Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ ILO ΣΤΗ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 
Μποϊκοτάζ απ΄όλες σχεδόν 
  τις διεθνείς εργατικές ενώσεις
 
Κινδύνευσε να ομιλεί σε άδεια έδρανα ο Τούρκος πρωθυπουργός
 
H 10η Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Συνάντηση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) του OHE που διοργανώθηκε στις 2-5 Οκτωβρίου στην Κωνσταντινούπολη, κάθε άλλο παρά επιτυχής μπορεί να χαρακτηρισθεί. 
 Κι αυτό επειδή επισκιάσθηκε από το κύμα διαμαρτυριών διεθνών εμπορικών και εργατικών οργανώσεων οι οποίες και μποϋκοτάρισαν τη σύσκεψη.
Το μήνυμα που εστάλη από τις οργανώσεις αυτές: 
«Όλοι μπόρεσαν να διαπιστώσουν την πραγματικότητα στην Τουρκία: Δεν υπάρχει γενικότερα ελευθερία, ούτε ελευθερία έκφρασης, ούτε δημοκρατία».
  Κύριο θέμα ήταν η κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία, λόγω της εφαρμογής των έκτακτων μέτρων που ισχύουν εδώ και πλέον του ενός χρόνου (μετά το αποτυχόν πραξικόπημα του Ιουλίου 2016), καθώς και των κυβερνητικών περιορισμών των δημοκρατικών δικαιωμάτων μέσω διαταγμάτων.
  Απόδειξη αποτελεί και η απαίτηση τουρκικών εμπορικών και εργατικών ενώσεων για επιστροφή στην κανονικότητα και να τερματισθεί το κλείσιμο εργατικών ενώσεων και διαφόρων κοινωνικών ομάδων.
  Πριν τη σύνοδο, αντιπρόσωποι από Διεθνή Συνομοσπονδία Εμπορίου (ITUC), την Ευρωπαϊκή Εμπορική Συνομοσπονδία (ETUC) και τις μεγάλες συνομοσπονδίες της Γερμανίας και της Βρετανίας, επισκέφθηκαν την Άγκυρα για σειρά συναντήσεων με Τούρκους αξιωματούχους και μέλη τουρκικών Εργατικών Ενώσεων, που βρίσκονται υπό απαγόρευση.
Σε κοινή ανακοίνωση μετά τις συναντήσεις τους οι ITUC και ETUC, που αντιπροσωπεύουν εκατομμύρια μέλη, κάλεσαν τις εργατικές ενώσεις και τις κυβερνήσεις των χωρών τους να μποϋκοτάρουν τη σύσκεψη της ILO στην Κωνσταντινούπολη.
 H τουρκική Επαναστατική Συνομοσπονδία Εμπορικών Ενώσεων (DISK) και η Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων συμμετείχαν στο μποϊκοτάζ, όπως και 47 από τις 51 χώρες-μέλη.
  Οι μόνες εργατικές ενώσεις που έστειλαν αντιπροσωπείες προήλθαν από το Αζερμπαϊτζάν, τη Λευκορωσία, το Καζαχστάν και τη Ρωσία.
STYX.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: