Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΓΗΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για γλώσσα 
Μιλούν πλέον άπταιστα τη γλώσσα των δανειστών


«Άδειασμα» Τσίπρα σε Μαδούρο


Σε… άδειασμα της κυβέρνησης Μαδούρο στη Βενεζουέλα προχώρησε ο Αλ. Τσίπρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου στη ΔΕΘ.
Χαρακτήρισε την απόπειρα αστική αντεπανάσταση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ως «έντονη κοινωνική αντιπαράθεση», και σχολίασε πως αν και δημοκρατικά εκλεγμένη η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, «κρίνεται από τις αποφάσεις της». Φυσικά καμιά επικριτική παρέμβαση κατά της ΕΕ που στηρίζει τη δεξιά αντιπολίτευση, αλλά ακριβώς το αντίθετο, καθώς την κάλεσε σε ρόλο… ειρηνοποιού! «Η Ευρώπη δεν πρέπει τόσο να επιβάλει κυρώσεις» είπε, και πρότεινε «προσπάθεια διπλωματικής επίλυσης της κρίσης και διπλωματικής παρέμβασης από την πλευρά της Ε.Ε.

Δραγασάκης: Αναπόφευκτη η λιτότητα

O αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης μιλά πλέον… άπταιστα τη γλώσσα των δανειστών και των προηγούμενων κυβερνητικών κομμάτων. Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ δήλωσε ότι παρά τις προόδους στην μεταρρύθμιση του Δημοσίου «υπάρχει ακόμα πολύ δουλειά μπροστά μας» και ότι
«θα χρειαστεί πολύς χρόνος έως ότου δοθεί λύση στα διαρθρωτικά προβλήματα».  Η ουσία της συνέντευξής του βρίσκεται ωστόσο στην διατύπωση της θέσης του ότι… «δεν θα αποφεύγαμε τη λιτότητα». Τότε ποια μνημόνια θα έσκιζε ο Αλ.Τσίπρας, ποιον ΕΝΦΙΑ θα καταργούσε η «κυβέρνηση της Αριστεράς», ποιες αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς θα έδινε;

Συνολικό χρέος από φόρους στα 100 δισ!

Έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ οι απλήρωτοι φόροι των φορολογούμενων, απόρροια της χωρίς τέλος λιτότητας και λεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος. Τον Ιούλιο, το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος που συσσωρεύθηκε εντός του 2017, ανήλθε στα 7,483 δισ. ευρώ, αυξημένο μόλις σε 1 μήνα κατά 2 δισ. ευρώ, γεγονός που οφείλεται και στο ότι  πολλοί άφησαν απλήρωτη την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, ώστε να μπουν στις 12 δόσεις. Πλέον, το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος των φορολογούμενων ανέρχεται σε 97,355 δισ. ευρώ! Όσον αφορά τον αριθμό των οφειλετών, ανέρχεται σε 3,97 εκατ., με τους 971.429 να ζουν με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης εναντίον τους.

Επιτυχία του κινήματος

Στο κενό έπεσε η απόπειρα της τότε διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας να πολιτικοποιήσει αναδρομικά τη συνδικαλιστική δράση του αγωνιστή Γ. Παρασκευόπουλου, μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου, με ανυπόστατες κατηγορίες για τις μεγάλες κινητοποιήσεις του 2011. Η δίκη της Πέμπτης 7/9/17 δεν έγινε. Η δικογραφία τέθηκε στο αρχείο, η μήνυση κρίθηκε απαράδεκτη και θεωρήθηκε ως μηδέποτε υποβληθείσα. Η προσπάθεια τρομοκράτησης όσων δεν έσκυψαν το κεφάλι στις απειλές και τους εκβιασμούς συμμετέχοντας επί 25 μέρες σε συντριπτικά ποσοστά στις κινητοποιήσεις, ηττήθηκε κατά κράτος. Η νίκη είναι επιτυχία του κινήματος συμπαράστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: