Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ


ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ


 Του Αλέξανδρου Πιστοφίδη

Κάπου στους “Αφορισμούς” του, γράφει ο Νίτσε: 

«Οποιος παλεύει με τέρατα πρέπει να προσέξει μη γίνει στο τέλος και ο ίδιος τέρας».
  ”Μία “Emergency Response Unit” κατά τη διάρκεια μιας  επιχείρησης


 Εάν πιστέψουμε το ρεπορτάζ του γερμανικού πριοδικού “Spiegel”, φαίνεται πως αυτό έχει συμβεί ήδη με την “Ειδική Μονάδα Μαχητών κατά της ISIS”(Emergency Response Division) που δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ με σκοπό την εξουδετέρωση των Τζιχαντιστών της ISIS. 

Αυτήν την “Ειδική Μονάδα Μαχητών” συνόδευσε ένας πολύ γνωστός ιρακινός για τις φωτογραφίες του και για τα ντοκιμανταίρ του, ο Ali Arkady σε μια σειρά από επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών της ISIS, από το 2006 μέχρι πρόσφατα.

 Ο Arkady, υπήρξε μάρτυρας νυχτερινών απαγωγών, βιασμών, βασανισμών και φόνων, ατόμων, κυρίως Σουνιτών και όχι απαραίτητα Τζιχαντιστών από την ειδική μονάδα Emergency Response Division, μετά από ανώνυμες καταγγελίες για συνεργασία με την ISIS ή για αντικαθεστωτική προπαγάνδα. 

Σύμφωνα με το “Spiegel”, οι φωτογραφίες του Arkady επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες ανθρωπιστικών οργανώσεων που εργάζονται ήδη στο Ιράκ και στη Συρία για βιασμούς, βασανισμούς και εκτελέσεις δίχως δίκες από ειδικές δυνάμεις του ιρακινού στρατού. Μια μέθοδος ανακρίσεων Δυο υπερασπιστές της ελευθερίας & της Δημοκρατίας Υπολογίζεται, ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο κέντρο της Μοσούλης γύρω στους 1500 με 2000 τζιχαντιστές και 200 000 πολίτες. 

Οι Τζιχαντιστές είναι αποφασισμένοι να σκοτωθούν παρά να παραδοθούν και χρησιμοποιούν τους πολίτες ως ασπίδες προστασίας. Με δεδομένη την πεποίθηση από πλευράς Ιρακινού στρατού ότι οι 200 000 είναι φιλοτζιχαντιστές, «γιαί αν ήθελαν θα μπορούσαν να δραπετεύσουν», μπορεί κάποιος να φανταστεί το όργιο των βιασμών, των βασανισμών και των εκτελέσεων που θα επακολουθήσουν σε λίγες ημέρες ή εβδομάδες, σε μια ομάδα 200 000 πολιτών, που στην πλειονότητά τους είναι γυναικόπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: