Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

ΕΘΝΙΚΗ: ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΑΝΤΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Πανάκριβες χορηγίες αντί για συντάξεις!
  «Η Τράπεζα που τώρα παριστάνει το χορηγό μας κλέβει το επικουρικό. Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις»



Με ένα πρωτότυπο τρόπο, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζόμενων και Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας διαμαρτυρήθηκε την προηγούμενη Κυριακή 12/11 ενάντια στην πραξικοπηματική ανακοίνωση της εργοδοσίας για παύση καταβολής των επικουρικών συντάξεων. Με πανό στάθηκαν μπροστά στο περίπτερο της Εθνικής Τράπεζας στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου γινόταν ο τερματισμός του μαραθωνίου δρόμου, στον οποίο η τράπεζα ήταν χορηγός.

Έτσι, χάλασαν τη μόστρα στην τράπεζα η οποία είχε προγραμματίσει διάφορα δρώμενα στο περίπτερο και κατήγγειλαν τη σπατάλη εκατομμύριων για προβολή και διαφήμιση, την ίδια στιγμή που δηλώνει αδυναμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της για τις εργοδοτικές εισφορές, μεθοδεύοντας τη χρεοκοπία του λογαριασμού επικούρησης που διαχειρίζεται.

 «Η Τράπεζα που τώρα παριστάνει το χορηγό μας κλέβει το επικουρικό. Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις» φώναζαν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, η οποία προγραμματίζει νέες παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 22/11, στις 5 μ.μ., καλεί εργαζόμενους και συνταξιούχους σε συγκέντρωση έξω από το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Αιόλου (πλατεία Εθνικής Αντίστασης) την ώρα που θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας και αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα χρήσης. Όπως επισημαίνει η Επιτροπή Αγώνα: «Ο αγώνας μας είναι δίκαιος.

Η επικουρική σύνταξη έχει κτιστεί με τις εισφορές μας και τους αγώνες μας. Δεν μας την χάρισαν, ούτε τους τη χρωστάμε{…} Δεν θα συναινέσουμε να αφαιρεθεί. Αντίθετα, παλεύουμε να διατηρηθεί και να επεκταθεί σε όλους τους εργαζόμενους{…} Η δραστηριοποίηση όλων και οι αγώνες στα χέρια μας είναι ο δρόμος για να υπερασπίσουμε τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα».

Την ίδια ώρα έξω από το ίδιο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας θα διαδηλώνει και ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής με το κίνημα κατά των πλειστηριασμών. Έτσι, στον δρόμο θα «συναντηθούν» εργαζόμενοι και δανειολήπτες σε ένα κοινό αγώνα για το εργατικό δικαίωμα στην ασφάλιση και για το λαϊκό δικαίωμα στη στέγαση ενάντια στην τοκογλυφική πολιτική και τους πλειστηριασμούς από τις τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: