Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΜΟΝΙΟ

 
 Δολοφόνοι χαρακτήρων
 
 
Καλύτερος, λαϊκότερος, γνησιότερος και πιο υγιεινά δροσερός τρόπος, στην εποχή μάλιστα του μαύρου λεκέ των πολιτικών και πραγματικών μαζούτ, για ν' αρχίσει το σχολικό, το οικονομικό και εντέλει το πολιτικοεκλογικό έτος 2017 - 2018 από το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, δεν υπάρχει. Εδώ και πολλά χρόνια. Τα δε τελευταία μάλιστα λειτουργεί και ως οξυγόνου μάσκα στην πολιτισμική και ιδεολογική ασφυξία του εργατικού κοινωνικού ιστού της πατρίδας μας.
 
Κατά έναν περίεργο όμως τρόπο, δυστυχώς οικείο στους βρεγμένους απ' την αστική βροχή κομμουνιστές, που δεν έχουν και κανένα λόγο να τη φοβούνται, το φετινό φεστιβάλ, πάνω στα εκατόχρονα της Οκτωβριανής κι ενόψει αυτών του Κόμματος του χρόνου, σηματοδοτεί και τα εγκαίνια της πιο βρώμικης αντικομμουνιστικής εκστρατείας τόσο σε διεθνές όσο και ντόπιο επίπεδο. Μιας εκστρατείας βασισμένης πάνω στην προσφιλέστερη των ακροδεξιών ή και φασιστικών μεθόδων προπαγάνδας που λέγεται «δολοφονία χαρακτήρων». Εκτείνεται πέραν και ενίοτε πονηρά υπεράνω των ιστορικών διαστρεβλωμένων γεγονότων, που κυριάρχησαν μεταπολιτευτικά και κορυφώθηκαν μετά το τέλος, δήθεν, του ψυχρού πολέμου. Ηταν το Κατίν, ο ουκρανικός λιμός, η αποκατάσταση των ναζί στις βαλτικές χώρες κι άλλα τέτοια υπολείμματα μαζούτ που απλώθηκαν από μονοπύθμενα και διπύθμενα πλεούμενα στη θάλασσα του διαδικτύου.

Τώρα το κυνήγι των κομμουνιστών, των αμετανόητων, καθώς μετά από εκατό χρόνια αναδίδουν άρωμα μέλλοντος ενός δικαιότερου κόσμου, έχοντας γυρίσει τον ήλιο με νεκρούς χιλιάδες στους τροχούς και πολλή δουλειά, γίνεται προσωπικό. Ο καθένας κι η καθεμιά σε πόστο μικρότερης ή μεγαλύτερης ευθύνης εντός ή εκτός επισήμων οργάνων του Κόμματος θα γίνεται συστηματικά στόχος. Οπου δεν υπάρχουν ανθρώπινοι σκελετοί σε ανθρώπινες ντουλάπες θα κατασκευάζονται. Ηδη κυκλοφορούν στο ιδεολογικό Μοναστηράκι, τα αριστεροχώρια και τα μυστικά χαλκεία - πουργκατόρια του ξεσαλωμένου οικονομικού συστήματος κουστουμάκια σκελετών από ανακυκλωμένα βοθρολύματα καριεριστών, ακόμα και για όποιον δεν λέει ότι είναι κομμουνιστής αλλά και δεν σιχτιρίζει το σφυροδρέπανο.
 
Μισές αλήθειες, προσωπικά δράματα, αδυναμίες, αρρώστιες, ατομικές επιλογές που για τους αγαπημένους και ενσωματωμένους στο σύστημα είναι χαρακτηριστικά ηρώων - υπερασπιστών «των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» - για τους κομμουνιστές θα διογκώνονται και θα πωλούνται από τους εμποράκους, παπατζήδες στους άπειρους πάγκους που έχουν στηθεί στα παζάρια της επιβίωσης. Και βρίσκονται και θα βρίσκονται πολλοί πρόθυμοι, καλοπληρωμένοι ή και φτηνιάρηδες, καταξιωμένοι ή ανερχόμενοι τραμπούκοι - δολοφόνοι χαρακτήρων, που ήδη κατέρχονται εθελοντικά στα φανερά υπόγεια της σκοτεινής λέσχης των εξ ατομικής πρωτοβουλίας κομμουνιστοφάγων.
Το γεγονός ότι η κυβερνητική πλειοψηφία, που θεωρητικά μόνον μοιάζει με έως χτες ανίερη συμμαχία αριστερών - ακροδεξιών, διευκολύνει τώρα που έρχεται η ανάπτυξη τη στρατολόγηση προθύμων που θέλουν να γλείψουν το κεφάλαιο και συνάμα να παίζουν το τράβηγμα της κουρτίνας του ρουκ-ζουκ, λες και πρόκειται για την αποκάλυψη, αν όχι του Ιωάννη τουλάχιστον των ιπποτών του Μπεργκμάν...
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερο μάθημα κανένας κομμουνιστής - κομμουνίστρια ούτε από όψιμους θεολογούντες, ούτε από αενάως φιλοσοφούντες μετ' ευτελείας. Ακόμη κι αυτοί που έχουν τα μυαλά στα κάγκελα ξέρουν πως η μύγα πάει στα σκ... και η μέλισσα στα άνθη...

Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: