Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ


ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ 





 Ο τζάμπας πέθανε !! Ό έχων και κατέχων επιβιώνει ο άκληρος πεθαίνει γιατί απλώς κοπρίζει τον πλανήτη...



Με επίκεντρο το αίτημα για αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν, Ενιαίο Σύστημα Υγείας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, διαδήλωσαν χτες στην Αθήνα οι συνταξιούχοι που πήραν μέρος στο παναττικό συλλαλητήριο, ανταποκρινόμενοι μαζικά στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ και ΠΣΣ Δικηγόρων.

Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν χτες σε Πάτρα, Γιάννενα και Καρδίτσα, ενώ οι σχετικές πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες στην υπόλοιπη χώρα.
Συγκεκριμένα, κινητοποιήσεις προγραμματίζονται: Σήμερα Παρασκευή, στην Κοζάνη στο Εργατικό Κέντρο στις 6 μ.μ. Τη Δευτέρα 27/11, στο Βόλο έξω από το ΠΕΔΥ στις 11 π.μ. Την Τετάρτη 29/11 στη Θεσσαλονίκη στην 4η ΥΠΕ (Αριστοτέλους 16) στις 10 π.μ. και στο Ηράκλειο, παγκρήτια συγκέντρωση, στην πλατεία Ελευθερίας στις 10 π.μ.

Οι συνταξιούχοι θα κλιμακώσουν παραπέρα τις κινητοποιήσεις τους με πανελλαδικό συλλαλητήριο, την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη, στις 5 μ.μ., στην πλατεία Συντάγματος.

Στην Αθήνα
Στην Αθήνα, με αφετηρία την πλατεία Εθνικής Αντίστασης όπου έγινε η συγκέντρωση, οι συνταξιούχοι έκαναν πορεία μέχρι το υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας με τα συνθήματά τους «Αυξήσεις στις συντάξεις και δωρεάν Υγεία», καταγγέλλοντας τα «ψίχουλα και ψέματα», με τα οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να τους κοροϊδέψει.
Από το χτεσινό συλλαλητήριο των συνταξιούχων στην Αθήνα
Από το χτεσινό συλλαλητήριο των συνταξιούχων στην Αθήνα
Στην κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.
Εξω από το υπουργείο Υγείας, οι συνταξιούχοι «συναντήθηκαν» με τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία, που είχαν προγραμματισμένη συγκέντρωση. Ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, χαιρέτισε τον αγώνα των συνταξιούχων, κατήγγειλε το «λεπίδι» που βάζει ο κρατικός προϋπολογισμός στην Υγεία αλλά και το γεγονός ότι χιλιάδες εργαζόμενοι με «ελαστικές» εργασιακές σχέσεις, επικουρικοί, εργολαβικοί και συμβασιούχοι ΟΑΕΔ, απειλούνται να βρεθούν αντιμέτωποι με την απόλυση το επόμενο διάστημα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τα κενά των νοσοκομείων.

Αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας, Α. Ξανθό. Ο υπουργός διαβεβαίωσε τους συνταξιούχους για τις «καλές προθέσεις» της κυβέρνησης και επιχείρησε να δικαιολογήσει την αντιλαϊκή πολιτική της, επικαλούμενος τα χρήματα που «δεν επαρκούν».


Στις άλλες πόλεις
Συγκέντρωση έξω από την 6η ΥΠΕ έκαναν χτες συνταξιουχικά σωματεία της Αχαΐας που συσπειρώνονται στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, με τα πανό και τα συνθήματά τους. Ανέδειξαν τα προβλήματα που υπάρχουν στα νοσοκομεία της περιοχής, όπου συναντούν αναμονή μηνών, για να προγραμματίσουν μια απαραίτητη εξέταση, και διεκδίκησαν προσλήψεις προσωπικού και αύξηση των δαπανών για την Υγεία. Κατήγγειλαν επίσης την κοροϊδία της κυβέρνησης που διαφημίζει το «κοινωνικό μέρισμα», την ίδια ώρα που είναι αποφασισμένη η κατάργηση του ΕΚΑΣ και για τους εναπομείναντες δικαιούχους.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση των παροχών Υγείας πραγματοποίησαν τα Συνταξιουχικά Σωματεία (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και Δημοσίου) Ιωαννίνων στο κτίριο του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) στα Γιάννενα. Διαμαρτυρήθηκαν για το νέο πλήγμα που επιφέρει ο κρατικός προϋπολογισμός στα κονδύλια για την Υγεία και διεκδίκησαν δημόσιο και δωρεάν καθολικό Σύστημα Υγείας.
Στην Καρδίτσα, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις του νομού οργάνωσαν συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στην οποία μίλησε η Ελένη Καρυά, πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ. Ακολούθησε πορεία στα γραφεία του ΠΕΔΥ, όπου παραδόθηκε υπόμνημα, στο οποίο, εκτός από τα γενικότερα προβλήματα και αιτήματα, αναφέρονται κι αυτά που αφορούν στις μεγάλες ελλείψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, καθώς και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο νοσοκομείο της πόλης, στα Κέντρα Υγεία και το ΠΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: