Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

ΕΛΠΕ: ΚΕΡΔΗ ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ



 Κέρδη αυτοί φτώχεια ο λαός.. Διασωληνώθηκαν από την κυβέρνηση με το σώμα του λαού και βυζαίνουν το αίμα του σαν ζόμπι..


«Σήμερα ο Όμιλος ΕΛΠΕ ανακοινώνει κερδοφόρα αποτελέσματα -για τρίτη συνεχόμενη χρονιά- σημειώνοντας ρεκόρ κερδών, παραγωγής και πωλήσεων. Οι υψηλές λειτουργικές ταμειακές ροές, η μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους κατά 18% και του συνολικού δανεισμού κατά 600 εκατ. ευρώ τα δύο τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με τον επιτυχή σχεδιασμό και υλοποίηση της αναχρηματοδότησης τραπεζικών δανείων και ομολόγων, επιτρέπει πλέον την καλύτερη διαχείριση του κινδύνου και διαμορφώνει τον πραγματικό καθαρό δανεισμό κατά τα τελευταία τρίμηνα σε ιδιαίτερα ικανοποιητικά και ελέγξιμα επίπεδα.

Με την εξυγίανση της χρηματοοικονομικής δομής, την διαρκή αυξητική πορεία παραγωγής και πωλήσεων, το ρεκόρ κερδοφόρων αποτελεσμάτων για τρίτο στη σειρά έτος και τη διανομή μερίσματος προς τους μετόχους 0,40 ευρώ ανά μετοχή, ολοκληρώνεται στους επόμενους μήνες η θητεία του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου, έχοντας δρομολογήσει το σημαντικότατο για την Εθνική Οικονομία πρόγραμμα Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων, με τη συμμετοχή κορυφαίων πετρελαϊκών Ομίλων, όπως η Exxon Mobil, η Total  και η Edison.

Επιστέγασμα της ανοδικής και διαχρονικά πλέον σταθερής κερδοφόρας πορείας του Ομίλου, αποτέλεσε η κατάταξή του μεταξύ των 100 κορυφαίων ενεργειακών εταιρειών του κόσμου, επίτευγμα που επιβραβεύει τις συντονισμένες και συγκροτημένες προσπάθειες και τον σχεδιασμό της περιόδου, δημιουργεί όμως υποχρεώσεις σε όλους για εντατική συνέχιση της προσπάθειας που θα διατηρήσει τον Όμιλο στην κορυφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: