Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

ΔΗΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ

 Η Νοβάρτις φταίει.. Και για το χρέος .. Και για τα μνημονια.. Και για την περικοπή των συντάξεων.. Και για την ανεργία..


 *** Όντως * Η λάσπη μπήκε στον ανεμιστήρα * Μόνο που τον έχουν στρέψει προς τον κόσμο * Αυτόν ταΐζουν λάσπη * Και σανό * Και ό,τι θέλετε * Novartis και τα μυαλά στα κάγκελα * Σκάνδαλα και διεφθαρμένοι * Και οι «καθαροί» που θα τα τακτοποιήσουν όλα * Η γνωστή ιστορία * Που έχουμε δει τόσες φορές * Και ξέρουμε που καταλήγει.


*** Οι «γαλάζιοι» και οι «πράσινοι» * Αυτοί που τα φάγανε στο παρελθόν δεν φοβούνται * Έχουν καλύψει κάθε ίχνος * Ξέρουν αυτοί * Άσε που κάποιοι είναι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι * Οπότε… ουδέν πρόβλημα * Δεν θα θιγούν τα ιερά και τα όσια * Είπαμε * Μια κάθαρση θέλει η κυβέρνηση * Όχι εκτροπή από την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

*** Οι κυβερνητικοί πάλι * Μιλάνε λες και οι πολυεθνικές του φαρμάκου… εξαφανίστηκαν * Λες και δεν είναι οι προμηθευτές του δημοσίου * Λες και φτιάξανε κανένα δημόσιο εργοστάσιο που παράγει * Οπότε δεν τους χρειαζόμαστε * Μόνο που από τους ίδιους αγοράζουν * Αλλά λένε ότι το κάνουν τίμια * Και χωρίς σκάνδαλα * Ναι ε; * Μα και η Novartis 12 χρόνια μετά τα γεγονότα «έσκασε».

*** Βέβαια είναι κι ένας υπουργός του ΠΑΣΟΚ στη λίστα * Όχι του κακού του «Βενιζελικού» * Του άλλου * Του καλού, του δημοκρατικού * Αυτού που αύριο-μεθαύριο μπορεί να κάνει «προοδευτικές πλειοψηφίες» * Περίεργο * Φαίνεται οι κυβερνώντες έχουν τις διαφωνίες τους για το μέλλον * Και τις εκφράζουν * Και τρώγονται * Γιατί άμα βλέπεται να συνεδριάζουν τα «όργανα» τόσες μέρες * Κάτι γίνεται.

*** Έχουμε όμως και κάτι περίεργα φαινόμενα * Στα έντυπα που υπάρχουν οι πιο μεγάλες «αποκαλύψεις» για τη Novartis * Όλως παραδόξως έχουν και κάτι άλλα περίεργα θέματα * «Αποκαλύψεις» για το πόσο καλά είναι κάτι γενόσημα * Πολύ συγκεκριμένης εταιρίας * Φαρμακευτικής εταιρίας* Και πολλές διαφημίσεις * Τυχαίο θα είναι * Αλλά έτσι είναι η «αποκαλυπτική» δημοσιογραφία * Βρίσκει και τα καλά και τα κακά.

*** Α και για να ξέρετε * Η Novartis φταίει * Και για το χρέος * Και για τα μνημόνια * Και για την περικοπή των συντάξεων * Και για την ανεργία * Και για όλα * Όχι αυτοί που τα εφαρμόζουν * Έτσι τα βρήκαν * Τι να έκαναν * Και όσα θα κάνουν στη συνέχεια πάλι… λόγω Novartis * Οπότε ησυχάστε * Θα τα πληρώσουμε μεν αλλά θα γίνει μια κάθαρση άνευ προηγουμένου * Ή τουλάχιστον έτσι θα φαίνεται.
ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: