Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

ΔΙΑΒΗΜΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΓΙΑ ΤΗ NAFTEX ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΔΥΟ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΟΖ!!


Διάβημα Λευκωσίας προς Ουάσιγκτον αναφορικά με τουρκική Naftex για δραστηριοποίηση πλοίου των ΗΠΑ - Media
 ΔΙΑΒΗΜΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΓΙΑ ΤΗ NAFTEX ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΔΥΟ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΟΖ!!


 Ώπα τι έχουμε εδώ!! Πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις τη δικαίωσή μας; Ξαφνική κολλεγιά Αμερικανών και Τούρκων με την ιστορία να επαναλαμβάνεται ακριβώς μερικές ημέρες μετά την επέτειο μνήμης για την κυπριακή τραγωδία; Τότε από τους χουνταίους σήμερα από τους "αριστερούς";Εμείς πάντως είχαμε προειδοποιήσει καταμεσής της γιορτινής μέθης από τους υδρογονάνθρακες.. Πως τα συμφέροντα είναι τεράστια και ως εκ τούτου ευμετάβλητα και πως εύκολα μπορεί να βρεθούμε ξανά προ δυσάρεστων εκπλήξεων!!


Σε διάβημα προς την Ουάσιγκτον προβαίνει αύριο η κυπριακή κυβέρνηση για Naftex της Τουρκίας, στην οποία αναφέρεται ότι εκδόθηκε για τη δραστηριοποίηση πλοίου του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Η περιοχή, που δεσμεύθηκε για αύριο, περιλαμβάνει τμήματα των τεμαχίων 5 και 6 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, με στόχο το αμερικανικό πολεμικό σκάφος να ρυμουλκήσει υποβρύχια συσκευή.

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, εξέφρασε έκπληξη για τις πληροφορίες για συμμετοχή αμερικανικού πολεμικού σκάφους σε ενέργεια της Τουρκίας. Αποταθήκαμε, είπε, στην αμερικανική πρεσβεία, η οποία εξέφρασε άγνοια και μας ενημέρωσε ότι θα διερευνήσει το θέμα. Ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι αύριο θα προβεί σε διάβημα προς την Ουάσιγκτον.

Εξάλλου, ο κ. Κασουλίδης διευκρίνισε ότι η αναφορά του για παραχώρηση των 5/6 του Αναπτυξιακού Προϋπολογισμού για τους Τουρκοκύπριους δεν έχει καμία σχέση με το Ταμείο για τους υδρογονάνθρακες.

Ο κ. Κασουλίδης εξήγησε ότι στο πλαίσιο της λύσης του Κυπριακού θα διατίθενται τα πρώτα χρόνια τα 5/6 του Αναπτυξιακού Προϋπολογισμού της Ομόσπονδης Κύπρου στους Τουρκοκύπριους μέχρι να φθάσουν στο ίδιο επίπεδο με τους Ελληνοκύπριους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: