Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Ο ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟΣ

360c
Ανωνυμου του Έλληνος


Μόνο στρουθοκάμηλοι γερμανοτσολιάδες δεν ανθίζονται ότι η Τουρκία πιέζεται να κάνει εδαφικές παραχωρήσεις για ίδρυση κουρδικού κράτους και ότι αν γίνει αυτό, απαιτεί ανταλλάγματα στα δυτικά της σύνορα, στα νησιά του Αιγαίου! Το καλύτερο για την Άγκυρα είναι να μπλοκάρει το κουρδικό και να πάρει νησιά σε πολεμική ρήξη.


Μόνο ανόητοι δεν αντιλαμβάνονται ότι παγίωσε πια η Τουρκία την θεωρία την «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο (στην διεθνή σκηνή, όχι στα μυαλά των εγχώριων κουφιοκεφαλάκηδων) και δεν την νοιάζουν οι βραχονησίδες. Προετοιμάζει πόντο – πόντο πιο προωθημένα τετελεσμένα.

Ποιο νησί του Αιγαίου έχει προτεραιότητα στην τουρκική επεκτατικότητα; Το Καστελόριζο! Γιατί αυτό είναι το μόνο μέρος της ελληνικής επικράτειας με το οποίο η σκλαβωμένη χώρα στοιχειοθετεί δικαιώματα εκμετάλλευσης σε οικόπεδα της Μεσογείου (ΑΟΖ), όπου αναζητούνται κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Μανουβράρει με κάθε μέσο η Άγκυρα, ρισκάρει, για παράδειγμα και τις σχέσεις της με τις Η.Π.Α., με την Ρωσία και Ισραήλ, επιδίδεται κατά καιρούς σε σκηνές... διπλωματικής ζήλιας εναλλασσόμενους με χαμηλής έντασης τσαμπουκάδες, μόνο να προωθεί τα συμφέροντά της τα εκπονημένα και διαρκώς εκσυγχρονιζόμενα από δεκαετίες.

Στην Γκραικυλία επικρατεί νηπιακή αντίληψη στην εξωτερική πολιτική, όπως έδειξε και το περιστατικό της σύλληψης των δυο στρατιωτικών, που από λάθος εισήλθαν στην Τουρκία. Το χορό σέρνει ο Πρόεδρος των Δεξιώσεων, που άρχει συνταγματικά των ενόπλων δυνάμεων: «Μπορεί να μην έχουμε την επικράτεια, που θα έπρεπε ιστορικά να έχουμε. Αν η ιστορία μας υποχρεώσει θα κάνουμε αυτά, που έκαναν οι πρόγονοί μας»! Από κάτω βαποράκια, οι κατ’ ευφημισμόν δημοσιογράφοι, σε διάλειμμα από τον παπαγαλισμό διαφημίσεων, χειροκρότησαν την... αποστομωτική απάντηση του κυρίου Προέδρου! 

Ισχύει ή όχι κύριε Πρόεδρε των Δεξιώσεων (Π. τ. Δ) η Συνθήκη της Λωζάνης; Μήπως είναι αλά καρτ; Τα ίδια λέει ο Ερντογάν: Η Τουρκία δεν έχει τα σύνορα, που της πρέπουν θέτοντας ζήτημα αναθεώρησής της! Τί Λωζάνη, τί Κοζάνη, κατά την λαϊκή μούσα! Όταν λένε τέτοιες ανοησίες οι απέναντι, είναι αλυτρωτισμός, όταν εκφωνούνται στην Γκραικυλία, είναι εθνικοπατριωτισμός!

Ποια επικράτεια, και πότε παρακαλώ; Μιλάτε για το 1800 π. Χ, για το 1650 μ. Χ., για το 1821, για την του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα, του Μάρκου Σανούδου; Από πότε θέλετε να πιάσετε το κουβάρι της ιστορίας; Τί έκαναν οι πρόγονοί «σας»; Έχασαν δυο επαναστάσεις και έφτιαξαν το πιο φρικτό πειραματόζωο του σύγχρονου κόσμου, την αποικία του Δ΄ Γερμανικού Ράιχ, ελέω Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: