Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Αναγνώστηκαν έγγραφα για τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των κομμουνιστών στο Πέραμα και κατά των  Αιγυπτίων αλιεργατών


Ολοκληρώθηκαν στη φάση των αναγνωστέων στη δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και τα έγγραφα σχετικά με τις δολοφονικές επιθέσεις στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και στους Αιγύπτιους αλιεργάτες.

Για τη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές τα αναγνωστέα επιβεβαιώνουν και «στεριώνουν» τα όσα αναδείχθηκαν στις καταθέσεις των μαρτύρων. Στις 9 ιατρικές γνωματεύσεις των κομμουνιστών συνδικαλιστών, επιβεβαιώνεται ότι τα σημεία που στόχευαν οι χρυσαυγίτες ήταν καταρχήν τα κεφάλια τους. Προκύπτει ότι είναι χτυπημένοι στο κεφάλι ή σε άλλα ευαίσθητα σημεία του σώματος (π.χ. σβέρκο κ.α.), γεγονός που δείχνει τον ανθρωποκτόνο σκοπό. «Μας επιτέθηκαν για να μας σκοτώσουν», είχε πει ξεκάθαρα και σε όλους τους τόνους στο δικαστήριο ο πρόεδρος του σωματείου της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, που υπέστη και το πρώτο χτύπημα στο κεφάλι και έπεσε αιμόφυρτος. Εξήγησε ότι «όλα μα όλα τα χτυπήματα σημάδευαν στο κεφάλι». Η γνωμάτευση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Πουλικόγιαννης έχει τραύμα συραμμένο στη βρεγματική χώρα. Ενδεικτικά να αναφερθεί ότι ο Ζύμαρης χτυπιέται στο χέρι με αντικείμενο με καρφιά (βαθιά τρύπα στο χέρι) καθώς προστατεύει το κεφάλι του.

Προκύπτει αναντίρρητα ότι - όπως κατέθεσαν οι μάρτυρες - τα όπλα των χρυσαυγιτών ήταν πρόσφορα για να σκοτώσουν (κοντάρι με μεταλλική απόληξη, με απόληξη που μοιάζει με κόγχη από κάγκελο πολυκατοικίας, κοντάρι με μεταλλικό δαχτυλίδι και δύο καρφιά προσαρμοσμένα, κοντάρι με απόληξη που μοιάζει με δρεπάνι). Σχετικές φωτογραφίες υπάρχουν στα αναγνωστέα, όπως π.χ. το κοντάρι με μεταλλική απόληξη που κατασχέθηκε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής κρυμμένο σε κλιματιστικό. Επιπρόσθετα, υπάρχει και το βίντεο των στελεχών της Χρυσής Αυγής Μίχου, Παναγιώταρου, Λαγού, με την... προαναγγελία της δολοφονικής επίθεσης: «Οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ θα εξαφανιστούν από τη Ζώνη» κ.λπ. Ενώ, παρότι δεν έγινε συνολική άρση του απορρήτου τηλεφωνικών συνομιλιών που θα έδειχνε το σύνολο των εμπλεκομένων και της ηγεσίας της οργάνωσης, αυτά επιβεβαιώνονται από άλλες άρσεις απορρήτου π.χ. του Δεβελέκου.

Η δολοφονική πρόθεση των χρυσαυγιτών απέναντι και στους Αιγύπτιους αλιεργάτες προκύπτει και από την ιατρική γνωμάτευση και το πιστοποιητικό νοσηλείας του Αμπουζιντ Εμπάρακ, όπου φαίνεται ότι τον τραυμάτισαν σοβαρά σε καίρια σημεία του σώματός του και κυρίως στο κεφάλι και στο πρόσωπο, με συνέπεια να υποστεί διπλό κάταγμα της κάτω γνάθου και των ρινικών οστών, καθώς και θλάση πνεύμονα, βαθιά θλαστικά τραύματα προσώπου και κεφαλής και μεγάλο οίδημα προσωπικού και σπλαχνικού κρανίου, για την αποκατάσταση των οποίων απαιτήθηκε, μεταξύ άλλων, και η τοποθέτηση συρμάτινης περίδεσης στο σαγόνι του. «Πρέπει να νόμιζαν ότι πέθανα και έφυγαν», είχε καταθέσει χαρακτηριστικά για τους χρυσαυγίτες που κρατούσαν σίδερα και ξύλα και τον χτυπούσαν, ενώ όσοι δεν είχαν, τον χτυπούσαν με χέρια και με πόδια. Στα αναγνωστέα υπάρχει και το σχετικό βίντεο σε ιστοσελίδα του Λαγού λίγες μέρες πριν την επίθεση, που κάνει λόγο για τους Αιγύπτιους που θέλουν να πουλάνε ψάρια και «στο εξής θα δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: