Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΨΥΧΡΟΠΟΛΕΜΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ

ΨΥΧΡΟΠΟΛΕΜΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ

NATOϊκα και ουκρανικά σκάφη 
αντιμέτωπα με το ρωσικό στόλο
 
STYX.GR
Ατμόσφαιρα ψυχροπολεμικής εποχής επικρατεί και πάλι γύρω από την Κριμαία με μεγάλα ρωσικά γυμνάσια «μαχητικής ικανότητας» σε απάντηση της κοινής αμερικανο-ουκρανικής άσκησης «Θαλάσσιος Άνεμος» στην περιοχή.
  Την ένταση προκαλούν συγκεντρώσεις μεγάλων ΝΑΤΟϊκών αερο-ναυτικών δυνάμεων για πολεμικά παιχνίδια που  πραγματοποιούνται με επίκεντρο την χερσόνησο της Κριμαίας.
  Σχολιάζοντας τα αμερικανο-ουκρανικά γυμνάσια στην Μαύρη Θάλασσα, ο Ρώσος στρατιωτικός σχολιαστής Alexander Khrolenko, είπε στο πρακτορείο «Sputnik»: «Θα περίμενα την αμερικάνικη απάντηση σε ενδεχόμενα κοινά ναυτικά γυμνάσια του ρωσικού ναυτικού με το μεξικάνικο στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνια».
  Όλη αυτή την εβδομάδα, ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας, βρίσκεται σε κατάσταση «υψηλής επαγρύπνησης» και διεξάγει γυμνάσια «μαχητικής ετοιμότητας» τόσο στην Κριμαία, όσο και στη πλησίον θαλάσσια περιοχή. Στα ρωσικά γυμνάσια συμμετέχουν περί τις δύο δεκάδες πολεμικά σκάφη, ενώ από το έδαφος έχουν την υποστήριξη 100 και πλέον στρατιωτικών μονάδων «με ειδικό παράκτιο αμυντικό οπλισμό».
  Τα ρωσικά ναυτικά γυμνάσια, αποτελούν απ΄ευθείας απάντηση στα αμερικανο-ουκρανικά γυμνάσια «Θαλάσσιος Άνεμος 2017» που πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή αεροπορικών, χερσαίων, ναυτικών και αμφίβιων μονάδων που ορμητήριο το ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού.
  Στα γυμνάσια αυτά που έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Δευτέρα, συμμετέχουν περισσότερα από 20 πολεμικά πλοία, μαζί με το πυραυλοφόρο καταδρομικό «USS Hue City Ticonderoga» και το αντιτορπιλικό «USS Carney Arleigh Burke» με τη συμμετοχή δύο και πλέον δεκάδων μαχητικών αεροσκαφών. Συμμετέχουν επίσης μία τουρκική και μία ρουμανική κορβέτα.
  Τα NATOϊκα γυμνάσια αυτά εντάσσονται στις κατά καιρούς ασκήσεις της συμμαχίας και αναμένεται να διαρκέσουν ως τις 23 Ιουλίου. Εκτός από τις ναυτικές και αεροπορικές δραστηριότητες είναι προγραμματισμένες ειδικές επιχειρήσεις όπως αποβατικές ενέργειες με αμφίβια σκάφη και χρήση σαμποτέρ.
  Σχολιάζοντας την ένταση που έχει προκληθεί και πάλι στην περιοχή λόγω των παράλληλων γυμνασίων, ο στρατιωτικός συντάκτης του ρωσικού πρακτορείου «RIA Novosti» Alexander Khrolenko, έγραψε: «Δεν υπάρχει κάποια αμφιβολία ότι αυτή η επίδειξη στρατιωτικής ισχύος από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους έχει για στόχο την Ρωσία και ειδικότερα την Κριμαία». 
  Οι ρωσικές πηγές επισημαίνουν ότι «τα γυμνάσια του ρωσικού στόλου Μαύρης Θάλασσας,  αντικατοπτρίζουν την ετοιμότητα αντιμετώπισης ενδεχόμενης απειλής λόγω των ΝΑΤΟϊκών γυμνασίων».
  Στη νότια Κριμαία, για παράδειγμα, οι αμυντικές δυνάμεις ακτοφυλακής Μπάστιον και Μπαλ στην Κριμαία και το αυτοκινούμενο πυροβολικό στο Μπέρεγκ, έχουν ήδη πραγματοποιήσει πυραυλικές δοκιμές «εναντίον πιθανών εχθρικών ναυτικών στόχων, καθώς και ενδεχόμενης συντονισμένης απόπειρας αποβατικής επιχείρησης».
  Ανάλογες δοκιμές με πυραύλους εναντίον πιθανών στόχων πλοίων επιφάνειας, έχουν πραγματοποιήσει και τα πλοία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας. 
  Ακόμη και η φρεγάτα «Ναύαρχος Grigorovich» που μόλις είχε επιστρέψει στο λιμάνι της Σεβαστούπολης από «μαχητική αποστολή» στη Μεσόγειο, αμέσως απέπλευσε και πάλι για να πάρει μέρος στα γυμνάσια.
  (Sputnik)

Δεν υπάρχουν σχόλια: