Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΕΤΣΕΝΟΥ ΗΓΕΤΗ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Παγκόσμια ανατριχίλα: Αυτόματο σύστημα «πυρηνικού ολέθρου» διαθέτει η Ρωσία, λέει ο ηγέτης της Τσετσενίας - Media
 ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΕΤΣΕΝΟΥ ΗΓΕΤΗ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ
 
 
 
Τώρα βέβαια ο τύπος μπορεί και να μην είναι ο πλέον αξιόπιστος συνομιλητής αλλά οι αμερικανοί χέστηκαν διότι γνωρίζουν πως το σύστημα αυτό υπάρχει από το 1980 και πως ενεργοποιείται αυτομάτως αν αντιληφθεί οπουδήποτε στη Ρωσία πυρηνική επίθεση.. Τσίπρα μ' ακούς;
 
Ο Ραμζάν Καντίροφ, ο ηγέτης της Τσετσενίας, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ΗΒΟ, ανάμεσα σε διάφορα… περίεργα που ανέφερε (ισχυρίστηκε ότι οι γκέι… δεν είναι άνθρωποι και ότι στην Τσετσενία δεν υπάρχουν γκέι) έκανε και μια ανατριχιαστική αναφορά στο πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας.
 
Συγκεκριμένα, ο Καντίροφ είπε ότι «οι ΗΠΑ δεν είναι μια τόσο ισχυρή χώρα, ώστε να την αντιμετωπίζουν ως εχθρό της Ρωσίας. Εμείς έχουμε ισχυρή κυβέρνηση και πυρηνικό οπλοστάσιο», για να συμπληρώσει ότι «ακόμα κι αν η κυβέρνησή μας καταστρεφόταν τελείως, τα πυρηνικά μας όπλα θα εκτοξεύονταν αυτόματα», χρησιμοποιώντας και μια χυδαία έκφραση για τον υπόλοιπο κόσμο.
 
Τώρα, ο Καντίροφ ενδεχομένως δεν είναι και ο πλέον αξιόπιστος συνομιλητής, ωστόσο αναλυτές στις ΗΠΑ δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για την αναφορά του σε αυτοματοποιημένη εκτόξευση πυρηνικών πυραύλων. Μάλιστα, σύμφωνα με τους New York Times το σύστημα αυτό υπάρχει ήδη και έχει αναπτυχθεί από τη δεκαετία του 1980.
 
Η εφημερίδα αποκάλυψε την ύπαρξη του «Συστήματος Περιμέτρου» το 1993. Στην ουσία πρόκειται για ένα σύστημα αυτόματων αντιποίνων αν η Ρωσία δεχθεί πυρηνική επίθεση. Σε ένα μυστικό καταφύγιο μια μικρή ομάδα στρατιωτών ελέγχει το σύστημα, ωστόσο, αν αυτό αντιληφθεί πυρηνικές εκρήξεις, τότε αυτόματα εκτοξεύσει τους ρωσικούς πυραύλους.
 
Ο άνθρωπος που αποκάλυψε το «Σύστημα Περιμέτρου», ο Μπρους Μπλερ, δήλωσε στους ΝΥΤ ότι «αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι το σύστημα είναι απολύτως αυτοματοποιημένο και μια κυβερνοεπίθεση ή κάποιο άλλο φαινόμενο θα μπορούσε να το ενεργοποιήσει. […] Αποτελεί κίνδυνο για κατά λάθος πυρηνική επίθεση από τη Ρωσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: