Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΒΡΟΧΕΣ..ΑΛΛΑ..

 
 Μια καλοκαιρινή μπόρα ήταν πως κάνετε έτσι..
 
 
Για επιδείνωση του καιρού, ο οποίος πλέον φέρνει κάτι από… χειμώνα, και που πλήττει διάφορα σημεία της χώρας με σφοδρότητα μιλούν τα μετεωρολογικά δελτία..
 
Συγκεκριμένα, ισχυρή βροχόπτωση καταγράφηκε στην πόλη της Λάρισας. Η νεροποντή συνοδεύτηκε από αστραπές και κεραυνούς.
Η νεροποντή δημιούργησε προβλήματα σε δρόμους της πόλης οι οποίοι έγιναν ποτάμια, ενώ υπήρξαν και κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας για πλημμυρισμένα υπόγεια, κυρίως από φρεάτια.
 
Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν και την Αχαΐα, όπου λόγω χαλαζόπτωσης και κακής ορατότητας διακόπηκε η κυκλοφορία στην Ε.Ο. Πατρών-Πύργου, στο ύψος της Κάτω Αχαΐας.
 
Επίσης, ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε την περιοχή της Χαλανδρίτσας, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην επαρχιακή οδό Χαλανδρίτσας - Καλάβρυτα, όχι μόνο από το χαλάζι, αλλά και από τις κατολισθήσεις που προκάλεσε η κακοκαιρία.
Ωστόσο, πυρκαγιά, λόγω… κεραυνού ξέσπασε στον Κρίνο Αχαΐας σε δασική περιοχή. Η φωτιά ξέσπασε όταν έπεσε κεραυνός σε δασική έκταση και στην περιοχή έσπευσε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και της Αστυνομίας.
 
Ανεβαίνοντας πιο πάνω, εικόνες… χειμώνα θύμιζε το Μέτσοβο, το οποίο έγινε άσπρο από το χαλάζι που έπεσε.
Επίσης, σε ορισμένες περιοχές των Σερρών, όπως το χωριό Χριστός αλλά και την Αναγέννηση, τα προβλήματα είναι πολύ έντονα από την έντονη βροχόπτωση.
Αυλές σπιτιών, δρόμοι και χωράφια μετατράπηκαν σε λίμνη, με τις ζημιές που έχουν προκληθεί, να είναι τεράστιες.
 
Νωρίτερα, χαλάζι είχε πλήξει και το Αγρίνιο, ενώ μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι τα φαινόμενα θα κρατήσουν και τη Δευτέρα και θα εξασθενίζουν από την Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: