Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ

Από τέσσερις θαρραλέες
         δημοσιογράφους
Δεν είναι παράξενο: Τέσσερις (πλέον) δημοσιογράφοι έχουν αρχίσει απεργία πείνας έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ στην οδό ακαδημίας 20, αλλά τα ΜΜΕ το αγνοούν.
Όχι πως δεν έχουν τη συμπαράσταση των συναδέλφων τους οι τέσσερις θαρραλέες συναδέλφισες δημοσιογράφοι, αλλά είναι προφανές ότι οι εκδότες και καναλάρχες απαγορεύουν την δημοσιοποίηση της είδησης.
 
 
 Οι αγωνίστριες προστέθηκαν στο δρόμο που είχε ανοίξει ο Βαρίκος.
 
 
Πριν λίγο λάβαμε το ακόλουθο email:
 
Συνάδελφοι,
Δεν διαπραγματευόμαστε κάτι λιγότερο από αυτό που μας ανήκει. 
Θέλουμε τον νόμιμο πόρο που μας υφάρπαξαν καταδικάζοντας τους εργαζόμενους σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας σε αργό θάνατο.
Εδώ και πενήντα χρόνια το ελληνικό κράτος δεν πλήρωσε ποτέ για την περίθαλψη και την επικούρηση των σκληρά εργαζομένων στο χώρο του Τύπου.
Και όχι μόνο. Τον τελευταίο χρόνο μάλιστα  η κυβέρνηση παρανομεί απροκάλυπτα επιτρέποντας στους βαρόνους της ενημέρωσης να μην πληρώνουν εργοδοτικές εισφορές. 
Η κοινωνική ασφάλιση 16.754 συναδέλφων μας και των οικογενειών τους είναι αυτή τη στιγμή στον αέρα.
Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για την αξιοπρέπεια μας.
Ζητάμε την συμπαράσταση σας.
 
Τζώρτζια Κοντράρου
Αφροδίτη Υψηλάντη
Μαρίνα Βήχου
Kυριακή πρωί, έξω από την ΕΣΗΕΑ. Στις θαρραλέες και μαχητικές απεργούς πείνας, συναδέλφισες Τζόρτζια ΚΟΝΤΡΆΡΟΥ, Αφροδίτη ΥΨΗΛΆΝΤΗ, ΜΑΡΊΝΑ, ΒΗΧΟΥ ΠΡΟΣΤΈΘΗΚΕ ΚΑΙ η ΕΛΕΝΗ 
ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ.
 
Υπενθυμίζεται πως ανακοίνωση της ΚΕΔ την Τετάρτη, ανέφερε:
 
Oύτε λέξη συμπαράστασης δεν έβγαλε το θλιβερό προεδρείο της ΕΣΗΕΑ για την πρωτοβουλία του συναδέλφου Θόδωρου Βαρίκου  που άρχισε απεργία πείνας και για την Αφροδίτη Υψηλάντη, που πήρε τη σκυτάλη για να σωθεί ο  ΕΔΟΕΑΠ της ζωής μας.
 
  Φανατικοί εκπρόσωποι του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού οι έξη του προεδρείου, δεν ήθελαν να συζητηθεί  πρώτο απ όλα το θέμα του ταμείου στη συνεδρίαση  παρά την πρόταση του Δ. Τσαλαπάτη και την παρέμβαση του Γ . Αγγέλη.
 
ΥΓ. Σημειώνεται ότι αυτό τον μήνα δεν δόθηκε η επικούρηση στους συνταξιούχους δημοσιογράφους, επειδή ο ΕΔΟΕΑΠ δεν δύναται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του. Και το προεδρείο συνεργασίας νδ-σύριζα στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, προετοιμάζει την παράδοση του ΕΔOΕΑΠ στη βαρονία. 
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ απερίγραπτοι ΔΗΘΕΝ αριστεροί! ΥΠΗΡΈΤΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: