Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

ΔΗΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ

Σχόλια στο ημίφως 19.11 
«Καθρεφτάκια» στη Θράκη


Τα «καθρεφτάκια» που ήρθε, ως περιοδεύον θίασος, να τάξει ο μνημονικός συρφετός του ΣΥΡΙΖΑ στους «ιθαγενείς» της πολύπαθης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δε μπορούν να αποκρύψουν τη γυμνή πραγματικότητα.



 Μπορεί ο Αλ. Τσίπρας να …θαμπώθηκε από τα θερμοκήπια μεγάλης βιομηχανίας πλαστικών, αλλά δεν είπε τίποτα για τους χιλιάδες απλήρωτους και απολυμένους στα Λιπάσματα Καβάλας, στην ΕΒΖ Ορεστιάδας, την υπολειτουργία του Σισμανόγλειου στην Κομοτηνή, το ξεπούλημα του λιμανιού στην Αλεξανδρούπολη. Όπως τονίζει και η τοπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κομβικό ρόλο σε αυτό το σχέδιο έρχεται να παίξει και η περιφερειακή αρχή που «χωρίς γραφειοκρατικά κωλύματα» λειαίνει το έδαφος των επίδοξων επενδυτών.

Υπό την απειλή της φτώχειας 1 στους 3 Έλληνες

Βελτιωμένα εμφανίζονται τα στοιχεία για την αγορά εργασίας σε 26 από τις 28 χώρες της ΕΕ. Ωστόσο, η βελτίωση της κοινωνικής ισότητας είναι δύο ταχυτήτων: Στη νότια Ευρώπη τα παιδιά και οι νέοι εξακολουθούν να απειλούνται σε μεγάλο βαθμό από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Ειδικότερα, στην Ελλάδα, αν και μειώθηκε το ποσοστό ανεργίας, εξακολουθεί να είναι στο 23,7%, ενώ το 35,6% του πληθυσμού κινδυνεύει από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Αλλά και στην ΕΕ, με βάση τα επίσημα στατιστικά, 117,5 εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να είναι αντιμέτωποι με τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι στην ΕΕ ευημερεί ο κόσμος του κεφαλαίου και οι δείκτες του, αλλά οι λαοί υποφέρουν ακόμα και για τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Λάτρης διοδίων ο Σπίρτζης

Ο διαγωνισμός για την εφαρμογή των ηλεκτρονικών αναλογικών διοδίων προχωράει και τα πρώτα τέτοια διόδια θα εφαρμοστούν στην Εγνατία Οδό, διαμήνυσε ο υπουργός Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζης. Μάλιστα, βρήκε την ευκαιρία να βγει πιο …δεξιά και από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ανερυθρίαστα πως «είναι ντροπή τόσες δεκαετίες να έρχονται υπουργοί στην περιοχή και να ισχυρίζονται ότι δεν πρέπει να μπουν διόδια κατά μήκος της Εγνατίας»! Η «Αριστερά» των ιδιωτικών δρόμων και των χαρατσιών με το …χιλιόμετρο φέρεται αποφασισμένη να επιβάλει μέχρι τέλους την πιο άγρια πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να κόψει κάθε κουβέντα περί δωρεάν μετακινήσεων…

Ακροδεξιός Ανδριανόπουλος

Ένα κραυγαλέο εθνικιστικό «ποστάρισμα» στο Twitter έκανε ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ξεπερνώντας ακόμα και διάφορα ακροδεξιά «τρολ» του διαδικτύου. Με αφορμή την είδηση ότι διασώθηκαν 250 πρόσφυγες και μετανάστες στη Μεσόγειο, έγραψε: «Σύντομα όλοι αυτοί θα γίνουν πολίτες και θα ψηφίζουν για να ’ρθουν κι άλλοι. Μετά θα εγκαθιδρυθεί η Σαρία και σιγά-σιγά οι γηγενείς Ευρωπαίοι θα γίνονται μειοψηφία!». Τι να πει κανείς. Ίσως φταίει που είναι στα πολιτικά αζήτητα εδώ και αρκετά χρόνια. Αλλά με τέτοιες ιδέες, τύφλα να έχουν ο Άδωνης και ο Μιχαλολιάκος. Τους συναγωνίζεται επάξια ο άλλοτε …κυριλέ νεοφιλελές!

Καταδίκη στον ψυχίατρο της ΧΑ

Καταδικάστηκε άλλο ένα «μπουμπούκι» της Χρυσής Αυγής –που φέρει μάλιστα και την ιδιότητα του γιατρού– σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων. Πρόκειται για τον ψυχίατρο του ΨΝΑ, Παρασχάκη, ο οποίος εξέδιδε ψευδείς βεβαιώσεις σε κορυφαία πρωτοπαλίκαρα και στελέχη της ναζιστικής συμμορίας, όπως ο Παναγιώταρος και ο Μπούκουρας, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν άδειες οπλοφορίας. Ωστόσο, προκαλεί αίσθηση η ποινή που επιβλήθηκε στο στέλεχος και υποψήφιο βουλευτή της ΧΑ, αφού σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: