Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Κατακλύστηκα στις καταγγελίες με το καλημέρα.. Σιγά αδέλφια με ρέγουλο, δεν ανακαλύπτετε την Αμερική!! Όλη η Ελλάδα ένα σκάνδαλο είναι.. Λάθρα επιβιώνει.. Άσε που προκαλούμε θυμηδία παγκοσμίως με τον εθνικισμό των χρυσαύγουλων και τους προβοκάτορες του αποπροσανατολισμού που ανακάλυψαν πως σε τούτο εδώ το ακρωτήρι κρύβεται όλος ο μυθικός φυσικός πλούτος της γης!! Αν θέλουν να βρουν τον πλούτο ας ψάξουν στις τσέπες της ελίτ.. 
Καταγγελία πρώτη (η δεύτερη στην επόμενη ανάρτηση) για τα ΑΠΕ στην Κρήτη:


Κατ ‘ αρχάς διευκρινίζουμε ότι δεν έχουμε τίποτα εναντίον των ΑΠΕ ως τεχνολογίας, απλά οι ΑΠΕ στην Ελλάδα συνδέθηκαν με τη μεγάλη φούσκα των Φ/B και το εγγυημένο εισόδημα σε αυτούς που φέσωσαν τον ελληνικό λαό με 2 δισ ευρώ για τα επόμενα 20 χρόνια και σε μια χρεοκοπημένη χώρα.
Για την περίπτωση της Κρήτης. Δεν έχουμε λοιπόν τίποτα εναντίον της ανάπτυξης Φ/Β και αιολικών πάρκων εφόσον χωροθετηθούν, τις θέλει ο Κρητικός λαός και εκείνοι που φτιάξουν τα έργα, κατασκευάσουν με έξοδα τους τη διασύνδεση με το ηπειρωτικό σύστημα. Τουλάχιστον στο ποσοστό που η γραμμή θα καλύπτει τη ροή ενέργειας ΑΠΕ που παράγεται και δεν καταναλώνεται στο νησί και μεταφέρεται στο διασυνδεδεμένο σύστημα.
Όπως συμβαίνει και σε άλλες διασυνδέσεις.
Για παράδειγμα, η διασύνδεση της Εύβοιας στον Καφηρέα κατασκευάζεται από τους επενδυτές. Γιατί να γίνει διαφορετικά στην Κρήτη ;
Η Κρήτη έχει μέγιστο φορτίο αιχμής 600MW, με φορτίο βάσης 300MW , ετήσια κατανάλωση περίπου 3.000GWH ,
Δεν αξίζει σχολιασμό η καμπύλη πρόβλεψης φορτίου της Κρήτης τα επόμενα χρόνια. Οι επενδύσεις δεν μπορεί να βασίζονται σε υποθέσεις αστήρικτες.
Με δεδομένα τα σημερινά φορτία που είναι σταθερά τα τελευταία 5 χρόνια, η μικρή διασύνδεση με την Πελοπόννησο θα καλύψει σχεδόν πλήρως το φορτίο βάσης του νησιού, οπότε θα μειωθεί σημαντικά το κόστος των ΥΚΩ για τους καταναλωτές
Η μικρή διασύνδεση δεν επιτρέπει βέβαια την ανάπτυξη των ΑΠΕ , καθώς είναι ανέφικτη η εναλλαγή της ροής της ενέργειας στο καλώδιο, Το ζητούμενο είναι να λειτουργεί σταθερά μόνο προς τη μια μεριά, ήτοι ροή ενέργειας από το διασυνδεδεμένο προς το νησί για να μειώσει την ανάγκη λειτουργίας των πετρελαϊκών μονάδων στο νησί. Η στοχαστικότητα των ΑΠΕ δεν επιτρέπει την ανάπτυξη τους στο νησί με μία μόνο λειτουργούσα διασύνδεση.
Η δεύτερη διασύνδεση θα λειτουργεί προς το διασυνδεδεμένο εφόσον υπάρξει ικανή παραγωγή ΑΠΕ που αφενός να καλύπτει το φορτίο του νησιού αφετέρου να είναι αρκετή προς το διασυνδεδεμένο ώστε να αποσβεστεί η αξία του έργου. Σε πόσα χρόνια ;
Σκεφτείτε να κατασκευάσουμε 750ΜW ή και 1000MW που ζητείται χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα γίνουν επενδύσεις ΑΠΕ στο νησί.
Όλοι θα κριθούμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: