Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

ΒΟΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΡΑΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΠΙΑ


 ΒΟΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΡΑΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΠΙΑ



Πλέον των πενήντα χιλιάδων είναι τα παιδιά που πλεονάζουν και που έτσι κι αλλιώς θα κοπούν από την εγγραφή τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.. 



Ολο και πιο κοντά έρχονται οι μέρες που χιλιάδες νέα ζευγάρια θα έρθουν αντιμέτωπα με την εφιαλτική πραγματικότητα να μην μπορούν να στείλουν το παιδί τους σε κάποιον παιδικό σταθμό. 

Μέχρι την έναρξη λειτουργίας των σταθμών την 1η Σεπτέμβρη, μεσολαβεί ένα μήνας και μέρα με τη μέρα επιβεβαιώνεται ότι δεκάδες χιλιάδες παιδιά θα μείνουν εκτός.

 Η τελευταία εξέλιξη είναι ότι περισσότερα από 15.000 κουπόνια χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» (ΕΣΠΑ), που προβλέπει τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς σταθμούς, εκτιμάται ότι δεν θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν από τους δικαιούχους, εξαιτίας της έλλειψης προσφερόμενων θέσεων. 

Και αυτός ο αριθμός έρχεται να προστεθεί στις 50.000 εκείνων που έτσι κι αλλιώς θα κοπούν. Και σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται όσες οικογένειες δεν υπέβαλαν καν αίτηση. 

Να σημειώσουμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα αδιάθετα κουπόνια που θα προκύψουν εστιάζεται στα νησιά και στις ορεινές περιοχές, όπου οι δομές είναι πολύ λιγότερες από τις ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: