Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΤΟΝ ΦΡΟΥΡΟ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ


Με καλάσνικοφ πυροβόλησαν τον φρουρό οι βομβιστές του Εφετείου (Photos) - Media
 ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΤΟΝ ΦΡΟΥΡΟ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ


Θα ρισκάρω μια θέση.. Οι επιχειρηματικές συγκρούσεις -πολλές και διά μέσου μισθοφόρων- γνωστών ομίλων βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη κορύφωσή τους.. Και οι σύγχρονοι "υγιείς" επιχειρηματίες έχουν εθιστεί να λύνουν τις διαφορές τους με διαδικασίες μαφίας.. Πρόκειται ουσιαστικά για μεταφορά του πεδίου μάχης από το ακροατήριο στο πεζοδρόμιο.. Και οι νοώντες νοήτωσαν.. 



Iσχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε, στς 03:25 σήμερα, έξω από το Εφετείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως.
Λίγο νωρίτερα, άγνωστος είχε τηλεφωνήσει στην "Εφημερίδα των Συντακτών" και στην ιστοσελίδα "Ζούγκλα" και προειδοποίησε για την έκρηξη, δίνοντας χρονικό περιθώριο 40 λεπτά.
Η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία και πραγματικά στις 03:25 -την ώρα που είχαν πει- πραγματοποιήθηκε η έκρηξη, η οποία προξένησε σοβαρές ζημιές στην είσοδο του Εφετείου, ενώ έσπασαν τζάμια και σε απέναντι κτίρια.

Πυροβόλησαν με καλάσνικοφ

Με καλάσνικοφ πυροβόλησε ο ένας από την ομάδα των τριών που τοποθέτησαν τη βόμβα, τον αστυνομικό φρουρό, o οποίος επιχείρησε να τους καταδιώξει, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία.
Αυτό προκύπτει από τον κάλυκα που βρέθηκε στην οδό Λουκάρεως, όπου περίμενε τους δύο από τους δράστες που τοποθέτησαν τη βόμβα ο τρίτος της ομάδας, ο οποίος οδηγούσε το μικρό βαν, μέσα από το οποίο πυροβόλησε εναντίον του αστυνομικού.

Ο κάλυκας εξετάζεται  για να διαπιστωθεί αν ανήκει στο όπλο που έχει χρησιμοποιήσει σε επιθέσεις της η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, για την οποία ερευνάται αν έχει σχέση με το βομβιστικό χτύπημα, ή αν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.
Το αυτοκίνητο των δραστών που βρέθηκε καμένο στα Εξάρχεια είχε κλαπεί από περιοχή των νοτίων προαστίων.
Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή, αναστέλλονται όλες οι εργασίες και οι λειτουργίες του Εφετείου Αθηνών, για σήμερα.

Σε ό,τι αφορά την ταυτότητα της οργάνωσης που πραγματοποίησε την επίθεση, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανάληψη ευθύνης ή αναφορά στο όνομα, από τον άνθρωπο που έκανε τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα. Ωστόσο, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ερευνούν την υπόθεση, εξετάζουν ως πιθανότερη εκδοχή να πρόκειται για την Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ), καθώς το σημερινό χτύπημα, έχει ομοιότητες με τις βομβιστικές επιθέσεις στην EUROBANK στην οδό Σανταρόζα και στον ΣΕΒ στο Σύνταγμα, καθώς και τη βομβιστική απόπειρα στο υπουργείο Εργασίας, για τις οποίες έχει αναλάβει την ευθύνη η ΟΛΑ.

Κοντονής: Αποτρόπαιη και καταδικαστέα η εγκληματική πράξη

Η εγκληματική αυτή πράξη είναι αποτρόπαιη και καταδικαστέα, γιατί στόχος των δραστών δεν ήταν μόνο η πρόκληση υλικών ζημιών, αλλά υπήρξε ευθεία απειλή κατά της ζωής του φύλακα, δηλαδή κατά ενός εργαζόμενου, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή την έκρηξη βόμβας έξω από το Εφετείο Αθηνών.

O υπουργός Δικαιοσύνης μετέβη στο Εφετείο Αθηνών, προκειμένου και ενημερώθηκε σχετικά με τις προκληθείσες ζημιές από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο κτίριο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: