Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΥΔΕΣ..

 
 ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΫΔΕΣ..
 
 
 Ξέφυγαν εντελως τα ένστολα τσιράκια της ολιγαρχίας..
 
 
 
Σε μονοπάτια ακραία επικίνδυνα ακόμη και για μια αστική δημοκρατία που επί σειρά πολλών ετών προσπαθεί να παραμείνει «στη ζωή» τρώγοντας τις σάρκες του ίδιου της τού Συντάγματος, δείχνει να μπαίνει πλέον η πολιτική ζωή της χώρας με τις προσπάθειες του παρακράτους να υποκαταστήσει τη λειτουργία του κράτους να γίνονται όλο και περισσότερο απροκάλυπτες. 

Του Παύλου Κιρκασίδη

Τελευταίο κρούσμα μια «επιστολή-άρθρο-πρόταση» (;) που φέρονται να συνέταξαν δυο μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ) ο Ανθυπαστυνόμος Γιώργος Κατούφης καθώς και ο Αστυνόμος Α Ιωάννης Γραμμένος η οποία ωστόσο εμμέσως πλην σαφώς δείχνει να εκφράζει το σύνολο της Ομοσπονδίας αφού ο πρώτος δεν παραλείπει δίπλα στην υπογραφή του να προσθέσει και την ιδιότητα τού «Αντιπροσώπου της ΠΟΑΞΙΑ». 

Φυσικά μια τέτοια «ασάφεια» ως προς το ποιους ακριβώς εκφράζει αυτή η «επιστολή-άρθρο-πρόταση» (;) ίσως να αποτελούσε μια λεπτομέρεια χωρίς κάποια ιδιαίτερη σημασία, αν το κείμενο δεν ζητούσε ευθέως τη χρήση υδραντλιών και πλαστικών σφαιρών κατά των διαδηλωτών, πάντα στο όνομα φυσικά της προστασίας της Δημόσιας Τάξης αλλά και εκείνης των ίδιων των ενστόλων που εμπλέκονται στα επεισόδια. 

Αν κάτι ωστόσο δείχνει ακόμη πιο παράδοξο είναι πως το ίδιο κείμενο δεν έχει κάποιον συγκεκριμένο παραλήπτη ως λογικά θα όφειλε αν επρόκειτο για μια «επίσημη» πρόταση (έστω και κατάπτυστη) αλλά φτάνει να φιλοξενείται σε διάφορα ακροδεξιά σάιτ που υποδύονται τα ειδησεογραφικά ωστόσο είναι γνωστό πως βρίσκονται στα χέρια απολύτως συγκεκριμένων ατόμων που έχουν τις καλύτερες σχέσεις με τον χώρο της Χρυσής Αυγής και τον βαθύ αντιδραστικό πυρήνα της ΕΛ.ΑΣ. 

Η «επιστολή-άρθρο-πρόταση» (;) φέρεται να κυκλοφόρησε τρεις μόνο ημέρες μετά την μαύρη επέτειο της εν ψυχρώ εκτέλεσης του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τους ...συναδέλφους των παραπάνω Κορκονέα και Σαραλιώτη, ενώ αξίζει να επισημανθεί πως στο κείμενο η δολοφονία του 15χρονου αναφέρεται απλά ως «θάνατος» κάτι που φυσικά δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία, όχι απλώς για τις «πεποιθήσεις» των υπογραφόντων αξιωματικών αλλά και για την πλήρη περιφρόνηση ακόμη και προς την ίδια την Ελληνική Δικαιοσύνη η οποία απεφάνθη σαφώς πως επρόκειτο για «ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο» από τον Κορκονέα και τον συνεργό του (πάντα σύμφωνα με την ίδια δικαστική απόφαση) Σαραλιώτη. 

Αντιστρέφοντας κάθε έννοια λογικής αλλά και ήθους και κινούμενοι προφανώς εκτός κάθε ορίου συνταγματικής νομιμότητας που δεν αφήνει περιθώρια «νομοθέτησης» σε όργανα της εκτελεστικής εξουσίας, ο «αντιπρόσωπος της ΠΟΑΞΙΑ» Κατσούφης και Γραμμένος δείχνουν να ξεπερνούν και τον πλέον ακραιφνή χρυσαυγίτη ζητώντας να αντιμετωπιστούν όλοι εκείνοι που κάθε χρόνο θρηνούν και διαμαρτύρονται για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου με ακόμη σκληρότερα αστυνομικά μέτρα, που φτάνουν ακόμη και στη χρήση πλαστικών σφαιρών. 

«Πλαστικές σφαίρες και υδραντλίες η καλύτερη λύση
κοντά σε σχολεία, νοσοκομεία και Δημόσιες Υπηρεσίες»

Στο ίδιο κείμενο όμως οι δυο ένστολοι, δεν διστάζουν να ξεδιπλώσουν ολόκληρο το φάσμα του πολιτικού τους «ταμπεραμέντου» τους παραδίδοντας μαθήματα πολιτικής ακόμη και σε πανεπιστημιακούς και Πρυτανείες κάνοντας λόγο για «κατάχρηση» της έννοιας του πανεπιστημιακού ασύλου την οποία θεωρούν και υπεύθυνη για την παραγωγή του φαινομένου των «μπαχαλάκηδων», όπως χαρακτηρίζουν τους διαδηλωτές. 

Εκτός από τη χρήση πλαστικών σφαιρών όμως, οι «αντιπρόσωπος της ΠΟΑΞΙΑ» Κατσούφης και ο συνυπογράφων Γραμμένος προτείνουν και τη χρήση υδραντλιών, προσθέτοντας δε πως αυτά τα δυο «κακώς έχουν δαιμονοποιηθεί» λέγοντας μάλιστα πως θα αποτελούσαν και την καλύτερη δυνατή λύση καταστολής «κοντά σε νοσοκομεία, σχολεία και άλλους δημόσιους χώρους» !!! 

Επειδή όμως όλα αυτά δείχνουν πραγματικά απίστευτα,
παραθέτουμε αυτούσια την (χωρίς παραλήπτη) «επιστολή» 
 

«Αποτελεί γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι φέτος κατά την επέτειο τόσο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όσο και του θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου οι εντολές προς τις δυνάμεις αποκατάστασης της τάξης ήταν σαφείς και ξεκάθαρες!
Δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει πως η κατάχρηση της έννοιας του ασύλου στους πανεπιστημιακούς χώρους δημιουργεί προπύργια μπαχαλάκηδων και την αποκλειστική ευθύνη για αυτό έχει η πολιτεία και μόνο, ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα, κάθε μέρα που περνάει οι μπαχαλάκηδες κλιμακώνουν τις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών και μάλιστα με ολοένα και πιο επικίνδυνα όπλα (ο τραυματισμός από το θάνατο απέχει πλέον ελάχιστα).

Θεωρούμε πως είναι αδήριτη ανάγκη η αστυνομία να αλλάξει τρόπο δράσης και αντιμετώπισης των ταραξιών.

Στην Ελλάδα οτιδήποτε έχει προταθεί, όπως η χρήση του Αίαντα (αντλίες νερού) ή πλαστικών σφαιρών, αμέσως δαιμονοποιείται ως κάτι πολύ κακό ή πολύ κατασταλτικό. Αλήθεια όταν γίνονται επεισόδια δίπλα σε νοσοκομεία σχολεία και άλλους δημόσιους χώρους, όπου ο πολίτης δε μπορεί να μεταβεί με ασφάλεια ή ίσως δε μπορεί καν να προσεγγίσει λόγω των επεισοδίων και της χρήσης των χημικών είναι καλύτερο ;

Εναντίον ποιού θα στραφεί ο πολίτης και με το δίκιο του ; Σίγουρα εναντίον μιας αναποτελεσματικής αστυνομίας. Συνεπώς οφείλουμε όλοι μας, επιχειρησιακοί παράγοντες και συνδικαλιστές να πείσουμε την ηγεσία για την αλλαγή του τροπου αντιμετώπισης των ταραξιών.
 

Στα πλαίσια αυτά προτείνουμε συνάντηση εκλεγμένων συνδικαλιστών της ΠΟΑΞΙΑ που υπηρετούν στη ΔΑΕΑ και την ΔΑΕΘ με την φυσική και πολιτική ηγεσία. Δεν είμαστε ούτε επιθετικοί ούτε πολεμοχαρείς… Σκοπός της πρότασης μας είναι η προστασία της ειρηνικής ζωής όλων των πολιτών, καθώς και να μην υπάρξει καμμία απώλεια ανθρώπινης ζωής, διότι αν υπάρξει οι καταστάσεις πλέον γίνονται ανεξέλεγκτες !
 

Α/Υ ΚΑΤΣΟΥΦΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Αντιπρόσωπος ΠΟΑΞΙΑ/ Μέλος ΝΕΣΠΑΑ
Α/Α ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Μέλος ΔΣ ΠΟΑΞΙΑ/ Μέλος ΔΣ ΕΑΚΜ, Μέλος ΝΕΣΠΑΑ

Ποιος βρίσκεται πίσω από τους «λαγούς»;

Φυσικά ουδείς μπορεί να είναι τόσο αφελής ώστε να πιστέψει πως ένα τέτοιο κείμενο το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει και αντικείμενο ΕΔΕ αν όχι και να προκαλέσει άμεση εισαγγελική παρέμβαση θα μπορούσε να εκπορεύεται απλώς από «απλούς» αξιωματικούς και δη χαμηλόβαθμους. Είναι κάτι παραπάνω από οφθαλμοφανές πως οι δυο υπογραφές δεν είναι παρά οι «λαγοί» ενός βαθέος ακροδεξιού (αν όχι και φασιστικού) πυρήνα της ΕΛ.ΑΣ, και φυσικά ακριβώς αυτή είναι και η εξήγηση για το συνολικά «ασαφές» του κειμένου, τόσο όσον αφορά το ποιους τελικά εκπροσωπεί (την ΠΟΑΞΙΑ ή μόνο τους δύο υπογράφοντες;) αλλά και το σε ποιους απευθύνεται, και εκεί ίσως βρίσκεται το ακόμη περισσότερο «ζουμί». 

Σε κάθε περίπτωση, ένα τέτοιο κατάπτυστο κείμενο που στρέφεται κατά της (όποιας εναπομείνασας) δημοκρατίας αυτού τού τόπου, δεν είναι τόσο ανησυχητικό όσον αφορά αυτά που «προτείνει», (ουδείς εκπλήσσεται πληροφορούμενος τις «αξίες» από τις οποίες εμφορείται η συντριπτική πλειονότητα των ελλήνων αστυνομικών), αλλά πρωτίστως για τον απροκάλυπτο τρόπο με τον οποίο το παρακράτος δείχνει για μια ακόμη φορά στην Ιστορία την αγνωμοσύνη του στο Κράτος που το έθρεψε και το θέριεψε και αποφασίζει να κηρύξει την αυτονόμησή του, μέσα από γελοία αλλά ακραία επικίνδυνα κείμενα πολιτικά αγραμμάτων (αν όχι και ακαδημαϊκά) φασιστοειδών που πληρώνονται από τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού για να τον υπηρετήσουν φυτεύοντας στο κορμί του σφαίρες.

Πλαστικές σε πρώτη φάση «και όταν έρθουμε πλήρως στα πράματα» μπορούμε και να το βελτιώσουμε... 


ripes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: