Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ:

«Καμπανάκι» Τσίπρα στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ για γρήγορο κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης - Media
 Ψηφίστε (την τέταρτη αξιολόγηση) γιατί χανόμαστε 




Κάπως αλλιώς το ήξερα εγώ αυτό.. Γ@μ@τ% (εν προκειμένω με τα προαπαιτούμενα) γιατί χανόμαστε..



Το Αναπτυξιακό Σχέδιο, η ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης και η επόμενη μέρα αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στη συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιείται το μεσημέρι και θα ανοίξει με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Μετά την εσωκομματική συζήτηση το Σάββατο στην Πολιτική Γραμματεία όπου ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης ενημέρωσε για το αναπτυξιακό σχέδιο και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης παρουσίασε το νομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τη σκυτάλη παίρνει η ενημέρωση των βουλευτών.

Κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Καταρχάς αναμένεται να ζητήσει να μην υπάρξει κανενός είδους κωλυσιεργία στην ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης, και κατ’ επέκταση τυχόν διαφωνίες, δυσαρέσκειες και ανησυχίες για το πολιτικό κόστος να παραμεριστούν προκειμένου για την έγκαιρη ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να απαντήσει στη σεναριολογία για την παράταση του προγράμματος, αλλά θα ζητήσει και από βουλευτές και υπουργούς να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την έγκαιρη έξοδο απ’ το πρόγραμμα τον προσεχή Αύγουστο.

Από την άλλη με δεδομένες τις επίσημες ανακοινώσεις της Eurostat σήμερα για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 που φαίνεται να ξεπερνάει το 3,5% όταν επίσημος στόχος ήταν το 1,7% ο πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει μήνυμα εντός κι εκτός ότι η Ελλάδα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις τις με το παραπάνω, ως εκ τούτου δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για «εκτροχιασμό» των δημοσιονομικών μετά την έξοδο από το πρόγραμμα.

Την κοινοβουλευτική ομάδα αναμένεται να ενημερώσει και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος επέστρεψε από την Ουάσιγκτον στην οποία βρέθηκε για την εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ. Συγκεκριμένα, οι βουλευτές αναμένουν ενημέρωση σχετικά με τις συζητήσεις για το χρέος  που έγιναν στο πλαίσιο αλλά και στο περιθώριο της Συνόδου με τους δανειστές και τις διαφωνίες ΔΝΤ - Γερμανίας αλλά και το αίτημα το ΔΝΤ να μεταφερθεί και η μείωση του αφορολόγητου ένα χρόνο μπροστά, δηλαδή το 2019 μαζί με τη μείωση συντάξεων. Το τελευταίο προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία σε κυβέρνηση και κόμμα, δεδομένου ότι, σύμφωνα τουλάχιστον με τις επίσημες διακηρύξεις, το 2019 είναι χρονιά εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: