Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΑ ΙΜΙΑ


Τουρκικά ΜΜΕ: «Nέο επεισόδιο» στα Ίμια (Video) - Media
Δυο σκάφη του Ελληνικού λιμενικού εισήλθαν κατά τους Τούρκους σε Τουρκικά χωρικά ύδατα και καταδιώχθηκαν από πέντε τουρκικά πολεμικά...


 Ποιος υποδαυλίζει αυτή τη φωτιά; Ή μήπως είναι αποπροσανατολισμός από τα  εσωτερικά προβλήματα και των δύο χωρών...



Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι δύο ελληνικά σκάφη του Λιμενικού εισέβαλαν στις 11 το πρωί της Τρίτης στα τουρκικά χωρικά ύδατα, κοντά στα Ίμια, τα οποία επέστρεψαν πίσω στην Καλόλιμνο ύστερα από επέμβαση του τουρκικού ναυτικού.
Αρχικά, τα σκάφη πλησίασαν τις βραχονησίδες και στη συνέχεια επιχείρησαν να μπουν στα τουρκικά χωρικά ύδατα, σύμφωνα με τα  τουρκικά μέσα.
Το νέο «επεισόδιο» διήρκεσε 45 λεπτά και την καταδίωξη έκαναν 5 τουρκικά πλοία, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.
Τα ελληνικά σκάφη ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τα τουρκικά πολεμικά, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ενώ δημοσίευσαν και βίντεο από το «επεισόδιο».

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην Ελλάδα υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά για κανένα περιστατικό στην περιοχή. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το ίδιο επανέλαβαν και τη Δευτέρα οι Τούρκοι μεταδίδοντας ένα αναχρονιστικό, όπως χαρακτηρίζεται βίντεο αμφιβόλου αυθεντικότητας και με άγνωστη ημερομηνία λήψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: