Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΤΕΧΝΗΤΗ ΑΝΑΦΛΕΞΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΗ ΚΡΙΜΑΙΑ

Αναζωπύρωση της βίας στην Κριμαία; - Τουλάχιστον 10 νεκροί σε 48ώρες - Media ΤΕΧΝΗΤΗ ΑΝΑΦΛΕΞΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΗ ΚΡΙΜΑΙΑ


Βιώνουμε την εποχή της χαράς των πρακτόρων παγκοσμίως..



Μια ξαφνική έξαρση βίας και συγκρούσεων μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των ανταρτών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία είχε ως αποτέλεσμα χθες Δευτέρα, επτά άνθρωποι να χάσουν τη ζωή του στην περιοχή της Κριμαίας.

Συνολικά ο αριθμός των νεκρών  τις τελευταίες δύο μέρες έχει ξεπεράσει τα 12 άτομα, με πολλούς να εκτιμούν πως οι συγκρούσεις είναι οι βιαιότερες μεταξύ των δύο πλευρών έπειτα από την απόφαση για την κήρυξη «ανακωχής» τον περασμένο μήνα.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των δυο πλευρών ξέσπασαν όσο ο Ουκρανός Πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκομ βρίσκονταν σε επίσημη επίσκεψη στο Βερολίνο με το αντικείμενο της συνάντησής τους με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκέλα μέρκελ να είναι η ενίσχυση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, καθώς και η ανησυχία του Κιέβου πως η υποστήριξη των ΗΠΑ στο ζήτημα θα εξασθενήσει λόγω του ότι ο Πρόεδρος Τραμπ είναι πιο «κοντά» στον Ρώσο Πρόεδρο.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), μετά τα νέα βίαια επεισόδια ο Πορονσέκο διέκοψε την επίσκεψή του και επέστρεψε στην Ουκρανία.

«Είμαστε σίγουροι πως σήμερα χρειαζόμαστε μια αποφασιστική και συντονισμένη πρωτοβουλία ή οποία θα ενθαρρύνει τη Ρωσία να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να εφαρμόσει πλήρως τις Συμφωνίες του Μινκ, ειδικά εκείνες που σχετίζονται με την ασφάλεια» δήλωσε από το Βερολίνο ο Ποροσένκο.

Ουκρανία και Ρωσία βρίσκονται σε διαρκή αντιπαράθεση και σύρραξή ύστερα από την εισβολή της Ρωσίας στην χερσόνησο της Κριμαίας. Αμέσως μετά την εισβολή στην Κριμαία, η Ρωσία προχώρησε στην προσάρτηση της χερσονήσου στην Ρωσική Ομοσπονδία.
Η επίλυση της σύγκρουσης στην Κριμαία επιχειρείται να γίνει στην «Ομάδα του Μινσκ» στα πλαίσια του ΟΑΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: