Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΜΕΡΚΕΛ ΛΑΓΚΑΡΝΤ: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΥΡΕΜΑ

ΔΝΤ: Δεν χρειάζεται κούρεμα του ελληνικού χρέους - Media
 ΜΕΡΚΕΛ ΛΑΓΚΑΡΝΤ: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΥΡΕΜΑ


Κατά συνέπεια: Αποστέωση των Ελλήνων μεχρι τα τρισέγγονά τους (αν υπάρχουν)..


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Τετάρτης η Άνγκελα Μέρκελ με την διευθύντρια του Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι πλέον πολύ πιο αισιόδοξο για την εξεύρεση μιας λύσης για το ελληνικό χρέος», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, αμέσως μετά τη συνάντηση, προσθέτοντας όμως πως «δεν χρειάζεται κούρεμα του ελληνικού χρέους επί του παρόντος. Χρειάζονται περισσότερες μεταρρυθμίσεις, πριν παρουσιάσουμε τη συμφωνία στο ΔΣ του ΔΝΤ».

Η Κ. Λαγκάρντ ανέφερε σε συνέντευξή της στο ARD ότι συζήτησε με τη γερμανίδα καγκελάριο τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Είμαστε πολύ πιο σίγουροι μετά την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα», επισήμανε και εξήγησε ότι οι δυο προϋποθέσεις για συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι οι μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και η αναδιάρθρωση του χρέους.

«Οι συνθήκες όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις δείχνουν καλές», τόνισε.
Για την αναδιάρθρωση του χρέους, είπε ότι έχει ήδη συζητηθεί επί της αρχής μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών. «Δεν χρειαζόμαστε κούρεμα, αλλά μείωση των επιτοκίων», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί και ο χρονικός ορίζοντας ωρίμανσης των ομολόγων.

«Η Ελλάδα έχει υποστεί υπερβολική λιτότητα»,είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να διασφαλίσουν ότι η χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της.
«Χρειάζεται πολλή δουλειά προτού μπορέσουμε να παρουσιάσουμε ένα σχέδιο για την Ελλάδα στο συμβούλιο του ΔΝΤ», κατέληξε.

Στη συνέχεια. η Άνγκελα Μέρκελ θα παραθέσει δείπνο στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: