Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για παμε τυπου και μμεΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,


Με το σύνθημα «Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!» τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, οργανώνοντας την πάλη μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!


Απεργούμε απαντώντας στην κυβερνητική υποκρισία, την πρόκληση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που, ενώ διατηρεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που οικοδόμησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ετοιμάζει νέα αντεργατικά μέτρα, ταυτόχρονα καθιερώνει με νόμο αυτήν τη μέρα ως υποχρεωτική αργία.

Οι αγώνες της εργατικής τάξης, των νεκρών εργατών του Σικάγο, των διακοσίων της Καισαριανής, των καπνεργατών του '36 στη Θεσσαλονίκη δεν σβήνουν με νόμους, δεν καλύπτονται με βρώμικο μελάνι.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Η αντεργατική - αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν θα έχει τέλος, αν δεν τη σταματήσουμε με τη δύναμη της οργανωμένης δράσης μας, με την απόφασή μας να την ανατρέψουμε!

Πάνω στις προηγούμενες αιματηρές ανατροπές στη ζωή μας, έρχονται να προσθέσουν νέα μέτρα για την ενίσχυση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων, για την καπιταλιστική ανάκαμψη. Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο έχουν συμφωνήσει και με εκβιασμούς και απειλές θέλουν την ανοχή και συνενοχή των εργαζομένων για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, νέα άγρια φοροληστεία με τη μείωση του αφορολόγητου, νέα επιδρομή στις συντάξεις, περιορισμό και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, θεσμοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες, εφαρμογή ειδικών οικονομικών ζωνών άγριας εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους και φορολογικού παραδείσου για τα αφεντικά, πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού, ενεργοποίηση αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε Υγεία, Παιδεία και πολλά άλλα.
Τους απαντάμε: Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε!
Η καπιταλιστική ανάπτυξη που επιδιώκουν θα θεμελιωθεί στην άγρια εκμετάλλευση, με τη φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, με την καταστολή στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, με την καταλήστευση άλλων λαών, με το αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, το αιματηρό ξαναχάραγμα των συνόρων.

Σήμερα, ολόκληρες περιοχές βρίσκονται μέσα στη φωτιά. Από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο έως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Ο πόλεμος στη Συρία στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις όπως ΗΠΑ - ΕΕ - Ρωσία έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει ξεριζώσει εκατομμύρια άλλους και το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται με τον εγκλωβισμό τους.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μπλέκει τη χώρα και το λαό μας πιο βαθιά σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Εφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, παίρνει ενεργά μέρος σε ΝΑΤΟικές επεμβάσεις από τα Βαλκάνια έως το Κέρας της Αφρικής και σχεδιάζει την επέκταση των ΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα μας. Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας, όπως λέει η κυβέρνηση, αλλά η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών. Οπου πήγε το ΝΑΤΟ έσπειρε το θάνατο και την καταστροφή.

Η ελληνική κυβέρνηση δίνει 4 δισ. ευρώ στο ΝΑΤΟ, όσα ακριβώς οι αιματηρές περικοπές που συμφώνησε με ΕΕ και ΔΝΤ. Παραχωρεί βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια, δηλαδή «γην και ύδωρ» στους φονιάδες των λαών. Συμμετέχει σε όλες τις διαδικασίες για το μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας, των αγορών σε όφελος των συμφερόντων των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων.
Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους στην «ειρήνη», δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!

Οι εργαζόμενοι, που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, δυναμώνοντας την πάλη μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Εχοντας συνείδηση της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματός μας και της ευθύνης που πηγάζει από αυτήν, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να αποτρέψουμε τη στράτευση του λαού και της νεολαίας μας κάτω από ξένες - εχθρικές προς την τάξη μας - σημαίες, τόσο στην «ειρήνη» τους, όσο και στον πόλεμό τους.
Απαιτούμε:

Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται.
Οχι δαπάνες για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Εξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
Οχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
Οχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Να κλείσει η βάση της Σούδας. Εξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητα, την εργατική αλληλεγγύη!
Απαιτούμε δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας!
Με την εργατική τάξη προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!
Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: