Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ISIS ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Γαλλική πολυεθνική «πίσω» από τον ISIS στη Συρία  - Media ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ISIS ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ


 Άνακάλυψαν τον τροχό..Κι εμείς χρόνια τώρα τι γράφαμε εξαντλητικά.. Το ζήτημα που μένει να εξηγήσουμε είναι σε τι συνίσταται αυτή η ξαφνική στροφή...


Η LafargeHolcim, μια γαλλο-ελβειτκή εταιρεία τσιμέντου παραδέχθηκε πως χρηματοδότησε «τρίτα μέρη» στον εμφύλιο της Συρίας  ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τις δραστηριότητες της στην περιοχή παρά τον εμφύλιο και τη διεθνοποιημένη σύγκρουση που μαίνονται.

Σύμφωνα με τα όσα είχε αποκαλύψει η γαλλική εφημερίδα  Le Monde από τον Ιούνιο, η έδρα της LafargeHolcim στη Συρία είναι η πόλη της Τζαλαμπίγια στη βόρεια Συρία και η οποία αποτελεί μεγάλο πεδίο μάχης μεταξύ των τζιχαντιστών του ISIS και των συμμαχικών δυνάμεων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Le Monde  η εταιρεία τσιμέντου πλήρωσε φόρο προς το Ισλαμικό Κράτος μεταξύ του 2013 και του 2014  ώστε να μπορέσει να κρατήσει ανοικτές τις εγκαταστάσεις του.  

 Τον περασμένο Νοέμβριο ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατέθεσαν μήνυση εναντίον της εταιρείας, κατηγορώντας της για «επαγγελματικές σχέσεις» με την στρατιωτική οργάνωση του ISIS στη Συρία καθώς και για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας στη χώρα.

Την αγωγή κατά της LafargeHolcim υποστήριξε, μεταξύ άλλων και το Ευρωπαικό Κέντρο Συνταγματικών και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και 11 πρώην υπάλληλοι της εταιρείας.
Χθες, κατά τη διάρκεια της ακρόασης της υπόθεσης, η εταιρεία παραδέχθηκε πως πράγματι «χρηματοδότησε» τον ISIS ώστε να συνεχίσει την οικονομική της δραστηριότητα στην περιοχή.
Τώρα αναμένεται να αποφασίσει η Δικαιοσύνη για τις κυρώσεις που θα επιβληθούν στην εταιρεία τσιμέντου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: