Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

ΚΚΤΟΥΡΚΙΑΣ: ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

tkp
ΚΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ : ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Επιμέλεια: Νίκος Μόττας // 

Εντείνει τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας (TKP), εγκαινιάζοντας καμπάνια συλλογής υπογραφών και πλατιάς ενημέρωσης του λαού με κύρια αιτήματα την αποδέσμευση της χώρας από το ΝΑΤΟ και το κλείσιμο των αμερικανονατοϊκών στρατιωτικών βάσεων.


Σε σχετική ανακοίνωση που περιλαμβάνεται στην εβδομαδιαία κομματική εφημερίδα “Boyun Egme”, το ΚΚ Τουρκίας χαρακτηρίζει «ανοησίες» την προσπάθεια της κυβέρνησης Ερντογάν να προσδώσει αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά στην περιστασιακά αντιδυτική ρητορική του τούρκου προέδρου και καλεί το λαό να δώσει έναν πραγματικό αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

 Κάνοντας λόγο για «υποκριτικό πατριωτισμό» της κυβέρνησης Ερντογάν, η οποία την ώρα που στα λόγια καταγγέλει τις ΗΠΑ και την ΕΕ επιχειρεί ταυτόχρονα να αναπροσαρμόσει τις συμμαχίες μαζί τους, το ΚΚ Τουρκίας επισημαίνει ότι είναι αναγκαίο «να απαλλαχθεί η χώρα από τον ιμπεριαλισμό όχι ως ξένη δύναμη, αλλά ως καθεστώς εκμετάλλευσης μέρος του οποίου είναι η τουρκική αστική τάξη». Boyun Egme anti-NATOΤο κείμενο της συλλογής υπογραφών, που το TKP θέτει υπ’ όψη του τουρκικού λαού, αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η Τουρκία πρέπει να αποδεσμευτεί από το ΝΑΤΟ και όλες οι βάσεις των ΗΠΑ στη χώρα να κλείσουν».

 Ο λαός καλείται να υπογράψει για τα εξής.
1) Να κλείσουν οι βάσεις ΝΑΤΟ-ΗΠΑ στην Τουρκία,
2) Κατάσχεση και αποσυναρμολόγηση των πυρηνικών όπλων που φυλάσσονται στις βάσεις αυτές (π.χ. Ιντσιρλίκ),
3) Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ, επιστροφή όλων των τούρκων στρατιωτών που βρίσκονται σε αποστολές και βάσεις του ΝΑΤΟ στο εξωτερικό.

 Στο πλαίσιο αυτό, το τελευταίο διάστημα αναπτύσσει δραστηριότητα και η Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας (TKG), η νεολαία του ΚΚ Τουρκίας, με σειρά συγκεντρώσεων, ομιλιών, ανακοινώσεων και ενημέρωσης του λαού, σε χώρους δουλειάς, πανεπιστήμια και γειτονιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: