκι των διώξεων.. 

Ουδείς όμως κινήθηκε. 
Ουδείς ευαισθητοποιήθηκε. 

Σε νεκρική ακαμψία η δικαιοσύνη. 

Παρακολούθησε τις ανατριχιαστικές αναφορές του κυρίου Λεβέντη με το μάτι του ψόφιου ψαριού. Ως να μην υπήρξαν! Και πότε; Όταν είναι νωπές ακόμη οι μνήμες της δημοσκοπικής νοθείας του δημοψηφίσματος με την οποία επιχειρήθηκε στεγνά, κυνικά, η διαμόρφωση και όχι η καταγραφή της γνώμης του λαού. 

Ε, και τι έγινε δηλαδή.. 

Μια ακόμη δεν θα χαλάσει τη συνταγή της πολιτικής σούπας.. Θα τη φάει ο λαός όπως και αν του τη προσφέρουν. Αφού τόσα χρόνια δεν δηλητηριάστηκε από τον κατ’ εξακολούθηση μυθριδατισμό, έχει υποστεί ανοσία.. 

Ο ωχαδελφισμός στο απόγειό του.. Υποκλίνομαι στο μεγαλείο σου ελληναρά..

Δεν υπάρχουν σχόλια: