Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Uber alles το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων με την θεσμική θηλιά των τοκογλύφων στον λαιμό του λαού..



Το μπαράζ νομοσχεδίων στο οποίο έχει επιδοθεί η κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες, κλείνοντας 
«ουρές» προαπαιτούμενων και τακτοποιώντας «εκκρεμότητες» που έχει ζητήσει το κεφάλαιο, έρχεται να συμπληρωθεί από «βροχή» τροπολογιών, ανάλογου περιεχομένου. Ενδεικτικά, από προχτές, οπότε ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, μέχρι και χτες το απόγευμα που ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, είχαν κατατεθεί 19 τροπολογίες, ενώ αναμένονταν και άλλες!

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση των βουλευτών του ΚΚΕ από την Ολομέλεια. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Καραθανασόπουλος αναφέρθηκε «στον βομβαρδισμό τροπολογιών», από τις οποίες αρκετές είναι άσχετες με το νομοσχέδιο και «δεν αφορούν το υπουργείο Οικονομικών», τονίζοντας ότι πρόκειται για απαράδεκτη κατάσταση η οποία πρέπει να σταματήσει. Απαίτησε «την απόσυρση των τροπολογιών» και να έρθουν οι ρυθμίσεις που περιέχουν με κανονική διαδικασία.

Η υφυπουργός Κ. Παπανάτσιου ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για τροπολογίες που έχουν κατεπείγοντα χαρακτήρα και «δεν μπορούν να περιμένουν» την έναρξη της Βουλής το Σεπτέμβρη.
Το κατά πόσο ισχύει ο ισχυρισμός της υφυπουργού φαίνεται για παράδειγμα από την τροπολογία με τίτλο: «Στάθμευση οχημάτων σε χώρους του πολιτιστικού πάρκου "Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος"», η οποία προβλέπει ότι το ίδρυμα «δύναται κατά την περίοδο Διαχείρισης του Κέντρου Πολιτισμού να εκμεταλλεύεται και να αποκτά έσοδα από τις υποδομές και τους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου, μεταξύ των οποίων και από τους χώρους στάθμευσης»! Το... επείγον ζήτημα ήταν δηλαδή ότι αν μία οικογένεια θελήσει να επισκεφτεί το Πολιτιστικό Κέντρο, θα πληρώσει πέρα από όλα τα άλλα και για το πάρκινγκ. Στην ίδια τροπολογία προβλέπεται ότι «αντίτιμο για τη στάθμευση των οχημάτων» θα πληρώνει και το προσωπικό της Εθνικής Βιβλιοθήκης, η οποία μεταφέρθηκε εκεί πρόσφατα με ρύθμιση της κυβέρνησης, και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής! Ενώ περιέχει διάφορες «φωτογραφικές» ρυθμίσεις.

Οσο για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, φέρει τον τίτλο «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/881 και άλλες διατάξεις» και αφορά την ενσωμάτωση της κοινοτικής Οδηγίας για την «πάταξη της φοροδιαφυγής μέσα από την ανταλλαγή πληροφοριών», και μάλιστα, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, «βασικός στόχος» είναι «η αντιμετώπιση συγκεκριμένων πρακτικών επιθετικού φορολογικού σχεδιασμού των πολυεθνικών εταιρειών». Ρυθμίσεις που, όπως ανέδειξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος στη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή, αποτελούν εμπαιγμό και κοροϊδία, αφού κάνουν λόγο ότι η ΕΕ θα... περιορίσει τη δράση των πολυεθνικών, την ώρα που διαμορφώνει φορολογικούς «παραδείσους» και ενσωματώνει τα διάφορα «απόρρητα» στις νομοθεσίες των κρατών - μελών κ.ο.κ., αλλά και καταλήγουν κάθε φορά σε νέα φοροεπιδρομή σε βάρος του λαού.

Το χτεσινό σκηνικό στη Βουλή ήρθε να συμπληρώσει η παρουσία του υπουργού Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτου, ο οποίος εμφανίστηκε για να εκθειάσει το «μέγα επίτευγμα» της κυβέρνησης, που είναι η «έξοδος της Ελλάδας στις αγορές». Μάλιστα, δείχνοντας στο κεφάλαιο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι πιο αποτελεσματική για τα συμφέροντά του, ανέφερε ότι η «έξοδος» της σημερινής κυβέρνησης είναι «καλύτερη» από αυτή της προηγούμενης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που δεν κατάφερε να κρατήσει μειωμένο το επιτόκιο. Αντίθετα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως σημείωσε, «έχει ολοκληρωμένη στρατηγική», στην οποία συμπεριλαμβάνεται, πέρα από την «έξοδο στις αγορές», η διευθέτηση του χρέους, «εξασφαλίζοντας την εμπιστοσύνη της οικονομίας και των επενδύσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: